TomTom Spark 3

Denne kan du ta med i svømmehallen

Spark 3 fra TomTom er et stort og kraftig armbånd. Det er utstyrt med GPS og Spark 3 tåler å bli med i svømmehallen.

STOR: Spark 3 har størrelsen og funksjonaliteten til en pulsklokke.
STOR: Spark 3 har størrelsen og funksjonaliteten til en pulsklokke. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Er det en ting TomTom kan, så er det GPS. De har solgt GPS-navigasjonsenheter i bøtter og spann i mange år. Nå er dette et marked mobilen og interne navigasjonssystemer i bilene overtar. Det har gjort at TomTom har kastet seg over markedet for GPS-baserte treningsklokker og -armbånd.

Spark 3 er tredje generasjon av et produkt som TomTom har lyktes sånn noenlunde med. På mange måter kan Spark 3 sees på som en slags brobygger mellom de vanlige aktivitetsarmbåndene og de mer profesjonelle pulsklokkene.

En typisk konkurrent til Spark 3 er for eksempel det litt mer tradisjonelle aktivitetsambåndet fra Fitbit, Charge 2.

Spesiell

Designet på Spark 3 er en smule spesielt. Selve klokken har en stor skjerm. Navigasjonen er ivaretatt av en firkantet multifunksjonell knapp på undersiden av skjermen. Dette er en litt uvant måte å gjøre ting på og vi opplevde at vi måtte trykke veldig hardt og presist for å navigere rundt i menyene til Spark 3. Det som er bra med denne løsningen, er at vi aldri opplevde at vi uforvarende gjorde valg vi ikke mente. Det gjør at man også slipper å oppleve at man uheldigvis har pauset eller stoppet klokken under en treningsøkt.

Vi synes designet på Spark 3 er tøft. Du kan også lett skifte ut reimen om du ønsker en sprekere farge – eller en mer diskret en. Vår testklokke var knallgul.

Les også: Test av Fitbit Flex 2

SITTER GODT: Remmen på Spark 3 har et sinnsrikt festesystem som sitter godt under alle forhold.
SITTER GODT: Remmen på Spark 3 har et sinnsrikt festesystem som sitter godt under alle forhold. Foto: Hallvard Lunde

Tydelig

Menyene til Spark 3 er stort sett fine å finne fram i. Det er stort sett greit å starte og pause en treningsøkt og ved å bla opp eller ned, så kan man endre informasjonen som vises på skjermen. Dette fungerer greit og man kan for eksempel følge med pulsen, pulssone, fart eller annen informasjon. Vi kunne tenkt oss en tydeligere «slutt» på treningsøkten enn bare å gå tilbake til startskjermen. En tydeligere «avslutt treningsøkten» pluss en oppsummering av økten hadde vi satt pris på.

Spesifkasjoner: TomTom Spark 3

 • Skjerm: 144*168 piksler/22 x 25 mm
 • Pulsmåler: Ja
 • Kontinuerlig pulsmåling: Ja
 • Skritteller: Ja
 • Distansemåler: Ja
 • Etasjeteller: Nei
 • Automatisk søvnlogging: Ja
 • Treningslogging: Ja
 • Automatisk aktivitetsregistrering: Nei
 • Innaktivitetsvarsler: Nei
 • Batterilevetid: Opp til 3 uker, 11 timer med GPS
 • Vanntett: Ja, 40 meter
 • Annet: GPS

Appen til TomTom synes vi er litt for enkel og virker i grunn litt uferdig. Her ønsker vi oss flere og tydeligere valg. Mer informasjon om treningsøktene og kanskje tydeligere analyse og informasjon om treningene våre.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

God på puls

Der Spark 3 skinner er på pulsmålingene våre. Her er den «spot on» så å si hele tiden. Den følger pulsbeltet vårt opp og ned på en veldig bra måte. Den sliter litt, som de fleste, når endringene opp og ned blir brå og raske. Jevnt over er vi likevel svært godt fornøyd – og en smule imponert – over hvor gode pulsmålinger Spark 3 klarer å levere.

Spark 3 støtter også trening med pulssoner og du får varsle om du ligger for høy, for lavt og når du treffer «blink».

GPS-funksjonen til Spark 3 er også lynrask og fungerer bra. Igjen så synes vi TomTom ikke utnytter dette godt nok i appen og i nettportalen. Her ligger det mye informasjon som kan brukes, som ruter, konkurrere mot seg selv på samme ruter og så videre.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning