Dorthe Skappel lærte mye om seg selv inne på gården

Dorthe om Farmen: – Jeg kan bli lynforbanna

Under «Farmen kjendis»-innspillingen lærte Dorthe Skappel at hun kan bli lynforbanna når det røyner på, og at hun kan ta feil av mennesker.

<b>DORTHE SKAPPEL: </b>– Jeg har gitt høylytt uttrykk til deltagerne jeg ikke synes har vært flinke, ærlige eller ålreite, sier Dorthe Skappel etter innspillingen av den nye sesongen av «Farmen kjendis».
DORTHE SKAPPEL: – Jeg har gitt høylytt uttrykk til deltagerne jeg ikke synes har vært flinke, ærlige eller ålreite, sier Dorthe Skappel etter innspillingen av den nye sesongen av «Farmen kjendis». Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Nå skal jeg ha ferie i én måned og bare slappe av med de nærmeste. I sommer skal jeg ikke få et eneste nytt bekjentskap. Jeg skal bruke tiden til å fordøye det jeg har vært med på, sa Dorthe Skappel (58) til Her og Nå rett etter finalen i «Farmen kjendis».

Hvem som vinner får ikke TV-seerne vite før på nyåret, men programlederen for «God kveld Norge» på TV 2, gir oss et lite innblikk i hvordan det har vært og hva vi kan glede oss til.

«Farmen kjendis»

Det var i slutten av mai at Dorthe og elleve andre kjendiser sjekket inn på gården Bøensætre i Aremark. Året er 1922. Det er fire år siden første verdenskrig og freden har senket seg over Europa. Gården står klar for tolv nye forpaktere, og alle som én har kommet for å knive om seieren i «Farmen kjendis». Adjektivene sitter løst når programlederen skal beskrive ukene på gården.

– Det har vært utfordrende, spennende, lærerikt, litt skremmende, men alt i alt en veldig fin opplevelse, oppsummerer Dorthe.

Blant deltagerne finner vi blant annet influenseren Sophie Elise Isachsen (26), den tidligere håndballspilleren Kjersti Grini (49) og den kristenkonservative redaktøren Vebjørn Selbekk (52). Dorthe røper at det ganske raskt dukket opp gnisninger.

Les også: Dette er Farmen kjendis-deltakerne 2022

FARMEN KJENDIS DELTAGERE: Her er årets deltagere i «Farmen kjendis»: Foran fra venstre: Tiril Sjåstad Christiansen (programleder), Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen. Bak fra venstre: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh og Heine Totland.
FARMEN KJENDIS DELTAGERE: Her er årets deltagere i «Farmen kjendis»: Foran fra venstre: Tiril Sjåstad Christiansen (programleder), Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen. Bak fra venstre: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh og Heine Totland. Foto: TV 2

Ulike personligheter

– Det kan være utfordrende når tolv ulike mennesker skal lære hverandre å kjenne. Det blir kontraster og kontroverser. Det var mye som boblet under overflaten, og til tider ble det litt skremmende fordi man aldri visste når det ville gå i lufta, forteller Dorthe åpenhjertig.

Kontrasten kunne knapt blitt større enn mellom en glamorøs programleder og en primitiv husmannsplass anno 1922, men ifølge Dorthe selv er hun lite interessert i glitter og stas. Hun er først og fremst opptatt av det menneskelige aspektet.

Før hun entret gården, hadde hun gjort seg opp en viss formening om hvilke av de andre deltagerne hun ville få god kontakt med.

– Dette var kanskje det mest overraskende: noen av personene jeg ikke trodde jeg ville komme overens med, har jeg hatt det kjempehyggelig med, mens noen av de jeg trodde jeg skulle få best kontakt med, der hadde vi ingen kjemi. Sånn sett har det også vært en spennende reise, sier Dorthe.

Ukene på gården ble ikke bare lærerike med tanke på det å være en menneskekjenner, Dorthe oppdaget også andre sider ved seg selv.

Les også: Dorthe Skappel: - Det var helt unødvendig og ganske idiotisk

<b>IKKE FØRSTE GANG:</b> Dorthe Skappel har vært med i kjendis-reality tidligere, blant annet deltok hun i <span style=font-family:Calibri, sans-serif;font-size:12pt;>«Skal vi danse» på TV 2 i 2018, og </span><span style=font-family:Calibri, sans-serif;>«Isdans</span><span style=font-family:Calibri, sans-serif;>» i 2007, som gikk på samme kanal</span><span style=font-size:12pt;font-family:Calibri, sans-serif;>. </span>
IKKE FØRSTE GANG: Dorthe Skappel har vært med i kjendis-reality tidligere, blant annet deltok hun i «Skal vi danse» på TV 2 i 2018, og «Isdans» i 2007, som gikk på samme kanal Foto: Kun eksempel

Kan bli forbanna

– Jeg har lært at jeg er flinkere enn det jeg trodde, og at jeg har evnen til å lede. Jeg kan også bli lynforbanna når det røyner på, og at selv om jeg er to ganger i alder sammenlignet med noen av dem som var her, så har jeg likevel mye å bidra med, sier hun fornøyd.

Har du vært et slags moralsk kompass på gården?

– Jeg vet ikke, men ærlighet varer lengst, og det lønner seg å spille med åpne kort. Jeg har gitt høylytt uttrykk til de deltagerne jeg ikke synes har vært flinke, ærlige eller ålreite. Jeg har støttet dem som har vært ærlig med meg. Etter hvert synes jeg alle ble flinke til å si ifra, men kanskje jeg var veldig verbal på noen områder, sier hun ettertenksomt.

Til tross for litt drama og utfordringer, hadde hun ikke noe ønske om å forlate gården.

– Jeg savnet ingenting utenfor. Jeg hadde det supert hele veien. Det er klart du savner familien når du får brev fra dem, men ikke mer enn at jeg fikk en ekstra motivasjon til å fortsette. Jeg følte meg veldig trygg på at de ønsket at jeg skulle være her, sier den smilende programlederen til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2021, og sist oppdatert 18/08 2021.

Les også