Anmeldelse: Rayman Origins

«Rayman Origins» er en deilig kombinasjon av nytt og gammelt.

Publisert

Få ting varmer hjertet mitt like godt som todimensjonale plattformspill. Sjangeren gjorde meg interessert i tv-spill og har gitt meg et utall fabelaktige spillopplevelser opp gjennom tidene. Jeg kommer aldri til å glemme «Super Mario Bros 3» «Duck Tales», «Super Mario World» og «New Super Mario Bros», for å nevne noen.

Mye kjærlighet

Ubisofts «Rayman Origins» er noe så sjeldent som et moderne todimensjonalt plattformspill, og det er attpåtil et skikkelig bra ett. Jeg sitter med inntrykket av at utviklerne både har fått nok tid og penger, spillet er lekkert, kreativt, vellaget, innholdsrikt og en flott blanding av nytt og gammelt.

Grafikken ser ut som den er laget for en tegnefilm, animasjonene er av ypperste klasse og figurene kjempemorsomme. Akkurat som i seriens andre spill får vi servert perfekt timet slapstickhumor og enkelte av mellomsekvensene kommer til å få deg til å hyle av latter.

Kreativt og varierende

Selve spillet går ut på at du skal klare over 60 brett, som alle byr på en rekke utfordringer. I tillegg til at du skal komme deg helskinnet gjennom, kan du blant annet konkurrere mot klokka og samle på ulike gjenstander. Sjansen for at du kommer til å prøve deg på i hvert fall noen av ekstrautfordringene er høy, brettene er for det meste kreative, varierte og godt designet.

Du skal blant annet løse enkle oppgaver, jobbe deg gjennom deilig utfordrende plattformsammensetninger og spille ulike småspill. Vanskelighetsgraden er perfekt balansert og den deilig presise kontrollen gjør så det å styre figurene går som en drøm. Figurene lystrer ditt minste lille vink og du kan ikke skylde på noen andre hvis ting går skeis, noe som både gjør det mer irriterende å feile og enda deiligere når ting går din vei.

Underholdene samarbeid

Hvis du synes det er kjedelig å spille alene, kan du spille «Rayman Origins» sammen med opptil fire andre. Dette fungerer kjempebra og byr på mange timer med underholdende kaos. Hvis du for eksempel likte flerspillermodusen i «New Super Mario Bros Wii», kommer du til å elske dette.

Dessverre klarer ikke utviklerne å holde kreativiteten oppe hele veien gjennom, «Rayman Origins» gjentar av og til seg selv. Heldigvis skjer det ikke så altfor ofte, men det legger likevel en liten demper på opplevelsen og toppkarakteren ryker.

Anbefales

Hvis du er som meg og er glad i todimensjonale plattformspill, har du sikkert kjøpt dette allerede. Og hvis ikke, er det bare å løpe til butikken. Andre bør ta en titt på dette hvis de er glad i underholdende, nyskapende og vellagde spill.

Denne saken ble første gang publisert 17/01 2012.

Les også