Test: Canon EOS 450D

Ny bestselger

EOS 450D er Canons ferskeste speilreflekskamera, og det skal ta opp arven fra sukksessrike EOS 400D. Canon selv mener 450D har mer til felles med EOS 40D enn med forgjengeren.

Foto: unknown
Publisert Oppdatert
LIVE VIEW: Skjermen på EOS 450D er 3 tommer stor og har Live View-funksjon.
LIVE VIEW: Skjermen på EOS 450D er 3 tommer stor og har Live View-funksjon. Foto: Lars Vidar Norli
GOD KVALITET: Bildekvaliteten fra dette kameraet er mer enn godkjent.
GOD KVALITET: Bildekvaliteten fra dette kameraet er mer enn godkjent. Foto: Lars Vidar Norli

Spesifikasjoner

  • Oppløsning: 12,1 megapiksler
  • Bildebrikke: 22,2 x 14,8 mm
  • LCD-skjerm: 3"
  • LCD-oppløsning: 230.000 piksler
  • Lysfølsomhet: ISO 100 -1600
  • Serieopptak: 3,5 b/s
  • Minnekort: SD-kort
  • Mål: 12,88 x 9,75 x 6,19 cm
  • Vekt: 475 gram

EOS 450D er dømt til å bli en bestselger som etterfølger til storselgere som EOS 350D og 400D, men hvor bra er den egentlig? Kameraet har fått en oppløsning på 12 megapiksler og en 3 tommer stor LCD-skjerm med 230.000 pikslers oppløsning. Du kan bruke både EF-S og vanlige EF-objektiver på kameraet og bildebrikken er som vanlig 22,2 x 14,8 mm. ISO-verdiene strekker seg fra 100 til 1600 mens lukkertiden strekker seg fra 30 sekunder til 1/4000 sekund. I serieopptak greier kameraet 3,5 bilder pr sekund, noe som er helt på høyde med de fleste inngangsmodeller.

Live View

I likhet med 40D har også 450D Live View. Her har du valget mellom å bruke fokus-sensoren i prismehuset, hvilket fører til at speilet felles ned og bildet forsvinner fra skjermen hver gang du skal stille skarpt, eller du kan bruke såkalt kontrastbasert fokus hvor du kan bruke autofokusen mens Live View-en er på (disse valgene har du også på EOS 40D). Uansett synes vi AF i Live View her er en halvveis løsning. Du må bruke en funksjonsknapp for å aktivere autofokusen istedenfor å trykke utløseren halvt ned slik alle er vant til, og fokuseringen går såpass treig at det skal mye til at det ikke er både raskere og bedre å la speilet felles ned et kort sekund. I manualen advares det også om at den kontrastbaserte fokusen ikke er 100% nøyaktig. Selv om Live View-funksjonen ikke er like bra som på Sony Alpha 350 så funker den greit nok.

Godkjent bildekvalitet

Bildekvaliteten er som ventet mer enn godkjent. 450D synes å utnytte sine 12 megapiksler like bra som dyrere 12 megapikselkameraer. Kornene er synlige ved høye ISO-verider, men slettes ikke plagsomme, og ved lave ISO-verdier er de så å si umerkelig. Fargene er det ingenting å si på, og liker du dem ikke er det lett å stille inn en fargeprofil du kan leve med. Sammenligner vi med kameraene fra testen vår forrige måned scorer 450D bra på skarphet, bare marginalt slått av noen dyrere og høyere oppløste modeller. Vi hadde litt problemer med at autofokusen gjorde feil innimellom og ga oss litt uskarpe bilder. Vi håper det bare er vi som har vært litt uheldige med noen vanskelige motiver og ikke at det er et reelt problem med denne modellen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning