Slik får du skrive mer tekst og ta lengre videoer i Snapchat

Kan du disse sju Snapchat-triksene?

Her er Snapchat-triksene som lar deg ta lange videoer, skrive mer og få større tekst.

SNAPCHAT: Her får du tipsene som gir lar deg ta lange videoer og skrive mer tekst i Snapchat.
SNAPCHAT: Her får du tipsene som gir lar deg ta lange videoer og skrive mer tekst i Snapchat. Foto: Skjermbilde
Publisert Oppdatert

Bilde- og meldingstjenesten Snapchat har på kort tid blitt superpopulær.

Snapchat har så langt vært en tjeneste for den yngre delen av befolkningen. Ifølge en rapport er hele 71 prosent av brukerne under 34 år.

Veksten er blant annet drevet av stadig nye tjenester, som muligheten for å direktesende video via Snapchat-appen. Ifølge Nettavisen fulgte 40 millioner mennesker musikkfestivalen Coachella live for et par uker siden, der blant andre norske Kygo opptrådte.      

Selv om Snapchat selv har vært sparsommelige med å dele trafikkdata, skal tjenesten være i bruk av over 100 millioner brukere hver måned.

Snapchat har vært mye omtalt på grunn av datainnbrudd, tyveri av bilder og på grunn av at tjenesten har vært mye brukt til å dele innhold av det litt mer intime slaget.

Er du ny på Snapchat, kan det være greit å kunne noen «tjuvtriks», slik at du kan imponere barn, venner og kolleger. Her er sju smarte tips til Snapchat. Tipsene er laget for iPhone. Har du Android, vil du kunne oppleve at ikke alle tipsene fungerer.

Slik får du flere linjer i Snapchat-meldingene dine

Slik skriver du lengre meldinger enn Snapchats begrensning på 42 tegn.

Synes du Twitters begrensning på 140 tegn er ille nok, så sliter du nok med Snapchats grense på 42 tegn. Men det finnes en løsning for å skrive mer, men da må teksten fordeles på flere linjer.

Slik får du mer tekst i Snapchat-meldingen din:

1. Åpne Notater-appen din på iPhone

2. Lag et nytt notat. Trykk «Enter» noen ganger for å lage linjeskift.

3. Trykk og hold fingeren inn på det tomme notatet. Velg «Marker alt» og kopier på dialogboksene som spretter opp.

4. Åpne Snapchat og lag en Snap (melding)

5. Trykk på tekstikonet, hold fingeren inne i tekstfeltet og velg lim inn når du får mulighet for det.

6. Du vil nå se at du kan trykke på hver linje du lagte i notatet og legget inn tekst.

7. Trykker du på tekstikonet en gang får du større tekst. Når du har trykt på tekstikonet får du også muligheten for å legge farger på hele teksten din eller hvert enkelt ord. Vær oppmerksom på at når du velger større skrift, så får du ikke plass til like mye tekst.

8. Trykk «Ferdig» og meldingen din er klar til å sendes.

Lenger video på Snapchat

Her er trikset som lar det ta lange videoer på Snapchat.

MER TEKST I SNAPCHAT: Det finnes et triks for å få mer tekst i en melding på Snapchat.
MER TEKST I SNAPCHAT: Det finnes et triks for å få mer tekst i en melding på Snapchat. Foto: Skjermbilde

Snapchat lar deg dele videoer som er 10 sekunder lange. Ønsker du å deler lengre videoer, så finnes det likevel en mulighet – som riktignok krever at du er litt fingerferdig.

Slik får du lenger video på Snapchat:

1. Start å ta opp en Snapchat-melding. Hold fingeren inne på kameraknappen.

2. Samtidig som du holder kameraknappen på Snapchat inne, så dobbeltklikker du på hjemknappen slik at de andre programmene du har åpne dukker opp. Hold fingeren rolig på skjermen på samme sted hele tiden. Du kan nå så vidt se Snapchat-vinduet, slik at det kan være litt vanskelig å faktisk se hva du filmer.

3. For å se hva du filmer, så kan du åpne kamera-appen før du starter på dette trikset, slik at kameraet er tilgjengelig når du dobbeltklikker på hjemknappen. Når du tar opp Snapchat-meldingen og dobbeltklikker på Hjem-knappen kan du (mens du holder fingeren på samme sted som når du begynte å ta opp Snapchat-meldingen) trykke på kameraappen med en annen finger. Og vips, så ser du hva du filmer. Når du vil avslutte filmingen, er det bare å dobbeltklikke på Hjem-skjermen og gå tilbake til Snapchat-appen og fullføre meldingen din der.

Vi vet ikke nøyaktig hvor lange videoer Snapchat tillater. Vi klarte fint å få laget en videomelding på 20 sekunder, men en på litt over 60 sekunder ble ikke sendt.

Større bokstaver & farger

Slik pynter du meldingen din med farger og større skrift.

«Snapper» du bare med små bokstaver? Du vet at du kan øke skriftstørrelsen i Snapchat? Når du har skrevet en melding trykker du ganske enkelt på T-en i øverste høyre hjørne. Trykker du en gang blir teksten din større. Trykker du to ganger blir teksten din midtstilt.

LENGER VIDEO: Dette trikset gir deg lengre videoer i Snapchat.
LENGER VIDEO: Dette trikset gir deg lengre videoer i Snapchat. Foto: Skjermbilde

Når du har aktivert tekstverktøyet, kan du endre farger ved å markere litt eller hele teksten (hold inn og slipp for å markere tekst). Når den ønskede teksten er valgt, kan du velge fargen på fargeskalaen oppe til høyre.

Trykker du på «blyanten» (tegneverktøyet) øverst til høyre kan du tegne streker og figurer med den fargen du selv ønsker.

Filter

Ja, du kan ha filter også på Snapchat-meldingene dine.

Som på Instagram, kan du også på Snapchat legge filtre på bildene/filmene dine. Sveip til venstre for å få den muligheten. Den krever at du har aktivert stedstjenester for Snapchat (svar ja nå du blir spurt). Alternativ må du gå til innstillingsmenyen og slå på filtre der. Det gjør du ved å stå i hovedmenyen (sveip ned) og gå til tannhjulet øverst til høyre. Velg «Administrere» under «Ytterligere tjenester» og skru på filterfunksjonen. Du kan nå sveipe inn filtre på videoen din. Noen av filtrene inneholder informasjon om været (temperatur), klokkeslett og farten din.

Svart & hvit på tegneverktøyet

Visste du at du også kan tegne med sort og hvitt i Snapchat?

FARGER: Du kan legge til farger og lage skriften større i Snapchat-meldingene dine.
FARGER: Du kan legge til farger og lage skriften større i Snapchat-meldingene dine. Foto: Skjermbilde

Er du lei av alle fargene som Snapchat byr på i fargepaletten sin? Visst du at sort og hvitt også finnes, men du må kunne dette trikset for å få dem fram.

Vil du ha hvitt plasserer du fingeren din på fargepaletten øverst til høyre og drar så fingeren langs skjermen til øvre venstre kant på skjermen – og vips du har fått hvit farge.

Vil du har sort gjør du det samme en gang til, men nå fører du fingeren til nederst venstre hjørne på skjermen.

Velg hvor teksten skal stå

FILTER: Du kan bruker filter i Snapchat. Du får også filter med informasjon, som tid, din fart og  temperaturen der du er.
FILTER: Du kan bruker filter i Snapchat. Du får også filter med informasjon, som tid, din fart og temperaturen der du er. Foto: Skjermbilde

Slik flytter du tekstfeltet i Snapchat.

Du kan selv velge hvor teksten på din snap skal stå. Før du trykker på pilen til høyre som fullfører snapchat-meldingen din, så er det bare å holde fingeren inne på tekstfeltet og flytte det opp eller ned – og plassere teksten der du ønsker den. Dette er praktisk om du har valgt et filter med informasjon – som klokkeslett – og din melding dekker over teksten på filteret.

Spill av igjen

Med denne innstillingen skrudd på, så får du sett en "snap" om igjen.

Noen ganger kan man ha lyst til å se en «snap» om igjen og om igjen. Som standardinnstilling forsvinner en snap med en gang du har sett den. Ved å gå til Innstillinger -> Ytterligere tjenester -> Administrere og skru på «Spill Av Igjen».

Følg oss gjerne på Facebook!

SORT & HVITT: Du kan tegne med sort og hvitt i Snapchat.
SORT & HVITT: Du kan tegne med sort og hvitt i Snapchat. Foto: Skjermbilde
FLYTT TEKST: Du kan flytte teksten i Snapchat-meldingen din slik at den ikke dekker over det du vil vise i videomeldingen din.
FLYTT TEKST: Du kan flytte teksten i Snapchat-meldingen din slik at den ikke dekker over det du vil vise i videomeldingen din. Foto: Skjermbilde
SPILL IGJEN: I innstillingsmenyen kan du be om at en melding skal kunne spilles igjen.
SPILL IGJEN: I innstillingsmenyen kan du be om at en melding skal kunne spilles igjen. Foto: Skjermbilde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning