TEST: Fitbit Versa 2

Den beste aktivitetsklokken for deg som er mosjonist

Fitbit Versa 2 er trolig en av mange grunner til at også Google kjøper Fitbit. Vi har testet Fitbit Versa 2, som akkurat nå er den beste aktivitetsklokken for deg som er en vanlig mosjonist.

<b>HVERDAGSMOSJON:</b> Fitbit Versa 2 logger alt du gjør i hverdagen. Fra turene opp trappene på jobb til ettermiddagens langtur.
HVERDAGSMOSJON: Fitbit Versa 2 logger alt du gjør i hverdagen. Fra turene opp trappene på jobb til ettermiddagens langtur. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

TEST: Fitbit kaller selv Versa 2 en smartklokke. Vi kaller den en aktivitetsklokke med noen smarte funksjoner. Versa 2 er oppfølgeren til Fitbits mestselgende aktivitetsklokke, Fitbit Versa.

LES OGSÅ: (+) Disse appene bruker treningsekspertene selv

Nye Versa 2 har fått noen små forbedringer sammenlignet med forgjengeren. Ingen av nyvinningene er likevel store nok til at du trenger å oppgradere om du alt eier en Fitbit Versa.

Mye bedre skjerm

Den største og viktigste oppgraderingen er en ny og større skjerm med OLED-teknologi. Det gjør at skjermen er skarp og lyssterk.

Funksjonen «Alltid på» er også en kjærkommen oppgradering. Dette gjør at skjermen alltid kan lyse når du trener. Da slipper man å gjøre rare løftebevegelser med armen og hånden for å «vekke» klokken. «Alltid på»-funksjonen bruker noe mer batteri. Står den på hele døgnet, reduseres batterilevetiden fra fem til to dager, så dette er en funksjon du bør vurdere å skru av og på etter behov.

TRE GREP: Slik kan en smartklokke gi deg en sunnere kropp

<b>LITT TYKKERE:</b> Fitbit Versa 2 er blitt litt tykkere, men har fått en ny og bedre skjerm enn den første Versa-utgaven.
LITT TYKKERE: Fitbit Versa 2 er blitt litt tykkere, men har fått en ny og bedre skjerm enn den første Versa-utgaven. Foto: Fitbit

Færre knapper

Designmessig har Fitbit fjernet et par knapper, slik at Versa 2 nå har samme knappeoppsett som den noe rimeligere Versa Lite. Spotify er nå også en forhåndsinstallert app, noe som gjør at du kan bruke klokken som en fjernkontroll til Spotify.

Fitbit har også oppgradert programvaren, med blant annet en bedre analyse av søvnmønsteret ditt og en oppdatert nattmodus. Sistnevnte reduserer skjermlyset og stopper varslinger, slik at man ikke blir vekket av at klokken vibrerer, lager lyd eller lyser opp om natta.

Søvnloggingen synes vi både er god, presis og nyttig. Eneste ulempe er at vi personlig ikke liker å sove med klokke på armen og at det forstyrrer nattesøvnen. Men, det er trolig en smakssak.

LES OGSÅ: 12 tips som får deg i form og ned i vekt

<b>KNOTETE:</b> Remmene har hurtigkobling, men vi synes det ofte er knotete å bytte rem.
KNOTETE: Remmene har hurtigkobling, men vi synes det ofte er knotete å bytte rem. Foto: Fitbit

Bra kombinasjonsprodukt

Versa 2 er på mange måter en bra løsning for deg som ønsker å kombinere funksjonene man har i en klokke med funksjonene man finner i et typisk aktivitetsarmbånd. I det daglige fungerer aktivitetsklokken bra. Den måler pulsen hele døgnet, og det gjør den på en bra måte.

Under trening henger pulsmåleren bra med, og til vanlig mosjonsbruk fungerer Versa 2 godt nok for de aller fleste av oss. Vi noterer oss ingen store avvik i forhold til våre kontrollmålinger.

<b>KJØPT AV GOOGLE:</b> Forrige uke ble det kjent at Google kjøper Fitbit. Hvorvidt folk vil vegre seg mot å gi Google enda mer personlig informasjon, er for tidlig å si noe om.
KJØPT AV GOOGLE: Forrige uke ble det kjent at Google kjøper Fitbit. Hvorvidt folk vil vegre seg mot å gi Google enda mer personlig informasjon, er for tidlig å si noe om. Foto: Fitbit

Blir tilsnakkendes

Høyttaler er også en nyhet, slik at du etter hvert skal kunne bruke den mot Amazon Alexa og andre stemmetjenester. Disse tjenesten er ennå ikke klare for Fitbit i Norge.

Appen til Fitbit liker vi godt. Den er brukervennlig og gir god informasjon om hvordan puls, form og aktivitet utvikler seg fra dag til dag.

LES OGSÅ: Ti tegn på at du trener for hardt

Noen få minus

Det vi ikke liker med Versa 2, er at klokken har blitt litt tykkere og at undersiden er litt for buet etter vår smak. Bueformen gjør at klokken ikke ligger like godt på håndleddet, som for eksempel den litt dyrere og litt mer avanserte Fitbit Ionic gjør.

APP: Fitbit gjør det meste riktig med Fitbit-appen. Den gir en god oversikt over dagen (og natta), du kan sammenligne mot andre hvor bra du sover og du kan sjekke hjertehelsen din.
APP: Fitbit gjør det meste riktig med Fitbit-appen. Den gir en god oversikt over dagen (og natta), du kan sammenligne mot andre hvor bra du sover og du kan sjekke hjertehelsen din. Foto: Skjermbilde fra Fitbits app

Versa 2 har de samme hurtigkoblingene for remmene som Versa og Versa Lite. Dette skal i utgangspunktet gjøre det enkelt å skifte remmer, men vi synes fortsatt det er en smule knotete.

Til slutt: Vi savner noen ganger GPS. Nå må vi ha med mobilen for å få GPS-logg.

Forrige uke ble det også kjent at Google kjøper Fitbit. Google er nok ikke veldig opptatt av selve Versa 2 eller andre produkter som Fitbit lager, men informasjonen som samles inn. Det er nok den viktigste årsaken til at Google ønsker å eie Fitbit. Det som nå gjenstår er å se hva oppkjøpet betyr for ditt personvern, når Google får kloa i Fitbits søvndata, pulsdata og all den andre personlige informasjonen som brukerne må dele med Fitbit.

Akkurat nå, er det likevel akkurat denne aktivitetsklokken du som er en helt vanlig mosjonist skal kjøpe.

Spesifikasjoner: Fitbit Versa 2

Type: Smartklokke/aktivitetsmåler
Skjerm: 40,5 mm
Vekt: 40 gram
Vann/støvbeskyttelse: Ja, IPX7
Bluetooth: Ja , v.5.0
Batteri: 5+ dager
Pris: 1990 kroner

Vår vurdering

PLUSS: God skjerm, design, app, brukervennlig
MINUS: Ikke GPS, litt knotete å skifte remmer, ergonomi på håndleddet

Karakter: 5 |

LES OGSÅ: Kaffe er godt for sexlivet - og av 19 andre grunner

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2019, og sist oppdatert 05/11 2019.

Les også