SKAL VI DANSE: DENNIS VAREIDE

Dennis Vareide snakker ut om kjæresteforholdet under «Skal vi danse»: – Det var en utfordring vi møtte på ganske tidlig

Dennis Vareide er blant annet kjent for Youtube-kanalen "PrebzogDennis". Nå er han aktuell i dansekonkurransen "Skal vi danse". Det har ført til nye utfordringer i kjærlighetsredet.

KJÆRESTE: Dennis Vareide røpte tidligere i år at han er lykkelig, og har funnet kjærligheten med en fantastisk jente, Gro. For henne er livet i rampelyset veldig nytt.
KJÆRESTE: Dennis Vareide røpte tidligere i år at han er lykkelig, og har funnet kjærligheten med en fantastisk jente, Gro. For henne er livet i rampelyset veldig nytt. Foto: Privat
Sist oppdatert

Tidligere i år bekreftet Dennis Vareide (30) sitt forhold til kjæresten sin, Gro. Han ville ikke røpe mye om den «mystiske» jenta, men nå har han delt flere bilder av paret på sin Instagramkonto.

Å balansere danselivet og kjærestelivet har ikke vært en dans på roser for kjæresteparet.

– «Skal vi danse» tar mye tid. Det var utfordring vi møtte på ganske tidlig. Vi har snakket mye om det og funnet ut av hvordan vi skal balansere det, sier Vareide til klikk.no.

Én ting de er enige om, er at kommunikasjon er viktig.

– Vi får ikke sett hverandre så ofte som vi ønsker siden hun bor i Tønsberg. Vi er veldig på at «her må det kommuniseres».

– Vi ringer hverandre hver dag og snakker sammen ofte. Og så møtes vi i helgene. Siden vi begge er opptatt med jobb og hverdag, så blir det dessverre ikke så ofte som vi skulle ønske.

– Det blir selvfølgelig et savn der. Men det blir selvsagt hyggelig når vi endelig ser hverandre, uten tvil, sier Vareide.

Han er godt kjent med å være i rampelyset, men for kjæresten hans derimot, er det ganske nytt.

– Hun ble litt sjokka da jeg sa jeg skulle være med på programmet, fordi hun ikke er så kjent med denne verden. Dette er jo et program som mange ser på og som betyr mye for mange.

– Jeg forstår at det kan bli stressende for henne. Det er rart å skulle bli kastet inn i en slik verden, som er så annerledes enn den man er vant med. Men hun er helt fantastisk. Hun er veldig støttende og oppmuntrende, sier Vareide.

De liker å prioritere kjæresteforholdet i helgene, men det er ikke alltid like lett å koble av.

– Både ja og nei. Det surrer mange tanker i hodet, men man må prøve å skru det av og heller koble på og være bevisst og klar når man skal danse. Men det har blitt til at jeg trener så mye som mulig, fordi jeg vet at jeg trenger det.

Les også: Jakob Schøyen Andersen tar over etter Kristian Ødegård

– Som å lære en baby å gå

– Jeg blir helt ærlig nervøs. Jeg har sett på programmet i ny og ne opp gjennom årene. Det er 1,5 minutt med mye armer og ben. Jeg har alltid tenkt «herlighet, hvordan husker folk alt dette» , men jeg innser nå at det er min minste frykt, sa Vareide til Klikk før premieren.

Det å huske koreografien går helt fint, men det å gjøre det riktig synes Vareide er utfordrende.

– Den største utfordringen så langt er helt klart innlevelsen- det å vise følelser. Det er en danseglede der, jeg må bare klare å vise den. Det er jeg dårlig på, så det må jobbes mye med, sier han.

– Også må man prøve å ikke få det til å bli hakkete- det skal være smooth og fint. Og selvsagt få det teknisk riktig: Rett i ryggen, strake bein og legge vekta der den skal være. Det er veldig mye å tenke på. Det er armer og ben, hofter og rygg, og hode skal være riktig. Man må bare gjenta, gjenta og gjenta, forteller Vareide.

SKAL VI DANSE: Dennis Vareide ser frem til å riste på dansefoten på parketten til tross for lite danseerfaring fra før.
SKAL VI DANSE: Dennis Vareide ser frem til å riste på dansefoten på parketten til tross for lite danseerfaring fra før. Foto: Privat

Vareide beskriver opplevelsen som «Dennis gjør ting han ikke kan».

– Mine danseferdigheter er null. Det er på et helt, helt, helt lavt nivå. Det er som å lære en baby å gå. Helt forferdelig dårlig. Jeg kan ingenting, sier han fnisete.

– Er du typen som danser på fest, eller står du rolig på siden med drinken i hånda?

– Definitivt den som står rolig på siden med drinken i hånda, alltid. Nå er det så sinnssykt langt utenfor komfortsonen at det er vilt. Men jeg gleder meg til å gå all in og lære noen nye moves som jeg kanskje kan ta med meg videre, svarer han.

Vareide sin mangel på danseferdigheter stoppet ham ikke fra å takke ja til denne danseopplevelsen.

Les også (+): – Han ble hodestups forelsket og alt endret seg. Jeg håper de skal skilles

– Dette må jeg bare gjøre

– Jeg synes det var kjempegøy å bli spurt. Jeg tenkte «dette må jeg bare gjøre, hvis ikke kommer jeg til å angre på det». Man må nesten bare ta sjansen når man blir spurt. Det får gå som det går. Om jeg er ferdig tidlig eller kommer kjempelangt er ikke det viktigste. Det viktigste for meg er at hvis jeg skal gjøre det, så må jeg bare gå all in, pushe meg selv og lære noe nytt.

Vareide vil selvsagt komme så langt som mulig, men det viktigste for ham er å forlate dansegulvet med én spesiell innstilling.

– For min del vil jeg alltid tenke «ok, da har jeg prøvd dette her, det er ingenting jeg kunne gjort bedre». Det viktigste for meg er at jeg gjør mitt beste.

Han ønsker å bruke den kritikken han får til å bli en bedre danser.

– Jeg vil si jeg tåler kritikk bra. Jeg vet jeg ikke er den beste. Jeg prøver å lytte til og bruke den til å bli bedre. Dette er noe jeg ikke kan, så da må jeg få kritikk for å lære, hvis ikke kommer jeg ingen vei.

DANSEPARTNER: Hans dansepartner er Lillian Aasebø. Han forteller at hun både er streng og tålmodig, noe han setter pris på.
DANSEPARTNER: Hans dansepartner er Lillian Aasebø. Han forteller at hun både er streng og tålmodig, noe han setter pris på. Foto: Privat

Hans dansepartner er Lillian Aasebø. og det er han veldig fornøyd med.

– Hun er helt fantastisk. Hun er både tålmodig og streng. Det er akkurat det jeg trenger. Hun gir både skryt og kritikk. Hun lar meg prøve hundre ganger før vi får til noe.

«Realitybobla»

Det er ikke helt ukjent for Vareide å være en del av en reality-boble. Han har tidligere deltatt i "Farmen kjendis" og "Kjendis søker kjæreste". Det er likevel én spesiell bekymring han trekker frem.

– Dette er litt annerledes enn vanlig realityshow. Ofte er man et sted i flere uker, også kommer det ikke på TV før et halvt år senere. Mens her vet vi ikke hva som kommer til å skje før det skjer, og det er litt skummelt at det er live. Alt kan skje på direktesendt TV. Det jeg gruer meg mest til er hvis jeg gjør noe feil og ikke klarer å fortsette. Det er det som er det skumle, sier han.

RAMPELYSET: Det er ikke ukjent for Dennis Vareide å være i rampelyset. Likevel gruer han seg til live-sending da dette er litt mer ukjent for han.
RAMPELYSET: Det er ikke ukjent for Dennis Vareide å være i rampelyset. Likevel gruer han seg til live-sending da dette er litt mer ukjent for han. Foto: Privat

Gjennom årene har Vareide blitt vant til å være i rampelyset. Han er utrolig fornøyd med at han har fått prøve ut flere morsomme muligheter.

Les også: Totalrenoverte huset før innspilling

«Prebz og Dennis» : – Det ble nærmest et fenomen

Vareide slo gjennom da han lastet ned traileren for videospillet, Minecraft i 2010, som ble spillets offisielle trailer. Sammen med Preben Fjell sto han bak Youtube-kanalen «PrebzOgDennis», hvor de nådde over 250 000 abonnenter og 209 millioner avspillinger.

– Det var et eventyr fra start til slutt. Det var egentlig et sideprosjekt som viste seg å bli et hovedprosjekt. Vi lagde haugevis av videoer, film og liveshows. Det ble nærmest et fenomen da vi var veldig tidlig ute med Youtube og underholdning der, forteller Vareide.

PREBZOGDENNIS: Preben Fjell og Dennis Vareide hadde en felles youtubekanal i fem år omtrent. Den ble svært populær på youtube, og siden da har Vareide fått prøvd mye forskjellig.
PREBZOGDENNIS: Preben Fjell og Dennis Vareide hadde en felles youtubekanal i fem år omtrent. Den ble svært populær på youtube, og siden da har Vareide fått prøvd mye forskjellig.

Da de startet kanalen trodde de aldri at den skulle bli en så stor suksess.

– Målet var å klare 10 000 abonnenter, og kanskje fire-fem tusen visninger per video. Det tenkte vi hadde vært veldig stas. Men det skøyt rett forbi ganske fort.

I 2017 hadde filmen Prebz og Dennis: The Movie premiere, noe Vareide ser på som et av prosjektene han er mest stolt av. I filmen følger man Prebz og Dennis gjennom diverse stunts og påfunn. I 2018 bestemte de seg for å gå hver sin vei, og legge ned produksjonen på kanalen etter fem-seks år i samarbeid.

– For oss var det bare noe kødd vi lagde hver dag, men i senere tid har jeg skjønt at det har betydd mye for oppveksten til mange som fulgte med på oss.

Siden har Vareide drevet med forskjellige prosjekter. Han har blant annet skrevet boken «Kongen av Gutterommet» sammen med Webjørn S. Espeland, som ble lansert i 2018. Han deler fremdeles videoer på sin Youtube-kanal «Dennis Vareide» og gaminkanal «Mikal».

Han er også stolt av at han har fått muligheten til å bruke sin plattform til å ta del i noe viktig.

– Jeg er glad for at Preben og jeg hadde innsamling til kreftforeningen. Det var gøy, mest fordi vi fikk til å bruke kanalen vår til å gjøre noe viktig, og ikke bare kødde rundt, sier Vareide.

Vaklende start

I første program av Skal i danse gikk det neppe særlig bedre enn fryktet da han og dansepartneren Lillian Aasebø ble belønnet med fattige ni poeng av de tre dommerne. Dermed endte han sist sammen med Elin Ørjasæter

– Jeg elsker å se på deg, men det var ikke god dans, sa dommer Merete Lingjærde.

Alle deltakerne går imidlertid videre fra første program.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2021, og sist oppdatert 30/08 2021.

Les også