Fitbit Charge 2

Arvingen

Fitbit Charge 2 skal ta opp arvene etter det mestselgende fitness-armbåndet i verden. Det gjør at forventningene våre til Charge 2 er skyhøye.

OPPGRADERT: Fitbit Charge 2 tar over for bestselgeren Charge HR, men foruten nytt design og større skjerm har det ikke skjedd så mye.
OPPGRADERT: Fitbit Charge 2 tar over for bestselgeren Charge HR, men foruten nytt design og større skjerm har det ikke skjedd så mye. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Forgjengeren til Fitbit Charge 2, Fitbit Charge HR, er trolig det mestselgende aktivitetsarmbåndet i verden. Med denne arven i bagasjen har Charge 2 en stor oppgave foran seg. Oppgaven løser den med et svært tiltalende førsteinntrykk.

Skjermen er blitt større og designet bedre. Skjermoverflaten er helt sort når den ikke er aktiv og de medfølgende armbåndene bidrar til å gjøre Fitbit Charge 2 til kanskje testens lekreste.

Visuelt ligner Charge 2 mye på den noe mindre Fitbit Alta.

Hvor er nyhetene?

Eier du alt en Charge HR er det få grunner til å oppgradere til Charge 2. For på Charge 2 har det på funksjonssiden skjedd lite nytt – om vi ser bort fra den større skjermen.

NY STIL: Et ”klips” på hver side av selve aktivitetsmåleren Charge 2 kobler fra armbåndet raskt og enkelt. Et nytt armbånd bare klikkes på plass.
NY STIL: Et ”klips” på hver side av selve aktivitetsmåleren Charge 2 kobler fra armbåndet raskt og enkelt. Et nytt armbånd bare klikkes på plass. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Ok, så har den fått et program for avslapping der du skal «puste deg rolig», innaktivitetsvarsling og en oppdatert varslingstjeneste, men grunnfunksjonene er fortsatt de samme som hos forgjengeren.

På et felt skiller Fitbit seg ut fra samtlige andre aktører i denne testen. De har en bedre app.

Appen er enkel, oversiktlig og synkroniseringen går alltid smertefritt for seg. Alt i appen er veldig visuelt og det er lite trykking og leting etter funksjoner.

Selve armbåndet er også enkelt i bruk. Én funksjonsknapp i kombinasjon med sveiping og tapping på skjermen står for navigasjonen.

Les også: Den beste ruteren akkurat nå? Test av Linksys EA9500

God puls

Vi opplevde Charge 2 som en mer pålitelig og mer nøyaktig pulsmåler enn på de tidligere Fitbit-modellene vi har testet.

I vår test holdt Charge 2 fint følge opp til 160 i puls uten å bomme med mer enn noen få slag. Ned igjen følger den også greit med, men den er ikke like presis som Vivosmart HR+.

Charge 2 henger også igjen på litt for høy puls før den blir med helt ned. Den henger også greit med ved raske pulsendringer, men her har den som de andre i denne testen litt større problemer.

Charge 2 har et system for å logge pulssoner, men du får ikke varsel som hos for eksempel TomTom Spark 3 og Garmin Vivosmart HR+. Her er det mer til bruk i ettertid, der du kan se hvilken sone du faktisk har trent i.

Spesifikasjoner: Fitbit Charge 2

 • Skjerm: 1,5 tommer
 • Pulsmåler: Ja
 • Kontinuerlig pulsmåling: Ja
 • Skritteller: Ja
 • Distansemåler: Ja
 • Etasjeteller: Ja
 • Automatisk søvnlogging: Ja
 • Treningslogging: Ja, svært mange valg
 • Automatisk
 • aktivitetsregistrering: Ja
 • Innaktivitetsvarsler: Ja
 • Batterilevetid: Ca. 5 dager
 • Vanntett: Delvis. Tåler svette, regn, vannsprut

God aktivitetslogger

Noe av det vi setter mest pris på hos Fitbit, er den fleksible – og til dels automatiske – loggingen av aktiviteter og treningsøkter.

Charge 2 logger automatisk økter med gåing, løping og sykling som varer over 15 minutter. I tillegg er det mulig å legge til en rekke treningsalternativer som snarveier på armbåndet, som tredemølle, spinning, yoga, pilates, sirkeltrening, tennis, golf og noen flere.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning