Spill i fokus for Xbox One

Sjekk de nye Xbox One-spillene

Glem Kinect, TV-funksjoner og fancy applikasjoner. Microsoft konsentrerte seg fullt og helt om spill på årets E3.

HALO: Mest applaus fikk Halo Master Chief Collection, som er en samlepakke med de fire hovedspillene i Halo-serien til Xbox One.
HALO: Mest applaus fikk Halo Master Chief Collection, som er en samlepakke med de fire hovedspillene i Halo-serien til Xbox One.
Publisert Oppdatert

img Del på FacebookMicrosoft har fått mye kritikk de siste to årene. Etter avdukningen av Xbox One - med strenge onlinekrav, bruktspillsperre og stort fokus på TV-funksjoner fremfor spill - har det amerikanske selskapet opplevd at flere spillere har vendt dem ryggen og valgt Playstation 4 i stedet for Xbox One.

Derfor var årets presseshow på E3 en ren kavalkade av kommende spill til Xbox One. Ingen statistikk, ingen tall, ingen demografer, kun spill etter spill etter spill fra en konsollprodusent som inntok en ydmyk rolle på scenen. Xbox-sjef Phil Spencer takket fansen for støtten og tilbakemeldingene, godt gjort etter et år der selskapets nyeste spillmaskin har blitt utsatt for hard kritikk fra mange fans.

Fremtidssoldater

Call of Duty: Advanced Warfare åpnet spillpresentasjonene med fremtidssoldater som kjempet i en krigsherjet storby. Jetryggsekker som gjør at soldatene kan hoppe ekstra høyt eller bremse lange fall så ut til å være et sentralt element. Call of Duty er langt fra det eneste spillet på E3 som har latt seg «inspirere» av Titanfalls smidige soldater. Til tross for fremtidsfokuset så Call of Duty ut til å være et ganske tradisjonelt kapittel i Call of Duty-sagaen, filmatisk, bråkete og lineært. Spillet kommer også til Playstation 4 og PC, men Microsoft har sikret seg en avtale som gjør at alle tilleggspakker til spillet lanseres på Xbox One først.

Se trailer fra Call of Duty her:

</p> </div>

Forza Horizon 2 ble vist fram i trailerform. I dette Xbox One-eksklusive spillet byttes bilbanene fra Forza-serien ut med landeveier og et helt åpent kart der man kan kjøre rundt med hundrevis av sportsbiler og delta i ulike løp.

Deretter var det på tide med en demonstrasjon av det neste spillet i den uhyre populære Assassin's Creed-serien kalt Unity. Dette spillet foregår under den franske revolusjonen og nytt av året er at opptil fire spillere kan samarbeide. I den imponerende demonstrasjonen på scenen fikk vi se fire personer som infiltrerte et fransk slott mens en sinna mobb befant seg utenfor. Vakter ble avlivet og kongelige kastet ut vinduer ned til mobben.

Viktigste nye tittel?

Ted Price fra Ratchet & Clank-skaperen Insomniac viste et av dagens mest interessante spill, Sunset Overdrive. Et akrobatisk og fargerikt tegnefilmaktig skytespill der man skal ta livet av mutanter med originale og svært overdrevne våpen. Fartsfylt, humoristisk og svært underholdende. Dette kan bli en av de viktigste nye titlene for Microsoft i høst.

Se trailer fra Sunset Overdrive:

</p> <p>Det eneste vi fikk <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article741909.ece">se til Kinect</a> under hele presentasjonen var Alex Rigopolous fra Harmonix som snakket om et nytt Dance Central til Xbox One og det kommende musikkbevegelsesspillet Fantasia basert på Disney-filmen med samme navn.</p> <h4>Rush av nye spill</h4> <p>Så var det tilbake til en hel kavalkade av spill som skal komme i 2014: samarbeidsskytespillet Evolve der fire spillere skal jakte på et monster som styres av en femte spiller, actionrollespillet Dragon Age: Inquisition som tar serien vekk fra lukkede nivåer og ut i en helt åpen spillverden, Fable Legends som er en flerspillervariant i Fable-serien der fire spillere kan samarbeide mot en femte spiller som bestemmer over fiendene. Samt Project Spark, et verktøy som lar spillere skape sine egne spill.</p> <p>Mest applaus fikk den ambisiøse Halo Master Chief Collection, en samlepakke med de fire Halo-spillene i hovedserien, der både eneren og toeren er oppgradert med bedre grafikk. Samlingen har også fått et helt nytt grensesnitt som forenkler tilgangen til flerspillerdelen og byr på nye spillmoduser.</p> <p>Det ble også plass til et par mer kunstneriske indie-spill på Microsofts presentasjon. De danske Limbo-skaperne i Playdead viste en trailer fra sitt kommende spill Inside, som så ut til å være et todimensjonalt utforskningsspill satt til et grått og byråkratisk mareritt. Et annet tegnefilmaktig spill, Ori and the Blind Forest, vakte også følelser i publikum med vakker håndtegnet grafikk åpenbart inspirert av animefilmene til japanske Studio Ghibli.</p> </div>

Deretter var det tilbake til flere lovende storspill. En første trailer fra et nytt Tomb Raider-spill der Lara Croft ser ut til å slite med psykiatriske problemer fikk god mottagelse.

Se trailer av TombRaider:

</p> <p>Det samme gjorde demonstasjonen av The Witcher 3 der spilleren jaktet på et flygende monster i en svært realistisk gjengitt fantasy-verden. En moderne oppdatering av kultspillet Phantom Dust fra den første Xbox-konsollen høstet høflig applaus mens svenske Massive Entertainments The Division fikk langt bedre mottagelse. I dette actionspillet skal flere spillere samarbeide som soldater i et New York rammet av pest.</p> <h4>Hvor er japanerne?</h4> <p>Den japanske spillbransjens nærvær på E3 har blitt sterkt redusert de siste årene. Det eneste japanske spillet på Microsofts pressekonferanse var Scalebound fra Platinum Games, et spill som der det ser ut som spilleren skal jakte på gigantiske monstre, ikke ulikt den svært populære Monster Hunter-serien som de siste årene har dominert salgslistene i Japan.</p> <p>Sist ut var nok en etterlengtet oppfølger, Crackdown, der opptil to spillere skal være politi i en svært fargerik fremtidsby.</p> <p>Kavalkaden av spill, akkompagnert av en ydmykhet fra scenen som vi ikke har opplevd på Microsofts presseshow før, var akkurat det spillerne trengte akkurat nå fra Microsoft. Etter et år med uroligheter rundt Xbox One er det betryggende å se at spillene fortsatt er i fokus for maskinen, som har sakket akterut for Sonys Playstation 4 både teknisk og salgsmessig.</p> <p> <a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://www.klikk.no/teknologi/spill/article913158.ece" style=" display: block; background: #4c66a4; padding: 12px 12px; color: white; text-transform: uppercase; text-decoration: none; font-weight: bold; border-left: 7px solid #303D76;" target="_blank"> <img alt="img" src="http://fitnessbloggen.no/img/fa-facebook-square-1x.png" style=" height: 20px; margin-bottom: -4px; width: 20px; margin-right: 4px;"/> Del på Facebook</a> </p> <br/> <br/> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/teknologi/lydogbilde/article912711.ece">Slik tar du selgende bilder</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/teknologi/mobil/article911686.ece">Den knuste iPhone-skjermen fikser du selv</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/teknologi/data/article911151.ece">Klattlader du?</a> </p> </div>

NYE SPILL: Xbox-sjef Phil Spencer viet hele showet til kommende spill under Microsofts årlige E3-presseshow.
NYE SPILL: Xbox-sjef Phil Spencer viet hele showet til kommende spill under Microsofts årlige E3-presseshow.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning