Dette kan velte karrieren

Stripperoller på film har vist seg å være en vinn- eller forsvinn for kvinnelige stjerner.

Foto: YouTube
Publisert

(SIDE2): Denne uken har «We're The Millers» premiere. Den handler om Jason Sudeikis som ikke har kommet videre siden sine doplangingsdager i tenårene og fremdeles dealer med marihuana. Når lånehaien står på døra, må han tenke ut en kjapp og grei måte å kvitte seg med gjelda på. Og hvilken vei er vel ikke bedre enn å skape en liksomfamilie ut av en stripper og to tenåringer som har rømt hjemmefra.

Jennifer Aniston har allerede fått stor oppmerksomhet for sin danserutine som stripperen i «We're The Millers». Men vi kan tenke oss at hun tenkte seg om to ganger før hun sa ja til rollen.

LES VÅR ANMELDELSE:Hjelp, vi må på ferie

Det kan nemlig virke som om denne type rolle kan slå begge veier for de kvinnelige stjernene som velger dem. Der hvor karrieren går strykende, er det normalt ikke noe problem. Men der karrieren kanskje har opplevd noen humper i det siste, blir en slik rolle der stjernen kler av seg, ofte sett på som et desperat forsøk på å trekke folk til kinoene og dermed øke verdien av stjernene hos produsenter og andre.

Moores uheldige valg
Demi Moore er en av de som opplevde slakt da hun takket ja til hovedrollen i filmen «Striptease». I utgangspunktet burde den ikke vært noe stort problem. Den bygde på en roman av Carl Hiaasen og skulle være en satirisk komedie. Men komikken ble ufrivillig, mente anmelderne.

- «Striptease» er en komedie. Faktisk var «Showgirls» morsommere enn «Striptease» der du er tvunget til å se lange, kjedelige strekk der Demi Moore kler av seg, skrev SF Gate, som kalte filmen «en interessant miss». Men Moore kom seg aldri helt fra slakten, verken som komedieskuespiller eller sexsymbol.

Nå i ettertid er Moore-filmen flere ganger stadig ligget på topp blant filmelskeres «guilty pleasures» (sammen med filmer som «Troy» og «Swordfish»).

En annen som aldri burde takket ja til å spille stripper var Lindsay Lohan. Hennes innsats som stangdanser i «I Know Who Killed Me» fra 1997 ble sett på som et siste halmstrå for den tidligere barnestjernen og filmen ble aldri noen suksess.

Påkledd stripper
Jessica Alba stilte som stripper i Roberto Rodriguez' "Sin City". Selv om karrieren til Alba ikke har tatt helt av etter kultfilmen, så var "Sin City" som sådan såpass vellykket at Albas karriere ikke tok noen skade av den. Og hun ble et ikon for mange tenåringsgutter.

Alba gjorde imidlertid noe smart.

Foto: Sfnorge

- Dere får ikke se meg toppløs, sa hun da Side2 intervjuet henne for filmen i 2005. Alba er en av skuespillerne i Hollywood som bestemt holder klærne på. Likevel tok hun en tur på strippeklubb i Texas for rollen.

- Jeg fikk god kontakt med jentene der. De lærte meg mye om å ha selvtillit på strippedansingen for Robert ville ikke at jeg skulle jobbe med en koreograf. Jeg øvde i to fulle dag og fikk vannblemmer på hendene, fortalte Alba.

Det samme har Salma Hayek gjort i "From Dusk To Dawn".

Sky Portman
Natalie Portman er ikke kjent for å sky unna kontroversielle roller, mest fordi hun slo gjennom i én av dem, som den bråvoksne jentungen i "Léon". Men det krevde litt å gjennomføre strippescenene i "Closer" mot Clive Owen.

Scenene var av en slik karakter at Portman ba regissøren tone dem ned i den endelige filmversjonen. Og det gjorde regissør Mike Nichols .Likevel er de kåret til noen av de beste strippescenene i filmhistorien. Natalie Portman vant flere priser, deriblant en Golden Globe, for innsatsen.

Stippet for House
En som også grep tak i strippestangen var Lisa Edelstein i en episode av "House". Den sære legen tok en mengde droger for å tenke klarere, og hallusinerte sin drømmekvinne, sjefen Lisa Cuddy (Edelstein) inn i en strippeseanse, samtidig mens hun hjalp ham med å løse et medisinsk mysterium.

Edelstein valgte å forlate TV-serien av egen fri vilje etter at hun ikke var fornøyd med lønnsvilkårene de fikk for den aller siste sesongen. Hun har siden spilt i "The Good Wife" og er aktuell for flere episoder av kommende "Castle".

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2013.

Les også