- Dette er latterlig

Reaksjonene på Jared Letos Kurt Cobain-hedring ikke bare positive.

Publisert

(SIDE2): Vokalist i 30 Seconds to Mars, Jared Leto la denne uken ut en videosnutt i forbindelse med markeringen av Nirvana-frontmann Kurt Cobains selvmord.

Inspirasjon
Cobain skjøt seg selv for 17 år siden, en dag som siden har blitt markert av fansen. Leto la i den forbindelse ut en video der han selv er kledt ut som Cobain, med parykk og det hele, og fremfører Nirvanas 1994-hiter «Pennyroyal Tea» og «Rape Me».

- Jeg hørte at i dag (5. april) er dagen da Kurt gikk bort for 17 år siden. Kan ikke tro at det er så lenge siden. Jeg er så takknemlig for hans bidrag og som inspirasjonskilde. Ikke sikker på om jeg hadde gjort dette hvis det ikke hadde vært for han, skriver Leto på bloggen sin.

Leto er ikke den eneste - også for norske musikere var Cobain viktig: - Kurt betydde ekstremt mye

- Latterlig
- Jeg gjorde en liten snutt i forbindelse med at det skulle lages film om livet hans. Jeg gjorde det for å utforske karakteren og utforske de kreative mulighetene. Jeg sendte det aldri til studioet eller noen andre, men tenkte at jeg skulle dele det nå.

Reaksjonene lot ikke vente på seg - og de er som seg hør og bør ikke udelte positive.

- Jeg blir ikke lett fornærmet, men dette er latterlig. Hei Jared, din posørjævel. Dersom du har så veldig lyst å være Cobain, hvorfor avslutter du ikke etterligningen med å blåse ut den lille hjernen din, skriver en i kommentarfeltet under YouTube-videoen, og mange av reaksjonene går i samme leia.

Filmrolle
Andre tar derimot Leto i forsvar, og mener det er en fin hedring av grungekongen Cobain. Atter andre mener derimot vokalisten/skuespilleren Leto er på jakt etter en filmrolle, og synes det hele er smakløst.

Hva mener du?

Kurt Cobains enke Courtney Loves film om ektemannens liv, «Heavier Then Heaven», har ennå ikke nådd stort lenger enn planleggingsstadiet, og hvem som skal ha rollen som Kurt er ennå ikke bestemt.

Nirvana holdt på fra 1987 til Cobain tok sitt eget liv i 1994. Fire år etter det igjen ble 30 Seconds to Mars dannet av Leto og broren Shannon. De debuterte i 2002 med et selvtitulert album, og slo gjennom på verdensbasis med andreskiva i 2005.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nirvanas liveversjon av Rape Me:

Og Pennyroyal Tea, live:

Denne saken ble første gang publisert 07/04 2011.

Les også