«71 grader nord»-aktuelle Bilal Saab

Bilal Saab åpner opp: – Det var mange stygge meldinger

Da Bilal Saab deltok i og vant «Stjernekamp» i 2019, fikk han hetsen med på kjøpet. – Det er ikke sunt å lese stygge ting om seg selv i kommentarfeltene, sier den «71 grader nord»-aktuelle artisten til Her og Nå.

<b>UT PÅ TUR:</b> Bilal Saab hadde hatt lyst til å gjøre «71 grader nord» lenge. Den tidligere «Stjernekamp» og «Maskorama»-vinneren grep sjansen da den bød seg.
UT PÅ TUR: Bilal Saab hadde hatt lyst til å gjøre «71 grader nord» lenge. Den tidligere «Stjernekamp» og «Maskorama»-vinneren grep sjansen da den bød seg. Foto: Tor Lindseth
Publisert

– I «Stjernekamp»-perioden leste jeg anmeldelsene jeg fikk. Jeg leste alle kommentarfeltene. Jeg fikk mange stygge meldinger og kommentarer.

– Det er ikke bra for en ung, ny artist å lese at «han kommer vi ikke til å se mye av». Det sier Bilal Saab (24) til Her og Nå da vi møtte ham i forbindelse med presentasjonen av deltagerne i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Vant «Stjernekamp» 2019

I 2019 gjorde relativt ukjente Bilal seg umiddelbart bemerket da han entret NRKs «Stjernekamp»-scene.

Gutten fra Sørøya i Finnmark imponerte med sitt talent, og i oktober 2019 ble han utropt som vinner av den gjeve sangkonkurransen.

Den negative oppmerksomheten som fulgte i kjølvannet av hver TV-sendte episode, gjorde inntrykk på den unge gutten.

– Jeg kan ikke si at det var helt skadefritt å gå gjennom. Når du er en offentlig person, virker det som om folk glemmer at det også bare er et menneske i den andre enden. Det var hardt å svelge da jeg var 20 år, sier Bilal.

Les også: Derfor «forsvant» Alexander With etter Idol-seieren

<b>VANT «STJERNEKAMP»:</b> Bare 20 år gammel vant Bilal sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK i 2019. Bilal opplevde mye hets i den perioden. – Jeg tror folk glemmer at vi bare er mennesker, sier Bilal til Her og Nå. 
VANT «STJERNEKAMP»: Bare 20 år gammel vant Bilal sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK i 2019. Bilal opplevde mye hets i den perioden. – Jeg tror folk glemmer at vi bare er mennesker, sier Bilal til Her og Nå.  Foto: NRK

Ut mot nettroll

Fire år er gått siden seieren, og i dag gjør ikke negative ord samme inntrykk på artisten.

Men han synes uansett det er beklagelig at enkelte mener man som offentlig person må finne seg i å være fritt vilt.

– Jeg har blitt litt tykkere i huden. Men jeg forstår fortsatt ikke hvorfor noen mener at de som velger å stikke seg frem skal tåle stygge kommentarer? Hvorfor skal vi det? Flere av oss gjør ikke dette for anerkjennelse. Det at man blir kjent er et biprodukt av det vi holder på med.

– Og skulle jeg takket nei til å være med på kule ting som «71 grader nord» fordi andre folk får «vondt i ræva» av at jeg er med, spør Bilal retorisk og rister på hodet.

– Nei, det går ikke an, fortsetter han.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

<b>GOD STEMNING:</b> Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Bilal og Maria Stavang under innspillingen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».
GOD STEMNING: Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Bilal og Maria Stavang under innspillingen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Foto: DISCOVERY CHANNEL

Blir på Sørøya

Sørøya i Vest-Finnmark, øya Bilal kommer fra, har cirka 1100 innbyggere. Janteloven står sterkt også her, men Bilal bryr seg fint lite om folk snakker om ham på hjemstedet.

– Janteloven og bygdedyret reker rundt på Sørøya også. Men det gjør lite inntrykk på meg. Hvis folk har så lite å prate om, så må de gjerne snakke om meg. Jeg har egentlig ikke kjent så mye på akkurat det.

– Og det kan ikke sammenlignes med det jeg gikk gjennom i forbindelse med «Stjernekamp», sier han til Her og Nå.

<b>VANT SOM ZOMBIE:</b> Bilal viste seg å være stemmen bak zombien i «Maskorama» på NRK. I fjor stakk han av med seieren også i denne sangkonkurransen. 
VANT SOM ZOMBIE: Bilal viste seg å være stemmen bak zombien i «Maskorama» på NRK. I fjor stakk han av med seieren også i denne sangkonkurransen.  Foto: NRK

– Kan du tenke deg å flytte sørover, til litt mer sentrale strøk, for karrierens skyld?

– Når du elsker noen … Eller er forelska i noen, så er det ikke sikkert du klarer å sette fingeren på hvorfor du er det. Det er det som er greia med meg og Sørøya. Det er definitivt ulemper med å bo her. Det kan være et skikkelig søppelvær, men det er også perioder der det er sykt fint. Det er flere ting som er bra enn det er som er negativt.

– Jeg har tilbrakt mye tid på Østlandet. Jeg har til og med vært nære på å kjøpe leilighet i Oslo, røper han og holder tommelen og pekefingeren tett sammen for å indikere hvor nære han var.

– Det som er helt sikkert er at det er ingen plass i verden jeg heller ville vært enn på Sørøya. Så nei! Jeg har null planer om å flytte sørover, avslutter han med et smil.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge og Discovery + torsdager og søndager kl. 20.40.

Denne saken ble første gang publisert 31/10 2023.

Les også