Filmtips: gode skrekkfilmer

13 filmer som skremmer vettet av deg

Her er 13 filmer som skaper skrekk, uhygge og redsel.

<b>BIRD BOX:</b> I Bird Box får du møte Sandra Bullock i rollen som en tobarnsmor som gjør alt for å beskytte sine barn.
BIRD BOX: I Bird Box får du møte Sandra Bullock i rollen som en tobarnsmor som gjør alt for å beskytte sine barn. Foto: Skjermbilde fra filmen
Sist oppdatert

Halloween er høytiden for knask, knep og skrekkfilmer. Vi har plukket ut noen gode skrekk- og horrorfilmer vi tror kan skape den rette uhyggestemningen.

Skrekkfilmene vi har plukket ut kan sees på flere ulike strømmetjenester, som Netflix, HBO, Google Play, YouTube eller iTunes (Apple TV).

LES OGSÅ: (+) Her øver politiet på å drepe terrorister

Annabelle 3 - Annabelle Comes Home (2019)

Dette er tredje film om tøydukken Annabelle. Fortsatt skremmende, selv om 2019-filmen kanskje ikke er like uhyggelig som de foregående filmene. Plottet denne gangen handler om å hindre Annabelle om å gjøre mer skade.

Hun blir låst inn i et glasskabinett hos to demonologer, men Annabelle klarer nok en gang å få fart på de onde åndene i rommet. Den tredje filmen om Annabelle har fått blandet kritikk, men er trolig en film som fansen vil sette pris på.

  • Tilgjengelig på: Google Play, iTunes/Apple TV og YouTube.
  • Brukerrangering hos IMDB: 6.0 av 10.

LES OGSÅ: 19 gode serier på Netflix

The Omen (1976 og 2006)

En britisk-amerikansk skrekkfilm fra 1976, som er blitt en klassiker. The Omen er den første av totalt fire Omen-filmer. 1976-filmen finnes også i en nyinnspilling fra 2006.

  • Tilgjengelig på: iTunes/Apple TV
  • Brukerrangering hos IMDB: 7,5 av 10.

The Mummy (2017)

Denne filmen fra 2017 med Tom Cruise i hovedrollen er kanskje like mye en actionfilm som en skrekkfilm. Men, den kan nok fungere for alle som liker litt moderat skrekk koblet med en solid dose Tom Cruise.

  • Tilgjengelig på: Google Play, YouTube og iTunes/Apple TV.
  • Brukerrangering hos IMDB: 5,5 av 10.

LES OGSÅ: 18 hete filmer du kan se på Netflix

The Invitation (2015)

Blir man invitert til ekskona med den nye kjæresten, bør alarmen gå. I «The Invitation» fra 2015 er dette starten på filmen. Møtet med ekskona vekker til live vonde minner fra fortiden, der blant annet døden til deres felles sønn blir et tema.

  • Tilgjengelig på: Netflix, YouTube og Google Play.
  • Brukerrangering hos IMDB: 6,6 av 10.

Motorsagmassakren (1974)

En klassiker som bør sees. Motorsagmassakren med originaltittel “The Texas Chainsaw Massacre” fra 1974 handler om en gjeng ungdommer som er på vei til en av ungdommenes bestefar. De går tom for bensin. På bensinstasjonen møter de en kannibalfamilie… Det kom også to oppfølgere til denne filmen.

  • Tilgjengelig på: YouTube og Google Play.
  • Brukerrangering hos IMDB: 7,5 av 10.

LES OGSÅ: 16 gode filmer på Netflix

Hannibal Lecter

Hvor skal vi begynne? Mange av oss har et sterkt forhold til disse filmene. Trolig er det filmene der Anthony Hopkins spilte hovedrollen mange av oss tenker på. Hannibal Lecter-historien begynner imidlertid med Manhunter i 1986 med Brian Cox i rollen som Hannibal Lecter.

I 1991 kom «The Silence of the Lambs», som var den første filmen der Anthony Hopkins spilte hovedrollen. I 2001 kom Hannibal, etterfulgt av Red Dragon i 2002. I 2007 kom Hannibal Rising, som foreløpig er den siste filmen med Hannibal Lecter. I tillegg finnes TV-serien Hannibal (2013-2015).

Skal vi driste oss til å anbefale kun én film, så tror vi det må bli «The Silence of the Lamb». Den mottok en rekke priser og vi møter flere profilerte skuespiller, blant andre en god Jodie Foster.

  • Tilgjengelig på: iTunes/Apple TV, Google Play og YouTube.
  • Brukerrangering hos IMDB: 7,5 av 10.

Carrie (2013)

2013 utgaven av Carrie er tredje filmatisering av Stephen Kings bok med samme navn (1974). De andre filmene kom i 1976 og 2002. Enkelte kalte denne filmen for «unødvendig», da den kom i 2013. 2013-filmen har heller ikke fått kjempegod kritikk av seerne. Det fikk heller ikke 2002-versjonen av filmen, så kanskje det er på tide å sjekke ut 1976-versjonen?

  • Tilgjengelig på: YouTube, iTunes/Apple TV og Google Play.
  • Brukerrangering hos IMDB: 5,9 av 10.

LES OGSÅ: 14 gode filmer på HBO

Child's Play

En dokke med relativt bisarre og voldelige tendenser er ikke akkurat det man ønsker å gi barna, men det er nettopp det som skjer i Child’s Play. Andy får en Buddi-dukke i bursdagsgave, og med det inviteres også ondskapen hjem til Andy og hans foreldre. Bak filmen står blant andre produsentene av «IT». Den norske regissøren Lars Klevberg har også jobbet med denne filmen.

  • Tilgjengelig på: YouTube, Google Play og iTunes/Apple TV.
  • Brukerrangering hos IMDB: 5,9 av 10.

It: Chapter Two (2019)

It, også skjent som It: Chapter One, er en grøsserklassiker som er basert på Stephen King’s novelle med samme navn fra 1986. Filmen satte rekorder i kinosalen da den kom i 2017. Nå er oppfølgeren klar, It: Chapter Two. Den går på kino i disse dager – og kommer nok etter hvert på en strømmetjeneste nær deg. It: Chapter Two kan forhåndsbestilles på iTunes/Apple TV.

Denne filmen må du altså ut av hjemmet lune hule for å se akkurat nå, men vi tok den med i strømmeguiden vår for vi vet at mange grugleder seg til denne filmen.

  • Tilgjengelig på: Kino.
  • Brukerrangering hos IMDB: 6,8 av 10.

The Shining/Ondskapens hotell (1980)

The Shining (Ondskapens hotell) er et psykologisk skrekkdrama fra 1980. En aldrende film, men er regissert av legenden Stanley Kubrick og har en glitrende Jack Nicholson i hovedrollen. Handlingen er lagt til et hotell som er øde og isolert vinterstid.

  • Tilgjengelig på: Google Play, YouTube og iTunes/Apple TV.
  • Brukerrangering hos IMDB: 8,4 av 10.

LES OGSÅ: 15 erotiske filmer du kan se med kjæresten

Scream (Skrik) (1996)

Et år etter at moren blir myrdet, blir tenåringsdatteren forfulgt og terrorisert av en ny drapsmann som bruker skrekkfilmer som en del av et dødelig spill.

  • Tilgjengelig på: Netflix, YouTube og Google Play
  • Brukerrangering hos IMDB: 7,2 av 10

LES OGSÅ: Disse Netflix-filmene er så skumle at folk ikke orker å se dem ferdig

In the Tall Grass (2019)

En splitter ny skrekkfilm som finnes på Netflix nå. Etter å ha hørt et skrik om hjelp, går en bror og en søster inn i et område med høyt gress. Raskt oppdager de at det kanskje ikke finnes noen vei ut – og at ondskapen lurer bak hvert gresstrå.

  • Tilgjengelig på: Netflix
  • Brukerrangering hos IMDB: 5,5 av 10

Bird Box (2018)

I Bird Box møter vi Sandra Bullock som spiller en tobarnsmor som forsøker å beskytte barna sine mot onde makter som får folk til å ta selvmord bare ved å se på dem.

  • Tilgjengelig på: Netflix
  • Brukerrangering hos IMDB: 6,6 av 10

Tips oss gjerne om gode filmer!

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2019, og sist oppdatert 29/10 2019.

Les også