Vegard Ylvisåker hadde aldri vært med på reality

Derfor takket han ja til «71° nord kjendis»

Etter drøye 20 år i bransjen har Vegard Ylvisåker gitt seg ut på sitt første realityeventyr, nemlig «71° nord kjendis». Det bød også på litt dårlig samvittighet for komikeren.

<b>VEGARD OG BÅRD YLVISÅKER: </b>Vegard og broren Bård Ylvisåker har de siste 20 årene gjort stor suksess med Ylvis. Her fra «Hvem kan slå Ylvis» på TVNorge.
VEGARD OG BÅRD YLVISÅKER: Vegard og broren Bård Ylvisåker har de siste 20 årene gjort stor suksess med Ylvis. Her fra «Hvem kan slå Ylvis» på TVNorge. Foto: Tom Hansen
Publisert

I to tiår har vi fulgt Vegard Ylvisåker (43) og lillebroren Bård (40) i humoristiske show som den musikalske duoen Ylvis.

Da gutta slo gjennom internasjonalt med den virale hiten «The Fox», ville «alle» ha en bit av brødrene fra Bergen.

Til tross for den massive oppmerksomheten, har ikke Vegard falt for fristelsen til å delta i en realityserie – før nå.

Deltager i «71° nord kjendis»

Denne høsten kan du nemlig følge han og ni andre kjendiser på deres strabasiøse reise fra Lindesnes til Nordkapp i «71° nord kjendis».

– Jeg har alltid hatt lyst til å være med på «71° nord». Det er det programmet jeg ser på som jeg også har sett for meg å være med på. Det har ingenting med karrieren min ellers å gjøre, men jeg har alltid syntes det så gøy ut.

<b>«71° NORD KJENDIS»:</b> Sammen med ni andre kjendiser har Vegard vært på en fysisk og psykisk krevende reise i høstens utgave av «71° nord kjendis».
«71° NORD KJENDIS»: Sammen med ni andre kjendiser har Vegard vært på en fysisk og psykisk krevende reise i høstens utgave av «71° nord kjendis». Foto: Matti Bernitz / Discovery

Vegard forteller at opplevelsen var helt fantastisk.

Programmet vises på TVNorge torsdager kl. 20.30.

Her kan du se TV-guiden for «71° nord kjendis».

Du kan også se programmet på Discovery +.

Se mer

– Jeg visste det ville bli gøy og slitsomt, men ikke så gøy og så slitsomt, forteller Vegard til Her og Nå, etter en lang, spøkefull utgreiing om at det å få være med i kjendisversjonen av «71° nord».

I programmet blir kjendisene utsatt for ekstreme fysiske og psykiske påkjenninger. For trebarnsfaren ble det vanskelig å rydde tid til de store forberedelsene i forkant av innspillingsperioden.

– Jeg er nok ikke veldig godt trent. Jeg trente litt før koronaen, så gikk det i dass de to neste årene. Det er begrenset hvor mye trening du får presset inn i hverdag med tre barn. Det er mye logistikk. Men jeg fikk meg en tur alene i skogen hvor jeg testet ut litt kart og kompass, forteller Vegard.

Les også: Tom Stiansen om kona Hanne og dramatikk i «71° nord»

<b>VEGARD YLVISÅKER:</b> I forkant av reality-debuten var Vegard spent på hvordan det sosiale skulle arte seg. Det viste seg å fungere over <br>all forventning.
VEGARD YLVISÅKER: I forkant av reality-debuten var Vegard spent på hvordan det sosiale skulle arte seg. Det viste seg å fungere over
all forventning.
Foto: Matti Bernitz / Discovery

En sosial utfordring

På reisen mot Nordkapp sto utfordringene i kø, og Vegard mener bestemt at det er noe naturstridig med det å klatre i en loddrett fjellvegg. Da dukket laserfokuset opp hos komikeren.

– Jeg blir veldig fokusert i pressede situasjoner. Det er kanskje bra i en slik sammenheng, men det blir litt utfordrende sosialt, når du både skal gjøre det og samarbeide som et lag, innrømmer bergenseren.

Nettopp hvordan han skulle fungere sosialt var noe Vegard var spent på i forkant av opptaksperioden.

– Det var det jeg var mest skeptisk til. Eller kanskje mer nysgjerrig på hvordan det skulle gå. Det var også der jeg ble mest positivt overrasket.

Født: 19. mai 1979

Alder: 43 år

Yrke: Komiker og programleder

Ektefelle: Helene Helgesen Ylvisåker

Barn: Emma og Mads Ylvisåker

Søsken: Bård og Bjarte Ylvisåker

Se mer

– Det viste seg at jeg fungerer veldig bra i en slik setting. Så gjør du av og til dumme ting og lærer av det. Det var en balansegang, sier Vegard.

Les også: (+) – Jeg hadde «check» på alle de tre punktene: Det var gøy, han var hyggelig – og jeg kunne tenke meg å ligge med ham

<b>HELENE YLVISÅKER:</b> Etter hvert som dagene gikk, ble savnet etter familien sterkere for Vegard. Her sammen med kona Helene og datteren Emma fra premieren på «Mamma Mia».
HELENE YLVISÅKER: Etter hvert som dagene gikk, ble savnet etter familien sterkere for Vegard. Her sammen med kona Helene og datteren Emma fra premieren på «Mamma Mia». Foto: Marius Gulliksrud

Kona Helene og deres tre barn

Komikeren er i dag bosatt på Østlandet sammen med kona gjennom elleve år, Helene, og deres tre barn på 7, 12 og 15 år. Å reise fra familien bød på et snev av dårlig samvittighet.

– Som en 43 år gammel familiefar er det å være på tur en måned, hvor du får beskjed om alt du skal gjøre og har kun ansvar for deg selv – en drømmesituasjon.

– Etter hvert begynner du å kjenne på at du savner de der hjemme. Så kjente jeg på dårlig samvittighet overfor Helene, som måtte slite med tre barn alene, innrømmer Vegard.

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2022.

Les også