Frank Løke om «71 grader nord – team»

Frank Løke åpner opp: – I dag kjenner jeg mer på samvittigheten enn noen gang

Halsbrekkende stunt, alfahann og breiale kommentarer er gjerne det vi assosierer med Frank Løke. Da han gikk til topps i «71 grader nord – team», fikk han vist seg fra en helt annen side.

<b>STOLT PAPPA:</b> Frank har alltid døtrene Ada (17) og Edel (9) i bakhodet når han gir seg ut på nye utfordringer. Han ønsker å være et forbilde for døtrene, og vise dem at alt er mulig. 
STOLT PAPPA: Frank har alltid døtrene Ada (17) og Edel (9) i bakhodet når han gir seg ut på nye utfordringer. Han ønsker å være et forbilde for døtrene, og vise dem at alt er mulig.  Foto: Privat
Sist oppdatert

Sammen med den tøffe nordlendingen Rikke Isaksen (29) gikk den tidligere håndballspilleren Frank Løke (43) helt til topps i «71 grader nord – teams» tidligere i år.

Med kameraene tett på over flere uker, var det en langt mer mangefasettert og empatisk versjon av den konkurransedrevne 43-åringen vi møtte i det fysisk og mentalt krevende TV-konseptet.

– Opplevelsen var noe av det råeste, kuleste og morsomste jeg noen gang har vært med på. Jeg er så stolt over at jeg klarte å vise de sidene av meg som venner, familie og kollegaer vanligvis ser.

– At jeg ikke gikk inn i rollen som «Action Frank», men viste hele spekteret – også de myke sidene. Jeg har begge sider, understreker Frank om sin egen personlighet.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

Teamkollega Rikke Isaken

Er det ei som virkelig kom tett på den råsterke toppidretts-pensjonisten gjennom «71 grader nord»-opplevelsen, var det teamkollega Rikke Isaksen.

Hun meddeler at hun ble svært så imponert over Frank underveis.

– Frank er egentlig en både smart og varm fyr, som ville det beste for meg hele tiden. Det folk flest ikke vet, er at han faktisk er ordentlig IQ-smart. Han har MENSA-medlemskap! avslørte Rikke til Her og Nå tidligere i år.

<b>RÅ DUO</b>: I vår imponerte Frank Løke og team-partner Rikke Isaksen stort gjennom nok en runde av det nyeste tilskuddet i «71 grader nord»-universet.
RÅ DUO: I vår imponerte Frank Løke og team-partner Rikke Isaksen stort gjennom nok en runde av det nyeste tilskuddet i «71 grader nord»-universet. Foto: Haakon Lundkvist

Både underveis og i tiden etterpå, har Frank fått utelukkende positive tilbakemeldinger på sitt TV-comeback. Tidligere har gjerne fanbasen bestått av «guttaboys», men den siste tiden har han opplevd et skifte.

Nå forteller han at det også vanker hyggelige meldinger fra «Gjertrud» på 65 som tidligere gjerne anså ham som «ei klyse» (hans egne ord).

– Det er kanskje den myke siden av meg folk der ute har savnet litt. Det handler nok om at jeg har blitt litt mer voksen de siste årene. Fjellturene jeg har lagt bak meg, har endret meg. Da jeg besteg Mount Everest i 2021 og K2 i 2022, hvor jeg bokstavelig talt måtte tråkke over lik og opplevde at mennesker mistet livet, satte det i gang noen tanker inni meg.

Les også: (+) Han var ti år eldre enn meg – og gift. Jeg angrer fortsatt på valget jeg tok den gangen

Skal bestige Mount Everest

– I dag kjenner jeg mer på samvittigheten enn noen gang. Fjellet har endret meg, innrømmer Frank, som neste år er klar for sin største utfordring så langt i livet. I 2024 planlegger han å bli den første nordmannen som bestiger Mount Everest, uten ekstra oksygen som hjelpemiddel.

<b>TIL TOPPS:</b> Duoen karret seg helt til topps i programmet. Frank har i etterkant opplevd et skifte i oppfatningen mennesker der ute har av ham. 
TIL TOPPS: Duoen karret seg helt til topps i programmet. Frank har i etterkant opplevd et skifte i oppfatningen mennesker der ute har av ham.  Foto: Haakon Lundkvist

– Det involverer en dødsrate på 26 %. Men jo bedre du forbereder deg, jo mindre farlig er det. Så finnes det selvfølgelig også faktorer som jeg ikke råder over, særlig med tanke på vind og vær. Men jeg har lyst til å vise mine barn og resten av Løke-familien, at alt er mulig, forteller han fryktløst, og legger til:

– Jeg vil være et forbilde for mine barn. Jeg vil inspirere, motivere og sjokkere.

<b>HÅRETE MÅL:</b> De siste årene har Frank Løke besteget både Mount Everest og K2. I 2024 er målet å bestige Mount Everest – helt uten oksygen som hjelpemiddel.
HÅRETE MÅL: De siste årene har Frank Løke besteget både Mount Everest og K2. I 2024 er målet å bestige Mount Everest – helt uten oksygen som hjelpemiddel. Foto: Privat

Og det er én side ved personligheten Frank vanskelig kommer seg unna.

­– Det som er min største styrke, kan også være min svakhet. Jeg gir meg aldri. Uansett. Jeg går på til det er slutt. Det kan bli min bane en dag. Uansett hva som skjer og hva som treffer meg, så går jeg på, innrømmer Frank.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2023, og sist oppdatert 20/09 2023.

Les også