Huawei P2 lansert i Barcelona

Verdens raskeste smartmobil

Stor skjerm, rask prosessor og lynraskt 4G-nett er de viktigste nyhetene når Huawei lanserer etterfølgeren til Ascend P1. Navnet blir enkelt nok; Huawei Ascend P2.

Sist oppdatert

Kinesiske Huawei har store ambisjoner i mobilmarkedet. VI har i tidligere tester gitt toppskåre til billigmobilen Huawei Honor og gitt en god 5-er til en annen billigmobil fra Huawei, Ascend G300. Men Huawei har vist med mobiler som Ascend P1 og nylanserte Ascend D2 at de vil noe mer. I dag lanserte de etterfølgeren til Ascend P1; Huawei Ascend P2.

Huawei hevder at dette er verdens raskeste smartmobil med en firekjernet prosessor på 1.5 GHz. Mobilen men hurtigheten de sikter til er LTE, eller 4G, som skal gi nedlastinghastigheter på inntil 150 megabit per sekund. Denne hastigheten avhenger av at operatøren støtter teknologien som brukes. Hvilke 4G-nettverk og hastigheter Ascend P2 vil støtte i Norge har vi ennå ikke oversikt over.

Ifølge Huawei blir Ascend P2 lansert i Frankrike i juni hos teleoperatøren Orange, der mobilen får støtte for 150 Mbps-hastigheten.

Ascend P2 får en 4.7 tommers IPS HD skjerm med andre generasjon Corning Gorilla-glass og mobilen vil bli tilgjengelig i sort og hvitt. Tykkelsen er kun på 8,4 millimeter.

Telefonen kommer i salg i løpet av 2. kvartal. De første får mobilen tidlig i juni.

Mobilen får Android, som forgjengeren, og får i tillegg Huaweis eget grensesnitt på toppen; Emotion UI 1.5.

Batteriet blir på 2430 mAh, noe som skulle borge for en ok batterilevetid.

Selv lover Huawei at de skal redusere strømforbruket med inntil 30 prosent og ladetiden med 25 prosent i forhold til sammenlignbare konkurrenter ved bruk av egenutviklet teknologi.

Huawei Ascend P2 får et 13 MP hovedkamera og et ansiktskamera på 1,3 megapiksel. Inkludert er også en dedikert fotoknapp på siden av mobilen.

Les også:

Slik er nye HTC One

Gi Windows 8 en ny sjanse med en ny startknapp

Slik redder du livet med mobilen

Android på kameraet. Slik er Samsung Galaxy Camera

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også