Dette må du mestre før du er 30

10 ting som skiller mannfolk fra guttunger.

Foto: (Thinkstock.com)
Publisert

Fyllt 20? Nærmer deg 30? Her kan du raskt gjøre opp status på hvor du er i livet - og hva du eventuelt må få ut finger på.

10. Minst ett fantastisk måltid

Hvis du ikke allerede har denne under kontroll, kan vi gjøre det enkelt for deg: Trond Mois italienske spaghetti. Og i dag har du flaks: Her er oppskriften med vinforslag og det hele.

9. Å kle seg skikkelig

Du synes det er digg å labbe rundt i de samme klærne dag etter dag, den samme kombinasjonen uke etter uke, de samme fargene år etter år. Men dette er ikke måten å bli tatt seriøst på. Husk, du er snart voksen. Her kan du se hvordan du kler deg i høst.

Vi slenger også med en video som viser deg hvordan du knyter en skikkelig slipsknute:

8. Grunnleggende kjøreferdigheter

Den som skiller mann fra mus bak rattet er evnen til å lukeparkere på første forsøk, og uten å bruke 10 minutter på prosessen. Her er to videoer som viser den riktige teknikken:

Når du har øvd litt, kan du gå for denne:

7. Sprit

Og nå tenker vi ikke på å mikse drinker (selv om det kult å kunne også), men å 1) klare å beholde spriten innabords og 2) ikke banke noen med en ildrake så snart du har to whisky innabords. Dette finner du fort ut av. Kunsten du skal mestre er å vite når du har fått nok, og slutte å drikke sprit i tide. Spør en venninne om du er usikker.

6. Å roe ned en situasjon

Det er fristende å slå tilbake dersom noen bråker med deg på byen. Men det er smartere å la være. Det er ikke kult å bli hentet på politistasjonen av dama di. Eller enda verre, av mora di, fordi du ikke klarte å være den større mannen.

5. Teknologi- og sexetikette

To sider av samme sak. Hvis du ikke helt vet hva vi tenker på her, så bare adopter denne regelen: Ikke send tekstmeldinger etter midnatt. Aldri send tekstmeldinger etter midnatt dersom du har drukket. Og om du har en dame som synes det er greit å filme noen frekke snutter med mobilen, les dette.

4. Skifte dekk - og bleie

Å skifte dekk bør gå av seg selv, å skifte en bleie er noe ganske annet. Spesielt om det ikke er ditt eget barn. Best å låne noen smårollingen før 30-grensa er passert.

3. Å spise opp all maten på tallerkenen

Ok, så liker du ikke erter, tomater, oliven eller bønner. Men er du på restaurant eller på besøk hos mormor eller foreldrene til dama di lar du ikke store hauger med mat bli liggende igjen på tallerkenen. Med mindre du er allergisk - eller flink til å lyve om det - da.

Foto: DIEGO TUSON (AFP)

2. Å gi - og få - kompliment

Det er ytterst, ytterst viktig å gi kompliment. Enten det er å skryte av kompisens nye motorsykkel, eller enda viktigere av alt kjæresten din gjør, har på seg eller hvordan hun ser ut. Men det er også viktig å kunne si takk for et velfortjent kompliment. Du trenger ikke øve inn lange takketaler, det enkleste er ofte det beste. Et enkelt «Takk» eller «Takk, det var hyggelig av deg å si», holder lenge.

Selv om meningen kommer frem, er det ikke bra å rote sammen ordene. «Takk, det hyggelig var å si deg», svinger ikke like bra.

1. Oralsex

Det er ikke mange råd å kan gi om dette annet enn at det er en veldig viktig ting å mestre. Det kan være nøkkelen til sexlivet du alltid har drømt om. En annen ting å legge seg bak øret er at du lærer ingenting om å gi kvinner fantasisk oralsex ved å se på pornofilm.

Foto: (Thinkstockphotos.com)

Kilde: Guyism.com

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2010.

Les også