«Hellstrøms høst»

Bød Hellstrøm på fristelser fra BH-en

Det ble masse god mat, mye latter og mange sprø påfunn da den nybakte trioen Lindmo, Brimi og Hellstrøm inntok fjellheimen.

<b>OPPLÆRING:</b> Anne ga Eyvind et lynkurs i hvordan du tar på deg lua i fjellet. Hun tror det var første gang han brukte lue.
OPPLÆRING: Anne ga Eyvind et lynkurs i hvordan du tar på deg lua i fjellet. Hun tror det var første gang han brukte lue. Foto: TV 2
Publisert

De er vant til å underholde det norske folk på hvert sitt vis; talkshowdronningen Anne Lindmo (53) på NRK, Eyvind Hellstrøm (74) med ulike matprogrammer på TV 2 og Arne Brimi (66) som i flere runder var med serien «Gutta på tur» på den samme kanalen.

Nå får TV-seerne oppleve når de tre reiser på tur i lag. I TV 2-serien «Hellstrøms høst», som vises 30. november, inviterer Eyvind med seg Anne og Arne til traktene rundt fjellgården til Arne i Gudbrandsdalen.

Les også: Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm: – Vi har en kjærlighet til hverandre i bunn

«Hellstrøms høst»

I Brimiland legger de tre ut på tur. Humøret og humoren er på topp, og i podkasten «Lindmo og Co» på NRK forteller Anne om en litt småfrekk episode fra Jotunheimen.

<b>FALT I SMAK:</b> Anne forteller at hun spiste helt vilt mye mat under turen med Eyvind Hellstrøm (t.v.) og Arne Brimi. - Kroppen duret og dirret, sier hun i podkasten sin.
FALT I SMAK: Anne forteller at hun spiste helt vilt mye mat under turen med Eyvind Hellstrøm (t.v.) og Arne Brimi. - Kroppen duret og dirret, sier hun i podkasten sin. Foto: TV 2

Det var mens trioen hadde trasket noen timer på tur, og hun ville imponere Eyvind med å ta turmaten til nye høyder.

– Gutta er i gourmetklassen. Jeg når dem ikke til ankelen en gang når det gjelder matstell, men jeg har mine triks. Jeg hadde noen enkle skiver med Gruyère i BH-en.

– Jeg vil si det var en stor opplevelse å bare vippe ut en Gruyère-skive, åpne opp og si til Eyvind Hellstrøm: Se her, blindtest – hva er dette? Hva slags ost er det? Gøy, for han smatter inn og tar det på to sekunder, helt herlig, forteller Anne i podkasten.

Turen gikk over tre dager, med fokus på fjellturer, lage mat og spise mat. Anne forteller at hun hadde et klart mål med Eyvind: «Forsøkte å gi ham turglede og forsøke å lære ham å lese kart – og manøvrere og navigere i et ganske kaldt klima i tusen høydemeter over havet.»

Les også: (+) Anne Lindmo: – For å bevare kjærligheten må man fortsette å tulle, fortsette å kysse og fortsette å heie på hverandre

Kjærlighet til naturen

Oppgaven var ikke tilfeldig. Anne elsker naturen og ga i høst ut boken «Min tur», hennes turselvbiografi om sin kjærlighet til naturen.

Selv om Anne visste at Eyvind nok er mer glad i å lage mat enn å legge ut på lange fjellturer, ble hun likevel litt overrasket over turtøyet hans.

Anne forteller at hun måtte lære Eyvind hvordan han har på seg lue på fjellet. Eyvind satte lua skjevt på, og for Anne så det ut som han aldri hadde brukt lue før. Hun stusset også over valget av støvler.

<b>BJUDA PÅ: </b>Anne var ikke snauere enn at hun hadde med seg litt mat i undertøyet mens hun vandret med mesterkokken Eyvind.
BJUDA PÅ: Anne var ikke snauere enn at hun hadde med seg litt mat i undertøyet mens hun vandret med mesterkokken Eyvind. Foto: TV 2

– Han hadde fått på seg noen fantastisk håndsydde mountaineering-sko, veldig flott, men veldig tunge. Han ble sliten av å gå med dem. Det var litt frost i bakken og litt glatt. Det var hyggelig å være hans på en måte ledsager, forteller Anne.

Hun lar seg imponere over at Eyvind ikke viker én tomme når det gjelder stil, uansett valg av fottøy, og at han i matveien er stilsikker hele veien – uten behov for en ledsager.

«Hellstrøms høst» vises på TV 2 30. november kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2023.

Les også