Kvitter fra Twitter på Twittearth

Se twitter i 3D

Følg direkteoppdateringer i twitterstil verden over.

TWITTER LIVE: Ny tjeneste gir deg direkteoppdateringer fra Twitter verden rundt, døgnet rundt.
TWITTER LIVE: Ny tjeneste gir deg direkteoppdateringer fra Twitter verden rundt, døgnet rundt. Foto: Foto: skjermbilde twittearth.com
Publisert Oppdatert

Dette er Twitter

  • Twitter er et gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte postinger på inntil 140 tegns lengde.
  • Twitter begynte som et forsknings- og utviklingsprosjekt innen selskapet Obvious i San Francisco i mars 2006 og ble først bare benyttet innad i selskapet. Det ble lansert i oktober 2006.
  • Per oktober 2008 opplyser Twitter at det har registrert over 3.200.000 brukerkontoer.
  • Ordet twitter betyr kvitring

Kilde: Wikipedia

Bruken av twitter.com øker. Det sosiale mediet er i utgangspunktet basert på korte oppdateringer i form av tekst.

En gruppe entusiaster har laget en tjeneste med jordkloden som utgangspunkt, hvor du kan følge oppdateringer fra twitter-brukere fra hele verden, hele tiden.

Tjenesten har vært på nettet i snart ett års tid, men er lite omtalt i norske medier.

Du kan velge mellom å se kvitringen fra kloden i nettleseren din, eller du kan laste tjenesten ned og bruke den som skjermsparer til maskinen din.

Ikke helt direkte

Det er en kul greie, som helt sikkert kan være avhengighetsskapende, men det er ikke nødvendigvis helt direkte.

Undertegnede sendte ut en melding via twitter.com, men den dukket aldri opp i Twittearth,som forventet.

Det er en mulighet at antallet twitter-meldinger er for mange til at tjenesten klarer å kjøre det helt direkte. Likevel fremstår den kvitrende jordkloden som en tøff interaktiv dings.

Om du logger inn på tjenesten med brukernavnet og passordet ditt på twitter, kommer meldingen du skriver direkte ut på kloden.

Natt og dag

Twittearth gir deg en fin visualisering over døgnet i hele verden, og du får et inntrykk av at det er natt i Nord-Amerika når det er morgen i Norge.

Det er faktisk ganske artig å bare sitte å se på 3D-kloden som snurrer etter hvert som meldingene dukker opp fra New York, Tokyo, Sydney, London og alle andre tenkelige steder.

Om du har lyst på andre kule greier til Twitter, så finner du en fin oversikt på TwitterApps og her.

Her kan du følge Twitter-oppdateringer fra utviklerne av Twittearth:

<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?f=q&amp;source=embed&amp;hl=no&amp;geocode=&amp;q=539+Bryant+St.,+Suite+402,+San+Francisco,+CA+94107&amp;sll=37.780467,-122.396729&amp;sspn=0.007598,0.013046&amp;ie=UTF8&amp;ll=37.78123,-122.398596&amp;spn=0.023743,0.040169&amp;z=14" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a> </small> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/teknologi/nyemedier/article374062.ece">Facebook sikler på Twitter</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/teknologi/article352431.ece">Sjekk skattelista på Facebook</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/samliv/forhold/article435794.ece">Disse kroppene passer sammen</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning