- Folk som ikke kjenner meg tror at jeg er lesbisk

«Katrine» (24) planlegger å fri til samboeren.

Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)
Publisert

(SIDE2): Onsdag ble journalister og friere i planleggingsfasen invitert til kurs for å lære om hva en burde tenke på før man går ned på kne foran sin utkårede.

En av initiativtakerne bak «Frierskolen» er diamantforhandler Terje Gaupseth fra Tesori Diamanter.

- Jeg har truffet hundrevis av friere etter at jeg startet som forhandler av diamanter, og min erfaring er at nordmenn er veldig opptatt av tradisjoner når det kommer til frierier, sier han.

Den mest typiske tradisjonen er at dette er en mannsjobb. De siste årene har det imidlertid blitt flere kvinner som har påtatt seg oppdraget.

- Mistenker at jeg er lesbisk

En av disse er 24 år gamle «Katrine». Hun var den eneste jenta blant frierne som satt på første rad under frierskolen. Grunnen til at vi ikke kan avsløre hennes egentlige identitet er åpenbar. Hun planlegger å overraske kjæresten sin, og en artikkel i Nettavisen hadde ødelagt denne.

For ordens skyld, kjæresten hennes er ikke en jente.

- Det er flere ukjente som mistenker at jeg er lesbisk når jeg forteller at jeg planlegger å fri til kjæresten min, men det er jeg altså ikke, smiler Katrine til Side2-journalisten etter at kurset er over.

Hun har vært sammen med samboeren sin i fire år, og forteller at kjæresten hennes neppe hadde klart å holde på en slik hemmelighet.

Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)

Har du opplevd et spesielt frieri eller bryllup? Del gjerne i kommentarfeltet eller tips Nettavisens journalist her.

Skeptiske venner

- Hver gang han har prøvd å lure meg, så har jeg avslørt forsøket. For å ikke drepe det overraskelsesmomentet, så har jeg tenkt at da kan jo jeg fri. Jeg vet jo at han hadde kommet til å gjøre det i løpet av de neste par årene, uansett, sier hun.

Flere av vennene hennes er skeptiske til hele opplegget og mener at hun er i ferd med å stjele oppdraget til samboeren.

- En venninne av meg synes det er helt bak mål at jeg skal gjøre dette her. Det var hun som sendte meg hit for at jeg skulle få mer informasjon før jeg begir meg ut på dette. Hun er liksom av den gamle skolen og mener at jeg må tillate at han skal få gjøre det selv. Hun er også redd for at jeg kommer til å angre på at jeg aldri fikk oppleve å bli fridd til på samme måten som venninnene mine gjør, sier hun.

Advarslene til tross, «Katrine» er fast bestemt på å gjennomføre, og hun gleder seg veldig til det store øyeblikket.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for hvordan hun skal gjennomføre frieriet.

- Jeg går nok ned på kne, men det blir uten ring, smiler hun.

Kommer du om å be svigerfar om hans velsignelse?

- Det vet jeg ikke helt. Han og jeg har jo et veldig godt forhold og jeg er sikker på at han hadde syntes det var morsomt, så det er gode sjanser for at jeg gjør det. Herregud, nå ble jeg nervøs, smiler hun.

Målet er å få det til innen juni 2014. «Katrine» innrømmer at innerst inne, så håper hun at kjæresten tar henne i forkjøpet.

På kurset var en annen dame som har erfaring med å fri til kjæresten. Marna Haugen, kvinnen bak bloggen «Komikerfrue» forlovet seg med komikeren Ørjan Burøe i 2005, men forlovelsen ble brutt ett år senere, ifølge TV 2.

Paret fant tilbake til hverandre kort tid etterpå, og i 2008 ble de foreldre til lille Theodor. Siden den gang har det ikke vært noe særlig fart på bryllupsplanleggingen.

Foto: Erik Pettersen (Nettavisen)

Fridde til komikerkjæresten

Tradisjonen ved skuddårsdagen 29. februar, er at det er kvinnen som frir til mannen. På denne datoen i fjor, fridde Marna til Ørjan.

- Det skjedde liksom aldri noe med det bryllupet. Derfor så jeg dette som en mulighet til at dette endelig skulle bli noe av, sier hun.

Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB scanpix)

Hun lurte kjæresten til å tro at han skulle være med på et innslag i God Kveld Norge i lokalene til Latter på Aker Brygge.

Der fikk han beskjed om å lese en personlig beskjed, et frieri, som hadde blitt lagt ut på bloggen hennes.

Du kan lese det rørende blogginnlegget her.

- Han lurer meg hele tiden. Denne gangen fikk jeg endelig ta igjen. Ørjan ble bare helt stille da han skjønte hva dette var for noe, smiler Haugen.

Heldigvis svarte komikeren ja, og for to uker siden så reiste paret til bryllupets hovedstad, Las Vegas, for å gi hverandre sitt ja.

- Det var veldig romantisk, sier den nygifte bloggeren.

Vil du fri til kjæresten din, men vet ikke helt hvordan? Du kan jo prøve denne varianten (Se video under)

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2013.

Les også