AnneMa og Dündar

– Mitt høyeste ønske er å våkne opp med ham hver dag

For tredje året på rad må TV-profilen AnneMa feire julen uten sin kjære Dündar. Nå håper hun at nye advokater kan få ektemannen hjem i god tid før neste jul.

<b>BARNEERSTATNING:</b> Ekteparet kan ikke få egne barn, men de elsker katter, og har katter både i Arendal og i Tyrkia. – De er barna våre, forklarer AnneMa.
BARNEERSTATNING: Ekteparet kan ikke få egne barn, men de elsker katter, og har katter både i Arendal og i Tyrkia. – De er barna våre, forklarer AnneMa. Foto: Privat
Sist oppdatert

De giftet seg bare seks dager etter at de møttes første gang. Men fortsatt lar ikke norske myndigheter Dündar få komme til Norge.

I over tre år har Anne Marit Yuvali, best kjent som «AnneMa», kjempet for at ektemannen skal få komme til Norge. Nå har hun fått nye advokater på laget og håper at dette blir den siste alene-julen.

TV-profilen, kjent fra både «Grenseløst forelsket» og «71° nord – Norges tøffeste kjendis», er egentlig en skikkelig juledame med kasser av julepynt på loftet. Men det meste får ligge i fred i år. Hun orker ikke pynte så mye når hun skal være alene.

– Men julaften feirer jeg skikkelig. Da er det på med finkjolen og sminke. Så setter jeg meg ved festpyntet bord og spiser kalkun og drikker julebrus fra stettglass, smiler AnneMa.

– Helt alene?

– Ikke helt alene. Dündar er med meg på cam julekvelden – og han er i tankene mine hver time – hvert minutt av døgnet.

<b>FERIE:</b> AnneMa drømmer om at hun og Dündar kan leve som et helt vanlig ektepar. Men besøkene i Tyrkia føles mest som ferie siden de er sammen 24/7, og begge har fri hele dagen. Her er de på kafé i Dündars hjemby.
FERIE: AnneMa drømmer om at hun og Dündar kan leve som et helt vanlig ektepar. Men besøkene i Tyrkia føles mest som ferie siden de er sammen 24/7, og begge har fri hele dagen. Her er de på kafé i Dündars hjemby. Foto: Privat

34-års aldersforskjell

AnneMa og Dündar ble TV-kjendiser over natten da de deltok i første sesong av «Grenseløst forelsket». Med 34-års aldersforskjell den «gale veien» og store språkproblemer i starten, skapte kjærligheten deres stort engasjement. Både på godt og vondt.

– Norske myndigheter ville ikke – og tror fortsatt ikke – at det er snakk om ekte kjærlighet, men et «stunt» for at Dündar skal få komme til Norge, forteller AnneMa som også opplever at det hagler med kommentarer i sosiale medier når hun viser seg i TV-ruta.

– Selv om det er mange heiarop og tommel opp, er noen av kommentarene virkelig sårende. Det er helt utrolig hva folk får seg til å si og spørre om, sukker AnneMa.

<b>TRAVELT:</b> AnneMa driver egen neglesalong like utenfor Arendal. Nå i juletiden er negler med julemotiv spesielt populært.
TRAVELT: AnneMa driver egen neglesalong like utenfor Arendal. Nå i juletiden er negler med julemotiv spesielt populært. Foto: Synnøve Skeie Fosse
<b>LEI AV MAS:</b> Selv om AnneMa mer enn gjerne snakker om sin kjære Dündar, er hun lei av fordommer og mas rundt forholdet. Derfor har hun hengt opp dette skiltet i neglesalongen sin.
LEI AV MAS: Selv om AnneMa mer enn gjerne snakker om sin kjære Dündar, er hun lei av fordommer og mas rundt forholdet. Derfor har hun hengt opp dette skiltet i neglesalongen sin. Foto: Privat

31. oktober fikk Dündar endelig avslag på oppholdstillatelse. I avslagsbrevet fra UNE (Utlendingsnemnda) står det: «UNE mener at klagerens hovedsakelige formål med inngåelsen av ekteskapet, er å skaffe seg opphold i Norge.

Det gjør AnneMa oppgitt og forbannet.

– Kjærligheten vår er ekte! Det lyner i øynene til AnneMa når hun snakker om avslaget.

Også språkproblemene de hadde i starten har gjort mange skeptiske til at kjærligheten mellom 64-åringen og 30-åringen er ekte.

– Han har øvd på engelsk hver eneste dag siden vi giftet oss. På disse tre årene har han lært en hel del. Folk har ikke peiling på hva de snakker om, mener AnneMa.

Les også: Anne Marit (62) og Dündar (28) hadde tilbrakt seks dager sammen da de valgte å gifte seg: – Vi elsker hverandre

<b>JULEGAVE:</b> Siden Dündar er muslim er han ikke så veldig opptatt av jul og julegaver, men AnneMa håper at de etter hvert kan skape seg sine egne juletradisjoner.
JULEGAVE: Siden Dündar er muslim er han ikke så veldig opptatt av jul og julegaver, men AnneMa håper at de etter hvert kan skape seg sine egne juletradisjoner. Foto: Synnøve Skeie Fosse

Eldre enn svigermor

Hun fremstår roligere enn vi er vant til å se henne på TV. Mer ettertenksom. Virker litt sliten.

– Det er en litt «rar» dag. Det er bryllupsdagen vår, 26. november. I tre år har vi vært gift, og ennå har ikke Dündar vært i Norge. Ikke så mye som én dag. Han er utvist uten at han noen gang har satt sin fot på norsk jord. Hvordan er det mulig? spør AnneMa.

<b>KJÆRLIGHETSGAVEN:</b> AnneMa er stolt over ringen Dündar kjøpte for å vise sin grenseløse kjærlighet til henne.
KJÆRLIGHETSGAVEN: AnneMa er stolt over ringen Dündar kjøpte for å vise sin grenseløse kjærlighet til henne. Foto: Synnøve Skeie Fosse

Grunnen til at Dündar er utvist, er at norske myndigheter sier at det ikke stemmer at han giftet seg av kjærlighet. AnneMa forklarer at paret forelsket seg før de deltok i TV-serien. De møttes på en datingapp, og første «praten» varte i over fem timer.

Det tok ikke lang tid før AnneMa satte seg på flyet til Tyrkia for å møte drømmemannen. Seks dager senere var de gift. På grunn av covid gikk det imidlertid ett år før hun møtte sin fire år yngre svigermor.

– Dündars foreldre er veldig støttende, understreker AnneMa.

Les også: (+) Mannen min fant seg en 25 år yngre kvinne, og nå skal de ha barn!

<b>KORT TUR:</b> AnneMa satte rekord da hun deltok i «71° nord - Norges tøffeste kjendis» og ga seg etter 200 meter. På nyåret dukker hun opp på TV igjen.
KORT TUR: AnneMa satte rekord da hun deltok i «71° nord - Norges tøffeste kjendis» og ga seg etter 200 meter. På nyåret dukker hun opp på TV igjen. Foto: TV Norge

Ny realityserie

Til daglig jobber AnneMa som negletekniker og negledesigner med egen salong. Men over jul er det klart for ny reality-opptreden for trebarnsmoren fra Arendal. Hvilket program det er snakk om eller når det skal sendes, kan hun ikke røpe. Ikke ennå.

Mobilen til AnneMa ringer – Dündar vil erklære sin kjærlighet på bryllupsdagen. På de 1095 dagene de har vært gift, er det kanskje 10–15 dager paret ikke har vært på kamera for å si god natt.

– Det er deilig å se ham. Fint å snakke med ham. Men aller helst vil jeg holde rundt ham. Mitt høyeste ønske er å våkne opp med ham hver dag.

– Du er ikke redd for at han skal gå lei og finne seg en på sin egen alder?

<b>FORELSKET</b>: Daglig får AnneMa kjærlighetserklæringer på SMS. Som denne: «Jeg vil elske deg til slutten av livet mitt min vakre kone».
FORELSKET: Daglig får AnneMa kjærlighetserklæringer på SMS. Som denne: «Jeg vil elske deg til slutten av livet mitt min vakre kone». Foto: Synnøve Skeie Fosse

– Kjærligheten vår er sterk, og jeg lar ham få lov til å være mann. Dündar har gitt opp tanken på å få barn for å være sammen med meg. Pusekattene er våre «barn». Dessuten – han vet at dersom han fatter interesse for en annen kvinne, er det rett ut. Uten advarsel.

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2023, og sist oppdatert 20/12 2023.

Les også