Facebook fornyer seg

Slik blir din nye Facebook-profil

Nå kan du snart bytte ut profilbildet med en video.

VIDEO: Snart gir Facebook deg mulighet til å bruke en profilvideo i stedet for et profilbilde, samt velge ut fem favorittbilder som vises på profilforsiden.
VIDEO: Snart gir Facebook deg mulighet til å bruke en profilvideo i stedet for et profilbilde, samt velge ut fem favorittbilder som vises på profilforsiden.
Publisert Oppdatert

Det er ikke sikkert du har lyst til å dele profilen din med hvem som helst, men om du først gjør det, er du antakelig opptatt av å vise dine beste sider.

Det er utgangspunktet for nyhetene som Facebook nå er i ferd med å rulle ut til mobilbrukere.

Blant nyhetene er muligheten til å bruke en profilvideo i stedet for profilbilde, bruke midlertidige profilbilder, og velge selv hvilke av bildene dine som skal vises på profilsiden din.

I første omgang er det iPhone-brukere i Storbritannia og i California som får lov til å teste ut nyhetene, men etter hvert skal funksjonene rulles ut til flere brukere, skriver Facebook på sine nyhetssider.

Profil-video

Facebook har lagt ut en video der de presenterer de kommende nyhetene.

Video

Videoen viser hvordan Facebook-ansatte har laget profilvideoer der de dukker fram mellom bladene på en plante, med vind i håret eller med en hatt som faller ned på hodet.

Når noen besøker profilen din, vil profilvideoen rulle i loop om og om igjen.

Videoen viser at man kan ta opp en video med Facebook-appen, eller laste opp en video man allerede har laget.

Midlertidige profilbilder

Det blir også mulig å laste opp profilbilder som skal være midlertidige, for å la kontaktene dine se hva du holder på med i øyeblikket.

Du kan velge om bildet skal vises i en time, en dag, en uke eller i en egendefinert periode.  Ditt vanlige profilbilde vil automatisk komme tilbake etter denne perioden.

Dette kan være praktisk for å signalisere at du f.eks. er på ferie i øyeblikket, eller har tatt deg en Facebook-pause.

(Saken fortsetter under bildet.)

Midlertidig: Du kan velge et midlertidig profilbilde og selv bestemme hvor lenge det skal gjelde.
Midlertidig: Du kan velge et midlertidig profilbilde og selv bestemme hvor lenge det skal gjelde.

Favorittbilder

Profilsiden din får også en ny layout, der du blant annet kan skrive inn en kort presentasjon av deg selv.

Under presentasjonen og informasjonen om arbeidssted, bosted, utdanning og hvor du er fra (dersom du har lagt inn denne informasjonen i profilen), blir det et felt for opptil fem bilder.

Dette er bilder hentet fra dine egne album, og du kan selv velge hvilke bilder som skal vises der. Dermed kan du selv plukke ut de beste bildene, eller bilder som best beskriver hvem du er.

Bedre kontroll

For alle som er skeptisk til å vise alt til alle, har Facebook gjort det enklere å kontrollere hvem som får se hva på profilen din.

Fram til nå har du måtte grave et stykke ned i innstillingene for å sortere ut hva på profilsiden som skal være offentlig eller bare tilgjengelig for venner eller venners venner.

Innstillingene for hvem som skal få se de ulike feltene på profilsiden din, skal være tilgjengelig direkte fra profilsiden. De nevnte fem bildene vil imidlertid alltid vises til alle, men som sagt velger du selv hvilke bilder dette skal være.

Design for mobil

Facebook presenterer dette som en nyhet for mobil. Hvordan endringene kommer til syne i Facebook-profilen når den vises i nettleseren på en datamaskin, er noe usikkert enda.

Ifølge Wired vil endringer man gjør i profilen med mobil-appen bli synlig også i nettleseren, men den er laget med tanke på mobil og rulles i første omgang ut på mobil.

- Vi starter med å teste funksjonene på et lite antall iPhone-brukere i Storbritannia og California, og vi vil rulle det ut for flere brukere snart, er alt Facebook har sagt om tidshorisonten for lanseringen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning