Kort sagt:

+ Utrolig morsomt med nesten full mobilfunksjonalitet på et kamera.


- Bildekvaliteten kunne vært bedre og prisen litt lavere.

Sent i fjor overrasket Nikon alle da de plutselig lanserte Coolpix S800c, verdens første kompaktkamera som kjørte operativsystemet Android.

Men Nikon fikk ikke være alene lenge. Samsung var rask med å annonsere sitt Galaxy Camera, og det går Nikons versjon en høy gang.

For mens Nikons Android-kamera var mer å sammenligne med en billig 1500-kroners telefon, har Samsung tatt skrittet fult ut, i alle fall nesten.

Lik Galaxy SIII

Galaxy Camera har veldig like spesifikasjoner med Galaxy SIII. Det betyr en stor 4,8 tommer skjerm med 720p-oppløsning, 4-kjerners prosessor på 1,4 GHz og Android 4.1.

Det Galaxy Camera kan by på i tillegg er et zoomobjektiv med 21x optisk zoom.

Her finner du til og med plass til SIM-kort. Det betyr at du kan laste opp bilder til Instagram og Facebook uansett hvor du er, bare du har mobildekning. Du kan til og med sende og motta tekstmeldinger med kameraet.

Alt annet man regner med å kunne i Android er selvsagt også på plass, og det er ingenting i veien for å installere spill på Galaxy Camera.

Det du ikke kan gjøre er å ringe, hvilket betyr at Galaxy Camera ikke kan erstatte en mobiltelefon helt.

MOBILKAMERA: Samsung Galaxy Camera har kortplass for SIM-kort. Det betyr at du kan koble kameraet til mobilnettet for å legge ut bilder på Facebook eller Instagram.=

MOBILKAMERA: Samsung Galaxy Camera har kortplass for SIM-kort. Det betyr at du kan koble kameraet til mobilnettet for å legge ut bilder på Facebook eller Instagram. © Samsung

Middels bildekvalitet

Når det kommer til bildekvaliteten er heller ikke alt helt på topp.

Lysfølsomheten går opp til ISO 3200, men vi ville vært forsiktig med å bruke mer enn ISO 800, for ellers blir det grøt. På ISO 100 og 200 er kvaliteten grei, men bildene plages av kompresjonsstøy selv på beste kvalitet.

Videokvaliteten i full HD er bedre. Selv om du fort kan merke korn her og er det ikke like påtakelig.

Det som er bra er at brukergrensesnittet er enkelt og brukervennlig, og at du har mulighet til å styre eksponeringen fullstendig manuelt om du ønsker.

Savner full mobilfunksjonalitet

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

 • Oppløsning: 16,3 megapiksler
 • Optisk zoom: 21x
 • Skjermstørrelse: 4,8 tommer
 • Skjermoppløsning: 1280 x 720 piksler
 • Lysfølsomhet: ISO 100 - 3200
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 30 bps
 • Makro: 5 cm
 • Optisk bildestabilisator: Ja
 • Internminne: 8 GB
 • Mål: 12,87 x 7,08 x 1,91 cm
 • Vekt: 300 gram

Siden Galaxy Camera er langt større og mer klumpete enn for eksempel Galaxy SIII, så kan man jo lure på hva vitsen ville ha vært med full mobilfunksjonalitet, men det ville vært veldig kult å slippe å dra med seg både kamera og mobiltelefon ut på tur.

Spesielt siden bildekvaliteten på Galaxy Camera ikke er dramatisk mye bedre enn på en god mobil (selv om den er bedre), blir det i alle fall smør på flesk å ha med både mobilen og Galaxy Camera.

Morsomt produkt

Akkurat det har ikke hindret oss fra å ha mye gøy med Galaxy Camera, og det er morsomt å kunne fotografere med ordentlig kamerafunksjonalitet i ett øyeblikk også sende tekstmeldinger i det neste.

Galaxy Camera er veldig nær å være den perfekte mobiltelefon for fotoentusiaster, men først må den få talefunksjon og bedre bildekvalitet.

ANDROID-KAMERA: Samsung Galaxy Camera er et kompaktkamera som kjører Android 4.1.=

ANDROID-KAMERA: Samsung Galaxy Camera er et kompaktkamera som kjører Android 4.1. © Samsung

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.samsung.no
Pris 3499

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!