Test av Huawei Ascend Y 201 Pro

Verdens beste mobilkjøp?

Du tror det ikke før du har lest denne testen.

800 KRONER: Du får en ganske OK mobil for under 800 kroner.
800 KRONER: Du får en ganske OK mobil for under 800 kroner. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pris

+ Liten og kompakt

+ Android 4.0

- Lavoppløst skjerm

- Ikke frontkamera

Spesifikasjoner: Huawei Acsend Y 201 Pro

  • Android 4.0
  • Skjermstørrelse: 3.5 tommer
  • Oppløsning: 320 x 480 punkter
  • Prosessor 800 MHz
  • Kamera: 3,2 MP
  • Bluetooth: 2,1 A2DP
  • Minnekort: microSD
  • Batteri: 1.250 mAh
  • Størrelse: 11,7 x 6,15 x 11,7 cm
  • Vekt: 125 gram

Akkurat nå er Ascend Y 201 Pro fra Huawei trolig den mobilen som gir deg mest for pengene. Vi vil gå så langt at dette trolig er det beste mobilkjøpet du kan gjøre akkurat nå. Gitt at du ikke må ha en av toppmobilene, som iPhone 5, HTC One X, Samsung Galaxy S III eller Window-mobilen Nokia Lumia 920.

For om du vil ha en av toppmobilene må du nemlig betale fire til seks ganger mer enn om du går for Huawei Acend Y 201. For den anbefalte prisen på mobilen til kinesiske Huawei er 795 kroner. Ja, du leste riktige. Og det er på ingen måte bare prisen som gjør oss begeistret for Ascend Y 201 Pro. Det er rett og slett en ok mobil.

Kjapp med Android

Selv om spesifikasjonene på Acend Y 201 Pro på ingen måte gir oss hakeslepp, leverer mobilen en svært god totalopplevelse.

Mobilen har fått Android 4 med noe Huawei-tilpasning. Den 3.5 tommers store skjermen er helt ok, men ligger langt bak de mer høytoppløste skjermene på toppmobiler som retinaskjermen til iPhone 5 og Samsungs HD Super Amoled skjerm på Galaxy S III.

Mobilen imponerer heller ikke i noen av ytelsestestene våre. Til det blir den 800 MHz-prosessoren for svak. Til normal bruk synes vi likevel at mobilen gir et godt inntrykk. Det er ikke ofte vi må vente lenge på at ting skal skje, men vi merker at vi må være litt mer tålmodige når vi gjør et valg. Den lavoppløste skjermen (og størrelsen) gjør at den ikke er like god eller like rask å skrive på som på en større og høyoppløst skjerm. Den er rett og slett ikke like presis.

Vi stusser også over at Huawei har valgt å droppe frontkameraet. Hovedkameraet har 3,2 megapikslers oppløsning og fungerer helt greit uten å gi de helt store fotoopplevelsene.

Kompakt design

Liten skjerm betyr også ofte et kompakt design. Huawei Ascend Y 201 er omtrent like liten og kompakt som ZTE Blade II. Det gjør mobilen svært lommevennlig. Mobilen har også fått et moderne design med et ruglete og gummiert deksel på baksiden med et «metallbelte» som deler baksiden i to på en vellykket måte. Formen er avrundet og mobilen er god og behagelig å holde i.

Konklusjon

Få eller ingen kan konkurrere med Huawei Ascend Y 201 på pris/ytelse på en smartmobil med 3,5 tommers skjerm. Mobilen er perfekt for alle som bare vil ha en liten og rimelig smartmobil og som ikke er interessert i å betale ekstra for en toppmobil med en stor og høyoppløst skjerm inkludert mange ekstrafunksjoner.

Likevel byr Ascend Y 201 på Android 4.0 og du kan stort sett gjøre alt på denne som du gjør på en telefon som er 4-6 ganger dyrere. I lavprissegmentet er dette en toppmobil. Lenge lenge vurderte vi å gi mobilen toppkarakteren vår, men fraværet av et frontkamera gjør at vi må vippe Huawei Ascend Y 201 ned til en 5-er. Likevel tror vi Huawei Ascend Y 201 må være et av de beste mobilkjøpene du kan gjøre akkurat nå.

Tilbake til testen av billige smarttelefoner.

Les også:

Billig og superbra nettbrett - vi tester Google Nexus 7

Snarveiene du må kunne i Windows 8

Fem trips som gir deg lenger batterilevetid på mobil og nettbrett

Test av Logitech Harmony Touch
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen