Facebook sikler på Twitter

Nettsamfunnet Facebook ønsker å kjøpe nykommeren Twitter. Prisen kan bli 3,5 milliarder kroner.

KJØPER: Facebook vurderer å kjøpe Twitter for 3,5 milliarder kroner.
KJØPER: Facebook vurderer å kjøpe Twitter for 3,5 milliarder kroner. Foto: FOTO: AP Photo/Paul Sakuma
Publisert Oppdatert

Miniblog-tjenesten Twitter er Silicon Valleys nye kjeledegge. Selskapet er knapt 2,5 år gammelt, men har fått millioner av brukere over hele verden. I motsetning til nettsamfunn som Facebook, Nettby og MySpace, består Twitter av en tekstlinje på maksimalt 140 tegn, der brukeren kan formidle korte beskjeder til omverden. Twitter ble blant annet flittig brukt under opptøyene i Tibet i vår.

Les også: Nettsamfunn med størst vekst

De siste ukene har en annen av Silicon Valley-babyene, Facebook, ytret ønske om å kjøpe selskapet. Dersom det ender med at Facebook blir eier av Twitter er den første store fusjonen i Web 2.0-sfæren et faktum, skriver Financial Times.

Kjøpet vil også ha klare føringe tilbake til dotcom-boblen. Facebook er nemlig interessert i å gjøre opp i form av egne aksjer. Da Microsoft kjøpte seg inn i Facebook i fjor ble selskapet verdsatt til 15 milliarder dollar. Facebook skal være villig til å gi aksjer, tilsvarende 500 millioner dollar for Twitter.

Foruten det rene aksjeoppgjøret er det også andre sider ved et eventuelt kjøp som gir assosiasjoner tilbake til begynnelsen av årtusenet. Til tross for mange millioner flittige brukere, tjener nemlig ikke Twitter penger.

Saken er levert av Kampanje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning