«71 grader nord»-Caroline Nitter

Caroline Nitter mistet faren: – Jeg savner ham hver dag

Etter at faren døde, følte Caroline Nitter at hun måtte starte på nytt. – Jeg følte at en del av livet mitt var over, forteller hun til Her og Nå.

<b>CAROLINE NITTER:</b> Som barn var Caroline og familien mye på tur, men etter at hun ble voksen bedyrer hun at de eneste turene hun har tatt er i Frognerparken.
CAROLINE NITTER: Som barn var Caroline og familien mye på tur, men etter at hun ble voksen bedyrer hun at de eneste turene hun har tatt er i Frognerparken. Foto: Tor Lindseth
Sist oppdatert

– Pappaen min fikk oss alltid til å føle som om himmelen var uendelig høy og alt var mulig. Du kan gjøre hva du vil. Du kan bli hva du vil. Ingenting var for dumt i hans øyne, forteller Caroline Nitter (25) til Her og Nå.

Vi møter den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren i forbindelse med lanseringen av årets deltakere i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

Skulle bli lege

Caroline var bare 19 år da hennes elskede far døde av kreft. Det var tøft for den unge jenta som forgudet faren sin.

– Jeg elsker mamma over alt. Men jeg var en pappajente til de grader. Han var en dynamisk og stor personlighet. Da han ble borte fra livet mitt, var det som om en del av min identitet forsvant. Jeg følte at en del av livet mitt var over.

Da faren ble syk og døde, var den frittalende tromsøværingen en pliktoppfyllende skolejente. Hun var glad i å lese bøker. Hun interesserte seg for kunst, arkeologi, gresk og romersk mytologi.

– Jeg var flink på skolen. Begge foreldrene mine var leger, så jeg tenkte kanskje jeg skulle gå i samme retning som dem å bli lege. Men så hadde jeg en annen side også - en som var glad i fest, moro og reising, sier 25-åringen.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

<b>UT PÅ TUR: </b>«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» består i år av Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran programleder, Tom Stiansen.
UT PÅ TUR: «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» består i år av Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran programleder, Tom Stiansen. Foto: Tor Lindseth

Fri og «gal»

Caroline følte seg dratt ulike retninger, men mest av alt tynget ansvaret hun følte for sine nærmeste.

– Jeg følte så mye ansvar. Det var som om hele himmelen hvilte på mine skuldre. Jeg hadde så vondt av de tre småsøsknene mine. Jeg synes så synd på mamma, og pappas foreldre. Men du kan ikke hjelpe andre hvis ikke du kan hjelpe deg selv.

– Jeg tok «oksygenmasken» på alle i flyet, men glemte min egen. Jeg måtte bort, forteller hun.

Caroline meldte seg på «Ex on the Beach» på TVNorge og dro. Hun hadde bestemt seg for at «del to» av livet skulle leves stikk motsatt av «del én».

– Ønsket jeg å føle meg fri? Eller ville jeg være moralsk og pliktoppfyllende? Jeg bestemte meg for at frihet er veien jeg vil gå.

<b>OM DØDEN:</b> – Jeg skal dø en dag. For en frigjørende tanke! Jeg kan dø om to år, jeg kan dø på tur i «71 grader nord». Hvem vet? Strikken kan ryke! sier Caroline spøkefullt.
OM DØDEN: – Jeg skal dø en dag. For en frigjørende tanke! Jeg kan dø om to år, jeg kan dø på tur i «71 grader nord». Hvem vet? Strikken kan ryke! sier Caroline spøkefullt. Foto: DISCOVERY CHANNEL

– Jeg vil heller være fri og «gal»! Enn from, prektig og ordentlig. Så dro jeg på «Ex on the Beach». Jeg sa til mamma at jeg skulle på hyttetur, forteller Caroline og ler.

Les også: (+) Vi er seks venninner som drar på hyttetur sammen hvert år. Årets tur kan ha vært den siste

Skjennepreken i himmelen

Selv om hun innrømmer at veien hun har valgt er humpete, er Caroline fornøyd med tilværelsen. Savnet etter faren blir aldri borte.

– I dag har jeg det bra. Jeg kan faktisk si det. Men jeg savner pappa hver dag. Jeg tenker på alle opplevelsene jeg ikke kommer til å få dele med ham. Den samtalen jeg ikke får, de rådene.., sier hun og ser trist ut. Men snart sprekker ansiktet opp i et stort smil:

– Men jeg ser ham igjen! Jeg tror på Gud, så jeg vet at vi møtes igjen. Da får jeg nok en skjennepreken i himmelen, avslutter den blide «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-deltageren.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge og Discovery + søndager og torsdager kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2023, og sist oppdatert 12/10 2023.

Les også