Uutdrikningslag

- Ekteskap kan rakne allerede i utdrikningslaget

Det er noen som tror at utdrikningslaget skal være kanossagang fra pinlighet til pinlighet, sier Thomas Leikvoll til Side3.

STRIPPING ER AVLEGS: Stripping på utdrikningslag er harry og umoderne sier menn Side3 har snakket med.
STRIPPING ER AVLEGS: Stripping på utdrikningslag er harry og umoderne sier menn Side3 har snakket med. Foto: (NTB Scanpix)
Publisert

Bloggeren Linn Rosenborg skriver i et innlegg som har fått mye oppmerksomhet om et mannlig utdrikningslag hvor både alkoholen og tafsefingrene løp løpsk.

"Kjære brudgom som oppførte deg som et svin i helgen. Jeg håper hun du skal gifte deg med koser seg minst like mye i sitt utdrikningslag", skriver Rosenborg, og forsetter: 

"Jeg håper hun kliner med minst to ulike karer (tallet er tatt etter det antallet damer jeg så at du klinte med). Jeg håper hun blir befølt over hele kroppen på dansegulvet av ukjente mannehender. Jeg håper hun drar opp genseren slik du dro opp genseren på flere jenter, for så å kna brystene deres som en dreven brødbaker. Jeg håper hun plasserer hånden nedi buksen på minst én engasjert og villig fyr på dansegulvet, og jeg håper hun slikker alle menn hun treffer i ansiktet."

Thomas Leikvoll har mye erfaringer med utdrikningslag. Jentene kan være like ille som gutta, men trenden er at begge kjønn blir snillere, forklarer komikeren og programlederen.
Thomas Leikvoll har mye erfaringer med utdrikningslag. Jentene kan være like ille som gutta, men trenden er at begge kjønn blir snillere, forklarer komikeren og programlederen.

Innlegget har skapt debatt om hvor grensene går for hva som skjer i et utdrikningslag.

Komiker og programleder Thomas Leikvoll har skrevet boken "Utdrikningslag" sammen med Erling Arvola. Han sier grensen for de aller fleste går et godt stykke før hendelsene som skildres i bloggen.

- Dette er både harry og umoderne, og laget har åpenbart mistet oversikten for lengst, sier Leikvoll til Side3.

Leikvoll forteller at det ikke er typisk menn å ta den ut på den måten.

- I USA ble det populært med strippere og prostituerte, og det er den tradisjonen de mest elleville utdrikningslagene henter opp. Jeg har vært på et slikt lag i USA hvor strippere underholdt. Det endte med at brudgommen forsvant inn på et rom med en prostituert. Og det var helt som forventet.

Ingen aksept for utroskap

- Men her i Norge er det ingen aksept for utroskap eller andre kompromitterende handlinger, sier Leikvoll.

Klarer man ikke å holde henda for seg selv og pikken i buksa kun fordi dama di ikke er i nærheten, er det kanskje like greit å avlyse hele bryllupet.

- Det er mer aksept for å være bajas, men ikke for å være utro. Og når du gjør noe som kompromitterer ekteskapet, sågar med en haug vitner til stede ... Ja, vi har jo eksempler på ekteskap som rakner allerede i utdrikningslaget.

Leikvoll sier at det langtfra bare er gutta som tar den helt ut.

- Jenter kan absolutt være like ille, men er jo generelt mye snillere. Her er er det fokus på velvære, spa og massasje.

Her i Norge har det vært mer tradisjon å drite folk ut, kanskje særlig brudgommen, men også det er nå avtagende, forklarer Leikvoll.

- Mange har misforstått og tror et utdrikningslag skal være som en skjult kamera-sketsj hvor brudgommen går kanossagang fra den ene pinligheten til den andre. Det er helt umoderne.

Anders Moe blogger og skriver bok om mannsrollen i Norge i dag.
Anders Moe blogger og skriver bok om mannsrollen i Norge i dag.

- En siste test

Forfatter og blogger Anders Moe fikk mye oppmerksomhet for sin appell til menn om å ta seg sammen rett før årsskiftet.

Han legger ikke skjul på hva han mener om menn som tar seg friheter på utdrikningslag.

- Klarer man ikke å holde henda for seg selv og pikken i buksa kun fordi dama di ikke er i nærheten, mangler man impulskontroll og håndterer alkohol dårlig. Du er ikke noe god fremtidig mann for henne heller, så da er det kanskje like greit å avlyse hele bryllupet.

- Et utdrikningslag skal selvsagt være morsomt og alt det der, men er ikke et free-pass til å være utro. Tvert om er det vel heller en siste test på at du klarer å være full sammen med gutta og kanskje en stripper uten å trå i baret? Som et bevis på at du faktisk er klar for å gifte deg?

Moe mener for øvrig at stripping i utdrikningslag er helt avleggs, og at grensen for hva som kan skje på et lag på ingen som helst måte er uklar.

- Grensene går akkurat der de går som på en vanlig kveld på byen, bortsett fra at man gjerne blir noe mer full. Men igjen, du skal ha en «wolfpack» med deg som både tar vare på deg og sørger for at du ikke gjør noe som ville ført til at du blir stående igjen som en idiot – alene – i kirken uken etterpå.

- Jentene tar førsteplassen

En mann som har mye erfaring med «galskapen» som kan forekomme på et utdrikningslag, er tidligere stripper og eier av bookingbyrået Norsk Stripp, Marius Kristiansen. Byrået formidler både kvinnelige og mannlige dansere til festglade mennesker. Kristiansen sier at han sjeldent opplever noe tull i forbindelse med jobber.

- Folk oppfører seg pent. Personer som bruker oss er ofte godt etablerte mennesker i alderen 30 pluss. Det er sjeldent noe å sette fingeren på. I løpet av ett år med 500 oppdrag er det kanskje noen uheldige episoder to-tre ganger. Det er jo en dråpe i havet, sier Kristiansen.

I motsetning til hva mange kanskje tror, forteller den tidligere stripperen at han har sjelden ser festdeltagere tar den for langt i utdrikningslaget.

- Min erfaring er at dette med å være utro med stripperen er litt «Las Vegas» og en myte bygget opp av filmer. Jeg har ingen erfaringer med det, forklarer han.

I likhet med Leikvoll, sier Kristiansen at det kanskje ikke er gutta som alltid er verst på utdrikningslag.

- Så i din erfaring hvem tar den «lengst ut» når brudgommen eller bruden skal drikkes ut?

- Jeg tror faktisk det er damene som er verst. Det er nok de som tar førsteplassen i den konkurransen, humrer Kristiansen.

At stripping er avleggs, er ikke noe den tidligere stripperen kjenner seg igjen i.

- Basert på det vi har av bookinger, så har ikke trenden med å ha stripper i utdrikningslaget blitt noe mindre populært de siste årene. De som bruker oss som underholdning, booker gjerne igjen til en lignende anledning.

Kristiansen sier at det er veldig jevnt fordelt av kvinnelige og mannlige bookinger, men én spesiell trend har de lagt merke til de siste årene.

- Etter filmen «Magic Mike» kom ut, har vi merket en oppgang i mannestrippen. De bookes spesielt inn til jentekvelder og utdrikningslag.

Gutta blir snillere

For gutta er det fremdeles mye paintball, fallskjermhopping og shotkonkurranser, men poenget nå er i mindre grad å bli så drita som mulig så fort som mulig.

- Vi ser på den researchen vi gjorde at også gutta blir snillere og snillere, og satser mer på velvære enn fylleslag, sier Thomas Leikvoll.

Litt alkohol kan likevel være å foretrekke av og til ...

- Det var et utdrikningslag i Kristiansand som tok helt av. Brudgommen måtte tåle alt fra sandpapir i rævva til å krabbe rundt naken. I tillegg var det et kristent utdrikningslag som ikke drakk, så den stakkars brudgommen husket hver minste detalj. Han endte opp med å saksøke forloveren. Jeg husket politimesteren kommenterte at de heller burde ha tatt seg en drink.

Andre ganger kan det bli litt for mye alkohol og litt for lite dømmekraft.

- Jeg husker et lag etter at det hadde gått av noen bomber i Europa. De skjenket brudgommen stupfull, og sendt ham på toget til Gøteborg med en koffert som så ut som en bombe. Han ble selvsagt arrestert - og brukte langt tid på å komme seg hjem, forteller en lattermild Thomas Leikvoll.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2016.

Les også