6 apps til Android-brett

Utforsk hver minste krok av kroppen på nettbrettet

Sjekk ut disse appene om du har et nettbrett med Android.

<b>DETTE ER STILIG:</b> Hva skjer når du tar Google Maps-konseptet og overfører det til menneskekroppen? Jo, da får du Google Body.
DETTE ER STILIG: Hva skjer når du tar Google Maps-konseptet og overfører det til menneskekroppen? Jo, da får du Google Body. Foto: SKJERMDUMP: Google Body
Publisert Oppdatert

Med introduksjonen av Android 3.0 Honeycomb la Google til rette for at Android skulle ta markedsandeler fra Apple i tablet-markedet. Dette markedet domineres i dag av Apples iPad, og det er først de siste månedene det har vært mulig å kjøpe tableter med Honeycomb.

Utvalget begynner nå å ta seg opp, og mange har latt seg friste av spesielt Samsung Galaxy Tab 10.1.

Om du er en av dem som har kjøpt deg en tablet med Honeycomb har du sikkert oppdaget at det ikke finnes noen enkel måte å søke etter tablet-apps. Dette er mulig med iPad, hvor du i App store får filtrert ut de appene som er laget for tablets.Vi har allerede testet en drøss med apps for Apple-brettet.

Nå kan vi alltids argumentere for at det heller ikke er nødvendig å sortere apps på samme måte, siden de som er laget for telefoner som regel også fungerer helt fint på tableter.

Vi har satt sammen en liste med apps vi bruker på Honeycomb-tableter.

Noen av dem fungerer bare på Honeycomb, mens andre fungerer på mobiler i tillegg.

UTVALG: Gjør Android-tableten din bedre med disse appene.
UTVALG: Gjør Android-tableten din bedre med disse appene. Foto: FOTO: Marius Valle/Produsentene

MoboPlayer

SPILL ALT: Moboplayer gjør det mulig å spille flere filmformater.
SPILL ALT: Moboplayer gjør det mulig å spille flere filmformater. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

Spør du oss er en av de store grunnene til å skaffe seg en tablet at du kan se film på den. Men utvalget formater de forskjellige tabletene kan vise er varierende, og har du allerede en samling rippede DVD-er på PC-en er det selvsagt kjedelig å måtte konvertere rubbel og bit før du kan se det på tableten din.

Heldigvis finnes det apps som løser dette. MoboPlayer er en videospiller som takler det meste som finnes av videoformater. Den lar deg til og med spille av video du har på PC-en dersom du kombinerer den med en filutforsker som kan vise nettverksdisker.

Vi skal påpeke at den ikke er laget for tableter, og at menylinjen på bunnen av skjermen dermed alltid er synlig - selv i fullskjermmodus.

Likevel: Dette er muligens den aller beste videospiller-appen til Android, og anbefales til alle filmglade tablet-brukere der ute.

LAST NED: Android Market

Spotify/Wimp

Appene Spotify og Wimp trenger neppe noen introduksjon, da de fleste har et forhold til minst en av dem. Appene fungerer brillefint på Honeycomb-tableter, slik at du kan nyte Justin Bieber mens du surfer på nettet.

EVIG MUSIKK: Både Spotify og Wimp gir deg tilgang til uendelige mengder musikk.
EVIG MUSIKK: Både Spotify og Wimp gir deg tilgang til uendelige mengder musikk. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

De er imidlertid ikke laget for tableter. Dermed vises statuslinjen over fremdriftslinjen i Spotify, noe som gjør det vanskelig å hoppe i spor. Wimp kan kun vises stående, noe som er upraktisk om du veksler innom appen mens du holder tableten i landskapsmodus.

LAST NED: Spotify, Wimp

File Station Tablet

En skikkelig filbehandler er greit å ha dersom du vil flytte, kopiere eller slette filer på tableten. Det finnes en del alternativer på Android Market, men en av de vi liker aller best er File Station Tablet.

Denne appen gir deg oversikt over filsystemet på tableten, og gjør det enkelt å behandle filene. Noe av det som gjør appen spesielt nyttig er at du kan merke flere filer.

KONTROLL: File Station gir deg kontroll på filene dine.
KONTROLL: File Station gir deg kontroll på filene dine. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

Her finner du også snarveier til nedlastinger, filmer, musikk og bilder. Appen kan også vise deg alle filer av forskjellige typer på tableten. Det er også mulig å søke i filene dine.

LAST NED: Android Market

Google Earth

Spør du oss er Google Earth nesten en selvskreven app å ha på en tablet. Her kan du utforske planetens kriker og kroker i 3D. Du ser satelittbilder av jorden, og disse er lagt oppå en 3D-modell av terrenget. Dermed kan du se stedene du titter på i forskjellige vinkler.

Google Earth er imidlertid mer enn bare satelittfoto. Du kan også se geomerkede bilder, Wikipedia-artikler, 3D-modeller av bygninger, veier og ikke minst få opp informasjon om bedrifter og annet.

LAST NED: Android Market

HELE VERDEN: Med Google Earth kan du reise uten å reise.
HELE VERDEN: Med Google Earth kan du reise uten å reise. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

Google Body

Hva skjer når du tar Google Maps-konseptet og overfører det til menneskekroppen? Jo, da får du Google Body.

Dette er som et kartverk over kroppen, og det tar for seg alt fra utsiden til de indre organene og skjelettet. Her er det også en oversikt over nervebanene i kroppen.

Det hele er i full 3D, slik at du kan titte rundt på innsiden. Du kan også søke opp saker og ting. Vi syns det er veldig stilig, rett og slett.

LAST NED: Android Market

UTFORSK: Med Google Body lærer du mye om kroppen.
UTFORSK: Med Google Body lærer du mye om kroppen. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

WeatherBug for Honeycomb

Om det er noe vi nordmenn er besatt av, så er det været. WeatherBug er en vær-app som på en lekker måte viser deg gjeldende vær inkludert vindretning og -styrke, nedbørsmengde, temperatur og en rekke andre detaljer.

Du kan legge til flere steder dersom du vil vite været rundtomkring, og du skifter lett mellom stedene. Appen kan også finne ut hvor du befinner deg, og gi deg værmeldingen der du er. Det følger også med en widget som viser deg temperatur og skyikon.

For den som er hobbymeteorolog er det også mulig å vise et værkart med overlegg for temperatur, trykk, skyer og mye annet. Rett og slett mye å se på for værnerdene der ute.

LAST NED: Android Market

Enda flere tips til Android-apps leser du hos Mobili.no

VIKTIG: Bor du i Norge er værmeldinger en viktig del av livet.
VIKTIG: Bor du i Norge er værmeldinger en viktig del av livet. Foto: FOTO: Marius Valle/Mobili.no

LES OGSÅ:

20 apps du må ha på iPad

Endelig filmleie på iTunes

Disse gjør Android-mobilen smartere

Dødt løp mellom Galaxy Tab og iPad

Skal ta nettbrettene til et nytt nivå

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning