Billig og bra bærbar PC

Lenovo har gjort en liten genistrek.

Foto: (Foto: Alexander Tøgard)
Publisert

[Teknofil.no]: Lenovo G570 er med prisen på omlag 4700 kroner i en veldig beleilig posisjon i markedet. Dette er akkurat billig nok til appellere til de som vil ha en billig bærbar maskin, men også akkurat dyr nok til at de som ser etter en passe god maskin ikke blir avskrekket.

Finn beste pris på Lenovo G570 i Prissøk.

Ingen rå spillmaskin

Ytelsen til G570 er absolutt godkjent. Det skal nevnes at maskinen ikke kan brukes til spilling på høyt nivå med slående grafikk, men det er det vel heller ingen som venter til denne prisen. Den billigste utgaven av G570 med i3 prosessor er ikke like kjapp i vendinga som den vi har testet med i5, men denne forskjellen har vi ikke testet og kan derfor ikke uttale oss om.

Lekker liten sak

Det mest positive med Lenovo G570 er et solid kabinett, godt tastatur, lekkert utseende og bra bildekvalitet på skjermen. Børstet metall på innsiden av kabinettet og chiclet-tastatur er noe man gjerne forbinder med litt dyrere maskiner. Batteritiden på opptil nesten seks timer med aktiv bruk er også fantastisk bra!

Litt for lav oppløsning

Skal vi peke på noe negativt må det bli at temperaturene ikke er av det beste vi har sett, dog ikke plagsomt høye. Skjermen har også litt for lav oppløsning for de fleste som tilbringer mye tid foran PCen. Mangelen på USB 3.0 er litt underlig, dette bør være ganske standard for såpass nye maskiner. At det bare er 100 Mbit nettverkskort vil kanskje for noen være et turn-off.

En genistrek

Lenovo har med G570 gjort en liten genistrek, de har nemlig forsøkt å gi oss både i pose og sekk, og lykkes med det! Dersom man kan finne seg i en relativt lav oppløsning på skjermen er G570 midt i blinken for de som bare vil bruke penger på en kvalitetsmaskin.

Fordeler

  • Solid konstruksjon
  • Pent utseende
  • God batteritid
  • Bra tastatur
  • Mye maskin for pengene

Ulemper

  • Litt varm
  • Mangler USB 3.0 og gigabit nettverkskort
  • Lav skjermoppløsning

Vil du vite mer?

Les hele testen av Lenovo G570 på Hardware.no

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2011.

Les også