For vilt til å være sant?

Hitler lever og andre vanvittige konspirasjonsteorier

Dette er for vilt til å være sant! Eller…?

<b>HITLER LEVER:</b> Etter krigen verserte det mange rykter om at Hitler levde i sus og dus i Sør-Amerika. 
HITLER LEVER: Etter krigen verserte det mange rykter om at Hitler levde i sus og dus i Sør-Amerika. 
Sist oppdatert

Konspirasjonsteorier er ikke en ny oppfinnelse. I moderne tid er det kanskje konspirasjonsteoriene rundt Kennedy-familien og Elvis som mange har vært opptatt av.

Men, konspirasjonsteoretikerne hviler aldri. Her er ti vanvittige konspirasjonsteorier.

LES OGSÅ: (+) Den tåler landminer, kan fraktes med helikopter og er en fjernstyrt våpenstasjon

1. The Beatles har aldri eksistert

Beatles, en ren bløff holdt i live av en gjeng ganske likt utseende skuespillere. Sjekk for eksempel hvordan øyenbrynene til Paul stadig forandrer seg. Konspirasjoner rundt John Lennons død og at Paul McCartney angivelig døde i en bilulykke, har vært seiglivede konspirasjoner.

<b>SKUESPILL:</b> Verdens største bløff?
SKUESPILL: Verdens største bløff?

2. Barack Obama kunne kontrollere været

Hver gang det brygget opp til problemer i Det hvite hus, dukket det opp en tornado for å distrahere mediene. Svært så beleilig for Barack Obama, ble det hevdet fra konspiratorisk hold.

<b>GI MEG EN TORNADO:</b> Hver gang verden gikk litt imot Barack Obama, så kom det en orkan, tornado eller en annen ulykke som tok vekk oppmerksomheten fra hans problemer - tror enkelte.
GI MEG EN TORNADO: Hver gang verden gikk litt imot Barack Obama, så kom det en orkan, tornado eller en annen ulykke som tok vekk oppmerksomheten fra hans problemer - tror enkelte.

3. Jorden er flat

<b>JORDEN ER FLAT:</b> På 1800-tallet var det mange som trodde akkurat det. Nå er det igjen mange som hevder at jorden er flat - på YouTube.
JORDEN ER FLAT: På 1800-tallet var det mange som trodde akkurat det. Nå er det igjen mange som hevder at jorden er flat - på YouTube.

«Flat earth society – members all around the globe» er en vits på Facebook som dukker opp i vår nyhetsfeed med jevne mellomrom. Tidlig på 1800-tallet grunnla forfatteren Samuel Rowbotham (1816-1885) foreninger både i London og New York som fremmet hans syn, som blant annet kom frem i pamfletten «Zetetic Astronomy».

I dag er det mange Youtubere som helt seriøst fremmer teorier om at jorden er flat, men de aller fleste forstår at det som oftest er humor og ironi som ligger bak – og for å få oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Hva betyr egentlig OK og ni andre ting du ikke visste du ville vite

4. Hitler lever

<b>OLDING:</b> Påstandene om at Hitler lever begynner å avta. Fyren ville i så fall ha vært 130 år.
OLDING: Påstandene om at Hitler lever begynner å avta. Fyren ville i så fall ha vært 130 år.

130 år og like ond. Teorier om at Hitler ikke tok selvmord i førerbunkeren, men levde livets glade dager et sted i Sør-Amerika har vært en seiglivet myte. Mytene ble ikke mindre av at Stalin på Potsdam-konferansen i juli 1945 sa at Hitler levde enten i Spania eller Argentina, noe som trolig var svært bevist desinformasjon fra Stalin.

En moderne vri er at Adolf Hitler var ansvarlig for angrepene på World Trade Center. Hitler ville i så måte ha vært 112 år. Gammel og ond. Mer trolig er det at Hitler hadde ønsker om et angrep på New York under andre verdenskrig. I operasjon «Paukeslag» var tyske ubåter så nær den amerikanske østkysten at de kunne se lysene. Et massivt bombetokt mot New York skal ha vært en annen plan.

5. Månen finnes ikke

Månen er et hologram. Men man vet fortsatt ikke hvordan de fikk det til. Og, Neil Armstrong og resten av mannskapet landet selvsagt aldri på månen er en annen seiglivet konspirasjon.

Når det er sagt, finnes det faktisk forskning som ser på universet som et hologram og at det er en løsning som kan forene Einsteins teori om gravitasjon og kvantefysikken.

<b>UNIVERSET ER ET HOLOGRAM:</b> Ja, kanskje. Men månen?
UNIVERSET ER ET HOLOGRAM: Ja, kanskje. Men månen? Foto: Bjørn Rangbru

6. Jorden er hul

Jorden er som en ball. Den er hul innvendig. Det finnes innganger på Nordpolen og Sydpolen. I jordens hulrom bor blant annet nazister og tapte vikingkolonier. Det man trodde var aliens kommer også herfra.

<b>JORDEN ER HUL:</b> Vi lever på en ballong. Håper den ikke sprekker.
JORDEN ER HUL: Vi lever på en ballong. Håper den ikke sprekker.

7. Dinosaurene hjalp til med byggingen av pyramidene

<b>SMÅ HENDER:</b> Det er par små utfordringer knyttet til teorien om at dinosaurene hjalp til med å bygge pyramidene.
SMÅ HENDER: Det er par små utfordringer knyttet til teorien om at dinosaurene hjalp til med å bygge pyramidene.

Jepp. Det var dinosaurene som hjalp egypterne med å bygge pyramidene. Det skal angivelig stå i Jobs bok i Bibelen.

LES OGSÅ: Et besøk i badstuen har samme effekt som moderat trening

8. Siri forutså verdens undergang

Siri ble i 2013 spurt om hva som ville skje 27. juli 2014, og svarte at da ville Hades’ porter åpne seg. Med andre ord: Verdens undergang. Siri var med med det like lite treffsikker som andre teorier som har spådd jordens undergang, som Maya-kalenderen som sluttet i 2012 og Jehovas vitner som forutså jordens undergang i 1914, 1925, 1954 og 1975.

<b>HEI SIRI:</b> Kan Siri spå om fremtiden? Det er bare å spørre.
HEI SIRI: Kan Siri spå om fremtiden? Det er bare å spørre.

9. Iran myrdet Michael Jackson

Irans president Mahmoud Ahmadinejad ble beskyld for valgfusk og hadde verdenspressen på nakken og folk i Iran protesterte i gatene. For å avlede oppmerksomheten fikk han Michael Jackson drept. Det sier konspirasjonsteorien i hvert fall.

<b>AVLEDNINGSMANØVER:</b> Michael Jackson ble drept for å ta oppmerksomheten fra problemer i Iran.
AVLEDNINGSMANØVER: Michael Jackson ble drept for å ta oppmerksomheten fra problemer i Iran.

10. Michael Jackson lever

<b>HAN LEVER:</b> En selfie fra datteren Paris Jackson satte fyr på ryktene om at Michael lever i beste velgående. 
HAN LEVER: En selfie fra datteren Paris Jackson satte fyr på ryktene om at Michael lever i beste velgående. 

Nei, iranerne lyktes vist ikke å drepe Michael Jackson likevel. Etter at fans angivelig skal ha sett Michael Jackson i en selfie tatt av datteren Paris Jackson, nektet mange å tro at han faktisk var død. Du kan selv se videoen under og se om du bare ser en haug med klær i baksetet eller om det faktisk er Michael Jackson. Kanskje var han på vei for å besøke Elvis?

VIDEO: Se videoen som fikk fansen til å gå amok:

Denne saken ble første gang publisert 31/10 2019, og sist oppdatert 31/10 2019.

Les også