Spillene for PlayStation 4

5 spill for PlayStation 4

Publisert Oppdatert
KREFTER: Killzone er et spill som lar PS4 vise frem at den har krefter.
KREFTER: Killzone er et spill som lar PS4 vise frem at den har krefter.

Fredag kommer PlayStation 4 for salg i Norge. Den nye spillkonsollen skal ta opp arven etter PlayStation 3, som ble lansert i Norge i 2007.

Nye PlayStation 4 kan ikke bruker spill fra PlayStation 3. Men det er alt kommet en rekke nye titler til PlayStation 4. Vi har vurdert fem aktuelle nye spill.

Killzone: Shadow Fall

Killzone: Shadow Fall bryter ut fra de tradisjonelle brune og grå slagmarkene serien har befunnet seg i på Playstation 2 og 3 og flytter handlingen til en uhyre pen sci-fi-by. En hel planet er delt mellom de tyranniske Helghanerne og menneskeheten, adskilt av en gigantisk mur.

Det er skyting på bakken og i verdensrommet i et variert og til tider ganske så engasjerende førstepersons skytespill. Historien makter ikke å engasjere men utviklerne skal ha honnør for å ofte gi spilleren valg om hvordan han vil angripe situasjoner og hvilke taktikker han vil bruke.

Som skytespill pløyer ikke dette ny mark og opplevelsen varierer mellom frustrerende pliktløp og engasjerende snikesekvenser. Men er du ute etter et bevis på de tekniske kreftene til din PS4 bør dette være førstevalget.

Vurdering: 4/6

Knack

STYR UNNA: Terningkast 2 til dette spillet. Kjedelig og monotont med lite variasjon.
STYR UNNA: Terningkast 2 til dette spillet. Kjedelig og monotont med lite variasjon.

Mark Cerny er mannen bak Playstation 4-arkitekturen og står også bak actioneventyret Knack, et fargerikt spill med tegnefilmaktig grafikk. Handlingen dreier seg om en jakt på en tapt sivilisasjon og spilleren styrer et vesen - Knack - som er satt sammen av gjenstander fra oldtiden.

Det meste av handlingen går ut på å gå fra rom til rom for å banke opp roboter og gobeliner. Bak et barnlig ytre skjuler det seg et ganske vanskelig spill, kampsystemet er enkelt men fiendene er såpass nådeløse at dette fort blir for vanskelig for de minste.

Dessverre er det lite som imponerer her. Spillet er monotont, omgivelsene er sparsomme, og det hele vitner om noe som har blitt ferdigstilt altfor tidlig. Her mangler det rett og slett et ekstra lag med polering og mer variasjon i oppgaver og spillmekanikker.

Vurdering: 2/6

Need for Speed Rivals

Svenskutviklede Need for Speed Rivals bruker samme grafikkmotor som Battlefield 4, og det merkes. Rivals er et lekkert racingspill satt til en fiktiv amerikansk stat der man kan cruise i ørkener, skoger, fjell og langs kysten akkompagnert av dag og nattskifter og et dynamisk værsystem.

ACTION: Svenskutviklet bilspill som er verdt å sjekke ut.
ACTION: Svenskutviklet bilspill som er verdt å sjekke ut.

I spillet er man enten politi eller fartsfantom, førstnevnte jakter på sistnevnte, noe som åpner for to ulike spillestiler. Det handler om å samle opp poeng og utføre en hel haug med små oppgaver og utfordringer for å låse opp flere biler og utfordringer.

Spillet har et ambisiøst onlinesystem som rent teknisk ikke fungerer helt optimalt. Resultatet er at Rivals føles litt tomt og livløst, og biljaktene blir litt monotone etter hvert. Men lekkert og fartsfylt er det absolutt.

Vurdering: 4/6

Resogun

Retrospill er på måten, og finnene i Housemarqe har spesialisert seg på å ta klassiske spillkonsepter og pusse de opp i moderne klær.

I det nedlastbare spillet Resogun styrer vi et romskip som kan fly til høyre og venstre. Nivåene er stappet med fiender og mennesker som skal reddes. Dette er klassisk skytespillaction, sterkt inspirert av briljante Defender.

GOD GRAFIKK: Super grafikk løfter dette spillet.
GOD GRAFIKK: Super grafikk løfter dette spillet.

Grafikken løfter opplevelsen ut av fortidsminnene og tempoet og fiendeformasjonene blir etter hvert både høyt og avansert. En avhengighetsskapende jakt på stadig mer poeng slik at man kan klatre forbi vennene på rangeringslista.

Vurdering: 5 / 6

Assassin's Creed IV: Black Flag

PS3- og 360-spillet har blitt pusset opp og seiler inn i den nye konsollgenerasjonen med sjørøverflagget til topps. I Assassin's Creed IV spiller vi sjørøveren Edward Kenway i Karibien på 1700-tallet. Med egen sjørøverskute og mannskap er dette et av de mest åpne og lekre Assassin's Creed-spillene i serien.

Spillmessig er spillet identisk med lillebrødrene på forrige konsollgenerasjon. Grafikken er selvsagt skarpere med høyoppløste teksturer og forbedrede lyseffekter samt smidigere bildeoppdatering, men det er likevel ikke et hav som skiller de to versjonene.

Spillmessig er det et fornøyelig sjørøvereventyr som nesten holdes tilbake av leiemorderrøttene til serien. En delikat HD-ferie til karibiske øyer er fin terapi nå som mørketida setter inn.

BEDRE GRAFIKK: Spill som kopierer sine forgjengere, men bra grafikk trekker opp.
BEDRE GRAFIKK: Spill som kopierer sine forgjengere, men bra grafikk trekker opp.

Vurdering: 4/6

Les også:

Slik får du AirPlay i bilen

Vanskelig å gå tilbake til full HD etter denne opplevelsen

Triksen som gjør Windows 8.1 ekstra brukervennlig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning