Altibox oppgraderer alt

Snart får du Altibox på Apple TV

OPPGRADERER: Altibox oppgraderer kraftig i år og kommer med ny TV-boks, ny sentral, ny nettverksforlenger og app for Apple TV - i første omgang. Her viser produktdirektør Øyvind Lundbakk frem to av de nye produktene med det nye brukergrensesnittet i bakgrunnen.
OPPGRADERER: Altibox oppgraderer kraftig i år og kommer med ny TV-boks, ny sentral, ny nettverksforlenger og app for Apple TV - i første omgang. Her viser produktdirektør Øyvind Lundbakk frem to av de nye produktene med det nye brukergrensesnittet i bakgrunnen. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Altibox på Apple TV, ny TV-boks og ny sentral er noe av nyhetene Altibox kommer med i løpet av året.

Altibox skal i løpet av 2016 oppgradere det meste. De har sammen med Cisco og Huawei bygd opp en splitter ny skybasert infrastruktur som skal gi kundene en ny og bedre TV-hverdag.

– Det vi lanserer nå er resultatet av en strategiprosess som begynte i 2012. Bransjen opplever store endringer og skal vi lykkes må vi være i stand til å gjøre endringer raskt, sier Nils Arne Bakke som er adm. direktør i Altibox.

Ny TV-box og app for Apple TV

Den største nyheten for «folk fleste» vil være at TV-boksen blir ny. Det skal skje fra og med fjerde kvartal i år, og innebærer at kundene får én TV-boks å forholde seg til per TV.

Dagens harddiskbaserte opptaksbokser (PVR) forsvinner og opptak kundene gjør lagres i en skybasert tjeneste. Det gjør også at du vil ha tilgang til opptakene dine på alt av «dingser», som på mobilen og nettbrettet. Du kan også laste ned opptak og ta dem med deg på tur om du ønsker det.

Foreløpig vil Altibox være på apper for iOS og Android.

MINDRE: Slik ser Altibox sin nye TV-boks ut. Den skal rulles ut før jul i år.
MINDRE: Slik ser Altibox sin nye TV-boks ut. Den skal rulles ut før jul i år. Foto: Hallvard Lunde

Ønsker du ikke å ha en TV-boks fra Altibox, så kan du snart også få hele Altibox-tilbudet ditt på en app på Apple TV. Her vil du kunne bytte mellom direktesendt innhold, innhold via en elektronisk programguide og du kan til og med få tilgang til Netflix, TV2 Sumo og annet app-innhold fra tredjeparter – om du velger å kjøpe disse tjenesten via Altibox.

– Vi håper at vi er klar med appen vår for Apple TV før jul i år, sier Øyvind Lundbakk, som er produktdirektør i Altibox.

Ny sentral

Altibox nøyer seg ikke bare med å oppgradere TV-boksen. Selve sentralen som sørger for at du har nett og TV i huset blir også oppgradert.

– Denne er utstyrt med den aller nyeste trådløse teknologien, som andre generasjon AC-nettverk, sier Øyvind Lundbakk. Han understreker at den er laget slik at den er enkel å installere. Her trenger du nemlig ikke gjøre stor annet enn å slå på boksen og så skrive inn riktig nettverksnavn og passord på enhetene du vil koble til.

Løser nettverksproblem?

Altibox har også laget en løsning for alle som sliter med dårlig nettverksdekning.

– I Norge er det mange som har store hus. Typisk tre etasjer, der man sliter med den trådløse nettverksdekningen i en eller flere etasjer. Vi har derfor laget et aksesspunkt, eller en ekstender om man vil, som gjør at man får utvidet den trådløse dekningen, sier Lundbakk.

Det nye aksesspunktet har også fire nettverksporter, slik at det også kan brukes sammen med enheter som trenger et kablet nettverk.

Den nye sentralen har Altibox alt rullet ut noen tusen enheter av, mens aksesspunktet først er klart om noen uker.

Prisen på sentralen vil avhenge litt om du er en ny kunde eller en eksisterende kunde som vil oppgradere. Prisen vil også avhenge litt av om du velger å oppgradere nettlinjen din eller om du vil beholde dagens hastighet. Lundbakk sier at sentralen typisk vil koste cirka 1500 kroner, mens aksesspunktet vil koste cirka 1.000 kroner.

Altibox på Apple TV vil bare gjelde den nye Apple TV-enheten som ble lansert i fjor.

DISKRET: Den nye sentralen til Altibox er diskret og har kun en knapp som lyser. Sentralen har fått den aller nyeste trådløse teknologien.
DISKRET: Den nye sentralen til Altibox er diskret og har kun en knapp som lyser. Sentralen har fått den aller nyeste trådløse teknologien. Foto: Hallvard Lunde
PORTER: Baksiden på den nye sentralen viser at den har fire nettverksporter, plass til telefoni og inngang for fiber.
PORTER: Baksiden på den nye sentralen viser at den har fire nettverksporter, plass til telefoni og inngang for fiber. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning