De beste kristne låtene

Kristen musikk får ufortjent mye dårlig omtale. Her er de 10 beste kristne låtene.

Foto: STEFANO RELLANDINI (Reuters)
Publisert

Påsken er en kristen høytid hvor kristne minnes korsfestelsen av Jesus. I musikalsk sammenheng får ofte musikken som ikke har religiøse undertoner mest oppmerksomhet, men det er selvfølgelig slik at svært mange av de mest populære artistene fra land med kristen tro også har den samme troen. Det betyr også at mange av dem har skrevet låter som er av svært høy kvalitet om sin tro.

Vi har plukket ut 10 av dem under.

Bob Dylan - Gotta Serve Somebody

Dylan ble gjenfødt kristen, og Slow Train Coming var hans første album etter det. Albumet har fått ufortjent mye kritikk. Denne låten er en av de beste Dylan har skrevet. Dylan vant Grammy for låten.

Hør låten gratis her

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Dette har blitt en fotballsang, men det er ingen tvil om at det er en kristen låt.

Hør låten her gratis

U2 - I Still Haven't Found What I'm Looking For

Denne låten handler om å lete etter tro, og refererer også til Jesus i teksten. Det er i tillegg en svært så gospel-inspirert låt, og en av de største hitene til U2.

Hør låten gratis her

Johnny Cash - The Man Comes Around

At Cash var kristen er det ingen tvil om, og svært mange låter han skrev og spilte inn hadde kristent budskap. Denne er muligens en av de sterkeste.

Hør låten gratis her

Chris deBurgh - A Spaceman Came Travelling

Historien i denne låten følger et romskip som kommer med engelen Gabriel. I låten synges det at om to tusen år så vil sangen komme igjen...

Hør låten gratis her

Norman Greenbaum - Spirit in the Sky

Denne låten var en stor hit i 1969/1970. Singelen nådde en 2.plass på norske hitlister, og solgte over to millioner eksemplarer. Musikalsk er det muligens den første store glamrock-hiten. Låten ble skrevet etter at Greenbaum hadde sett gospelmusikk på tv, og bestemte seg for å skrive sin egen gospel-låt.

Hør låten her gratis

Amy Grant - 1974

Amy er en kristen artist, og albumet denne låten er hentet fra ble kåret til tidenes beste kristne album. Denne låten handler om da hun selv fant den kristne tro.

Hør låten gratis her

Elvis Presley - Crying in the Chapel

En stor hit for Elvis, som ga ut flere gospelalbum.

Hør låten gratis her

Bob Marley - Redemption Song

Denne låten har et indirekte kristent budskap. Dette var for øvrig den siste låten Marley spilte live før han døde av kreft.

Hør låten gratis her

Dolly Parton - Coat of Many Colors

Denne låten handler om Partons oppvekst, og er muligens ikke den mest kristne låten hun har spilt inn. Den har likevel hentet tittelen fra Bibelen.

Hør låten gratis her

Finn millioner av gratis låter her på spillelisten.no

Denne saken ble første gang publisert 05/04 2012.

Les også