TEST: OnePlus 7T Pro McLaren Edition

Dette er en råtass av en mobil

McLaren-versjonen av OnePlus 7T Pro er en råtass av en mobil til en bra pris.

<b>TEST: </b>McLaren-mobilen er en spesialutgave av OnePlus 7T Pro.
TEST: McLaren-mobilen er en spesialutgave av OnePlus 7T Pro. Foto: OnePlus
Sist oppdatert

TEST: OnePlus 7T Pro McLaren Edition er en spesialversjon av 7T Pro-versjonen av OnePlus. Mobilprodusenten OnePlus er på full fart inn i Norge og Skandinavia.

LES OGSÅ: (+) Jungelvåpenet politiet frykter - er helt lovlig

Selskapet har en strategi som gjør at de kun har én modell i salg til enhver tid, men til gjengjeld kommer den i litt forskjellige versjoner. I fjor var det OnePlus 6 som rådet grunnen, mens i år er det OnePlus 7 som er selskapets mobil.

Den finnes i flere versjoner. I høst og vinter har det vært OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro og OnePlus 7T Pro McLaren Edition som har blitt lansert som nye varianter.

<b>DETALJER:</b> OnePlus 7T Pro McLaren Edition har oransje detaljer og elementer som spiller på McLaren og racing.
DETALJER: OnePlus 7T Pro McLaren Edition har oransje detaljer og elementer som spiller på McLaren og racing. Foto: Hallvard Lunde

Navn som forplikter

McLaren-navnet er uløselig knyttet til Racing og Formel 1, der personer som Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna og Mika Häkkinen jevnt og trutt plukket titler i flere år. Det siste mesterskapet tok McLaren med Lewis Hamilton i 2008. I dag er McLaren et bil- og teknologiselskap – som også låner ut navnet til aktører som OnePlus.

Historien og navnet forplikter.

LES OGSÅ: Smart treningsklokke - test av Huawei Watch GT 2

<b>SPRETT-OPP-KAMERA:</b> Frontkameraet spretter opp når du trenger det.
SPRETT-OPP-KAMERA: Frontkameraet spretter opp når du trenger det. Foto: OnePlus
<b>LEKKER: </b>Farger, mønstre og lekre detaljer. OnePlus 7T Pro McLaren Edition er en flott mobil.
LEKKER: Farger, mønstre og lekre detaljer. OnePlus 7T Pro McLaren Edition er en flott mobil. Foto: OnePlus

Lekkert design

Og, OnePlus 7T Pro McLaren Edition innfrir fra første stund. Visuelt er telefonen utstyrt med oransje racingdetaljer og mønstrete bakside med et slags 3D-design. Til og med laderen og ladeledningen følger den eksklusive racingprofilen. På innsiden har også menyer, ikoner og grafikk fått en viss touch av McLaren og racing.

Forsiden er helt dekket av den 6,67 tommers store skjermen. Fingeravtrykkssensoren er skjult bak skjermen og du slipper «busslommen» på toppen av skjermen. For OnePlus 7T Pro McLaren har samme type «sprett-opp»-kamera som på OnePlus 7, som vi har testet tidligere.

Totalinntrykket av McLaren-telefonen er svært positivt. De oransje detaljene og den mønstrete baksiden, gjør at mobilen skiller seg ut fra mange av de andre Android-mobilene som etter hvert ser helt like ut.

Solid ytelse

Det er lov å la seg imponere over spesifikasjonene til McLaren-mobilen. Her får man 12 GB hurtigminne (RAM), et 48 MP-kamera, et svært batteri og en høyoppløst skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens. Ytelsesforskjellene på McLaren-versjonen og OnePlus 7T er ikke kjempestore. De har samme prosessor, slik at det primært er mengden RAM som skiller disse mobilene. Det er kun på Antutu-testen at forskjellen er markant. Her setter til gjengjeld McLaren-mobilen ny rekord blant de mobilene vi har testet i det siste.

Batterilevetiden målte vi til 18 timer og 37 minutter. Det gjør den litt mer batteritørst enn OnePlus 7T, som vi har målt til nesten 23 timer. Vi ble også litt overrasket over at batterilevetiden gikk ned når vi reduserte skjermens oppdateringsfrekvens fra 90 til 60 Hz. Her håper vi OnePlus kan finjustere programvaren på McLaren-mobilen slik at den nærmer seg ytelsene til OnePlus 7T.

I sum er vi likevel godt fornøyd med ytelsen til OnePlus 7T McLaren Edition.

LES OGSÅ: Det er disse ørepluggene Airpods Pro må konkurrere mot

Bedre kamera

Da vi testet OnePlus 7T lot vi oss imponere over kameraet, men vi mener fortsatt at OnePlus ligger hakket bak de aller beste. OnePlus 7T Pro McLaren Edition har samme kamera som 7T Pro-modellen. Det betyr et hovedkamera på 48 megapiksler med en lysfølsomhet på f/1,6, et 8 megapiksels zoomkamera og et 16 megapiksels vidvinkelkamera.

Her får du også den samme «Super Macro»-modus som på OnePlus 7T, som gjør at du kan fotografere motiver fra 2,5 til 8 centimeter. Kameraspesifikasjonene er for øvrig de samme som på OnePlus 7T, men kameraprogramvaren skal ha blitt optimalisert for Pro-versjonene av OnePlus 7T.

Vi liker godt fotoappen til OnePlus. En gjør det meste på den enkle måten – altså automatisk – med godt resultat. Vil du gjøre egne justeringer eller være kreativ med saktefilm, timelapse, portrett eller styre alt manuelt, ja så kan du det også.

Rull helt nederst i saken for å se testbilder tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition

LES OGSÅ: Test av Fitbit Versa 2

Bildene vi får ut av OnePlus 7T Pro McLaren er gode. Vi lar oss imponere over nattegenskapene. Her er den på nivå med Huawei P30 Pro. Noen ganger blir nattbildene «for gode» i den forstand at de blir litt for lyse. Vi liker jo tross alt som regel å fange den litt dunkle og koselige lyset som oppstår etter at sola har gått ned.

Stil og styrke

Med OnePlus 7T Pro får man stil og styrke i skjønn forening. Vi liker designet på McLaren-mobilen svært godt. Den skiller seg positivt ut – uten å bli «harry». Mobilen har et godt kamera og ytelsene er helt i toppklassen. Når vi i tillegg vet at prisen for denne toppmobilen «bare» er 8.590 kroner, så er det faktisk en akseptabel pris når vi sammenligner med konkurrentene.

Vår vurdering: OnePlus 7T Pro McLaren

PLUSS: Design, McLaren-detaljer, ytelse, kamera, lader

MINUS: Ingen IP-rating (ikke vanntett)

Karakter: 6 |

SPESIFIKASJONER: OnePlus 7T Pro McLaren Edition

OS: Android 10
Skjerm: 6,67 tommer AMOLED
Oppløsning: 3120 x 1440 piksler, 515 PPI
Prosessor: Snapdragon 855 Plus,
Minne: 12 GB RAM
Lagringsplass: 256 GB
Kamera: 3x – 48 MP + 8 MP + 16 MP
Batteri: 4085 mAh
Størrelse: 75,9, x 162,6 x 8,8 mm
Vekt: 206 gram

Pris: 8.590 kroner

Utfordringen er at «grunnmodellen» OnePlus 7T også er en utrolig bra mobil. Dersom du ikke trenger eller ønsker McLaren-stylingen, så kan du like godt velge OnePlus 7T til 6.190 kroner. Alternativt spare en tusenlapp ved å velge OnePlus 7T Pro.

Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition.
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Foto: Hallvard Lunde
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition.
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Foto: Hallvard Lunde
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition.
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Foto: Hallvard Lunde
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition.
Bildet er tatt med OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Foto: Hallvard Lunde

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2019, og sist oppdatert 29/11 2019.

Les også