Test av hodetelefon med pulsmåler

Disse skal liksom måle pulsen når du trener

Særlig!

Publisert Oppdatert

Om testen:

Denne testen er utført av artikkelforfatteren, som er testansvarlig i Klikk.no.

Disse øreproppene er designet av rapstjerna 50 Cents selskap SMS Audio i samarbeid med prosessorgiganten Intel. Men det er ikke derfor jeg ville teste dem. 

Grunnen til at disse kommer under lupen er at du skal kunne måle pulsen med dem. Virker ganske kult, ikke sant? Pulsen rett i øret?

Mange synes det er plagsomt med pulsbelte rundt brystet. Derfor er det spennende med alternativer som TomToms pulsklokke med håndleddsmåling. Men dette er altså ikke produktet som vil få Polar og Garmin til å skjelve i pulsklokkebuksene sine.

Jeg skriver nemlig "skal kunne måle pulsen" fordi jeg ikke kan skrive "kan". Etter flerfoldige forsøk med et eksemplar av SMS Audio Biosport, måtte jeg gi tapt. Jeg trodde det var en produktfeil i de første hodetelefonene jeg mottok, så jeg fikk tilsendt et nytt eksemplar. 

Kutter pulsen

Men det hjalp ikke stort. Det mest positive jeg kan si er at om du er heldig, får du pulsmålingen til å virke. Jeg har vridd disse pluggene i alle tenkelige vinkler, og lirket og lirket på sensoren som skal fange opp puls.

Jeg har hatt med ørepluggene på flere løpeturer, og prøvd dem inne og ute.

I glimtvise, lysende øyeblikk har jeg sett det røde hjertet komme til syne i Runkeeper-appen som du MÅ bruke, i versjonen som koster penger, for å få dette til å funke.

På det aller beste har pulsmålingen vart i fem minutter, før den faller ut. Jeg har da fulgt bruksanvisningen til punkt og prikke.

Men altså, salgsargumentet her, det er så utstabilt at det synes uforsvarlig å anbefale et kjøp.

Kan du så bruke disse hodetelefonene uten å bry deg om pulsmålingen? Joda, men da får du plugger med et høyst gjennomsnittlig lyd - vi testet nylig plugger til en hundrings med langt bedre lyd - veiledende pris på SMS Audio er 1300 kroner. 

Når en treningsøkt er aktivert i Runkeeper, med SMS Audio Biosport i ørene, svinger volumet opp og ned i faser. Skrur jeg av Runkeeper, er lyden stabil. 

Relativt tullete idé også

Hva så med selve konseptet? Om det hadde virket? I beste fall får du da en stemme som rapporterer pulsen etter avstand/tidsintervaller du angir i Runkeeper. Under testingen virket dette bare av og til.

Alternativt (om den skulle slumpe til å virke) kan du løpe med telefonen i hånda mens du ser på skjermen. Det er i så fall ikke å anbefale verken med tanke på trafikk eller løpeteknikk. Når du løper, skal du ha blikket framover!

Og skulle du ønske å ha en periode i din treningsøkt uten plugger i øret, forsvinner altså pulsmålingen..  

Runkeeper er en alldeles utmerket treningsapp, med svært mange muligheter. Jeg håper det finnes smartere argumenter for å kjøpe Elite-versjonen enn dette vrøvlet.

Og om du trenger noen gode hodetelefoner til trening, finner du mange suverene alternativer her.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1300
Type og tilkobling I øret
Mikrofon Nei
Fjernkontroll Samtale, bakover/forover
Volumkontroll Nei
Signalfrekvens (Hz)

Konklusjon

Et dyrt og overflødig produkt som ikke virker

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning