Test av Samsung Galaxy Ace 2

Attraktiv lilbror

Galaxy Ace 2 hevder seg godt i dette testfeltet og er mobilen for deg som ønsker en passe stor, passe kraftig og passe brukervennlig mobil.

GOD: Er du i lomma på Samsung kan Galaxy Ace 2 være et godt valg, om du ikke ønsker å skifte merke og gå for testvinneren Huawei Honor.
GOD: Er du i lomma på Samsung kan Galaxy Ace 2 være et godt valg, om du ikke ønsker å skifte merke og gå for testvinneren Huawei Honor. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Brukervennlig

+ Bra til mange oppgaver

+ God batterilevetid

- Liltt anonym

Utfordringen for Samsung og de andre mobilprodusentene er å differensiere mobilene de lanserer slik at de treffer ulike målgrupper. Dersom du ikke på død og liv må ha det aller nyeste, raskeste og hotteste, så finnes det mange mobiler som gjør det meste som toppmodellene gjør - bare litt tregere og på en litt mindre skjerm.

Samsung Galaxy Ace 2 er en slik mobil. Det er nemlig ikke veldig mye toppmodellen til Samsung, Galaxy S III, kan gjøre som ikke Ace 2 klarer. Ok, så har Samsung Galaxy S III noen triks i ermet men veldig mange vil kunne spare 2.500 kroner (eller mer) og klart seg veldig godt med Galaxy Ace 2.

Funksjonsrik

Galaxy Ace 2 er funksjonsrik mobil som henger bra med, til tross for at den har versjon 2.3 av Android. Mobilen er rask og responsiv og vi merker at den har en tokjerneprosessor - selv om denne ikke er av de kraftigste.

Samsung har også meldt at Galaxy Ace 2 skal bli oppdatert til nyeste versjon Android (versjon 4.0).

Ace 2 har Samsungs nedtrekkbare funksjonsmeny som gir rask adgang til nyttige funksjoner som nettverk, Bluetooth, GPS med mer. Dette er en funksjon som vi bruker mye og som gjør at vi slipper kronglete turer innom innstillingsmenyen.

Vi liker også den fysiske hjemknappen som vi kjenner fra flere Android-mobiler, men som i Android versjon 4.0 er bytte ut til fordel for touchknapper.

Spesifikasjoner: Test av Samsung Galaxy Ace 2

 • Operativsystem: Android 2,3
 • Prosessor: ARM Cortex-A9, Dual Core 800 MHz
 • Skjermstørrelse: 3,8 tommer
 • Oppløsning: 480 x 800 punkter
 • Kamera: Ja, 5 MP
 • Frontkamera: Ja, 0,3 MP
 • Fotolys/blitz Ja, LED-blits
 • 3G: HSPA, 14,4 / 5,76 mbit/s ned/opp
 • Internminne: 768 mb ram
 • Intern lagringsplass: 4 GB
 • Minnekort: Ja, microSD 32 GB
 • FM-radio: Ja
 • NFC: Nei
 • SAR-verdi: 0,5 W/kg
 • Batteri: 1500 mAh
 • Størrelse: 62,2 x 118,3 x 10,5 mm
 • Vekt: 122 gram

Ytelse

Galaxy Ace 2 konkurrerer imot Huawei Honor og Huawei G300 om å være den sterkeste mobilen i denne testen. Vi klokket også inn en svært akseptabel batterilevetid på Ace 2. Det var kun Motorola Defy Mini og Optimus L7 som var mer utholdende enn Ace 2.

Skjermen på 3,8 tommer er god. Den har et godt svartnivå og fungerer godt til både bilder og film. Oppløsningen er ikke den største, men det er ikke veldig merkbart.

Kameraet klarer seg greit i dette testheatet og leverer helt grei bildekvalitet.

Konklusjon

Galaxy Ace 2 er en mobil som står seg godt i dette testefeltet. Er du førstegangskjøper av Android bør du vurdere Huawei Honor eller Huawei Acsend Y 201 Pro, men om du er i lommen til Samsung fra tidligere så er det bare å forbli der.

Galaxy Ace 2 klarer seg også bra selv om den bare har Android 2.3.

Er du heldig så kommer det en oppdatering slik at du får nye funksjoner i Android 4 - og kanskje blir mobilen raskere og bidrar til å forlenge levetiden på mobilen.

Utfordringen til Ace 2 er at den er litt god til alt. Vi finner få ting den er kjempegod på, men vi finner heller ingen ting den er dårlig på. Du får rett og slett helt grei mobil til en helt grei pris.

OK: Samsung Galaxy Ace er en helt ok mobil, men som andre billigmobiler sliter den med å skille seg ut.
OK: Samsung Galaxy Ace er en helt ok mobil, men som andre billigmobiler sliter den med å skille seg ut. Foto: Produsent

Tilbake til testen av billige smarttelefoner.

Les også:

Test av Google Nexus 7

Test av iPad mini

Snarveiene som gjør at du mestrer Windows 8

40 dingser du kan gi bort til jul
GOD: Er du i lomma på Samsung kan Galaxy Ace 2 være et godt valg, om du ikke ønsker å skifte merke og gå for testvinneren Huawei Honor.
GOD: Er du i lomma på Samsung kan Galaxy Ace 2 være et godt valg, om du ikke ønsker å skifte merke og gå for testvinneren Huawei Honor. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen