Dette skal du aldri gjøre når du steker bacon

Til alle baconelskere: Ikke gjør dette hjemme!

Publisert

(SIDE3):Det finnes utallige bacondiskusjoner, som går på tilberedelse - hvordan skal det best stekes i panna? Eller bør baconet gå i ovnen? Og hvordan skal man håndtere restene? Altså fettrestene etter det sprø sideflesket.

De mest bacongale mener det aldri skal kastes. Fettet skal brukes til neste matrett.

Men de fleste av oss skyller det ned i vasken.

Huffington Post skriver at dette er et stort nei i hjemmet, og at det finnes kun èn riktig måte å kvitte seg med fettet på.

Derfor skal du ikke skylle i vasken

Du er ferdig med frokosten; egget, bønnene, pølsene og baconet er fortært. Og fettet ligger igjen i stekepanna.

Det er fristende å slenge oppvasken i vasken, men du skal ikke kaste fettet i avløpet. Mange har hørt det før, men vet ikke helt hvorfor.

Røret blokkeres av herdet fett, og det hjelper ikke om du skyller varmt vann i vasken mens du vasker opp. Fettet vil bli kjølig, herde og til slutt blokkere røret. Noe som igjen ikke er bra for kloakken.

Når du er ferdig med stekingen, la fettet avkjøles og herde. Det kan du enten la skje i panna eller ved å helle det over i en boks. Deretter kaster du det i søpla.