Huawei Ascend G6 LTE

Snerten, snedig og kompakt

Leter du etter en billig, kompakt og god 4G-mobil? Ta en kikk på denne!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Brukervennlig

- Kun 8 GB lagringskapasitet

Huawei har flere ganger bevist at de behersker å lage billige og gode mobiler. Modellen Ascend G6 LTE er ikke noe unntak. Selv om prislappen er under 1700 kroner, så er det langt fra noen dårlig mobil du får. Den viktigste egenskapen er nok at den er utstyrt med 4G. Det sikrer at du får en moderne mobil som også fungerer veldig greit til mobilsurfing, lesing av e-post , Facebook, Instagram og alt det andre vi bruker telefonen til.

Vellykket design

Designet på Ascend G6 LTE synes vi er svært vellykket. På mange måter synes vi den har mange likheter med iPhone 4/4S. Men Ascend G6 har en avrundet kant nederst fremfor at aluminiumsrammen går helt rundt mobilen, slik den gjør på iPhone 4/4S. Avrundingene nederst på mobilen henger sammen med den lett avrundede baksiden i matt sort plast.  Dette gjør at man får en fin overgang mellom for- og baksiden på mobilen. Når skjermen er slukket er også forsiden nesten helt sort. Dette gjør at Ascend G6 fremstår som en langt dyrere og eksklusiv mobil enn de 1700 kronene du må gi for den.

Pen på innsiden

Ascend G6 er utstyrt med versjon 4.3 av Android. Vi vet ikke om den kommer til å bli oppgradert til 4.4 eller den splitter nye Android 5.0.

På toppen av Android har Huawei lagt sitt EmotionUI 2.0-grensesnitt. Normalt er vi ikke alltid like glad i denne «pynten» på toppen av Android, men på Ascend G6 må vi si det er svært vellykket. Huawei har laget et sett med utrolig visuelle og tydelige ikoner og menyer, noe som gjør at brukeropplevelsen blir svært god. Telefonen har ikke den nyeste versjonen av EmotionUI. Det finner du på Honor 6, som vi testet tidligere i uken. Huawei har også lagt på en del nyttige funksjoner. Blant annet får du hjelp til å «speede» opp mobilen ved at den finner apper du bruker sjelden og den har en «lagerrydding» som hjelper deg til å fjerne unødvendige programfiler, fjerne rester av filler og apper som ikke lenger er i bruk og finner store filer for deg som du kan slette eller flytte. Mobilen har også en smart strømsparefunksjon som lar deg gå inn og slå av og deaktivere funksjoner som bruker strøm.

Ytelse i mellomklassen

Vi lar oss ikke imponere av ytelsene til Ascend G6. De er sånn midt på treet og gjør at den legger seg på omtrent samme nivå som for eksempel HTC Desire 610 og ZTE Blade Vec 4G. Batterilevetiden målte vi til 5 timer og 21 minutter. Det er helt greit for en mellomklassemobil , men det betyr også at du må regne med å lade hver kveld om du er en aktiv mobilbruker. I perioder med lite mobilbruk, opplevde vi likevel at Ascend G6 hadde gode standby egenskaper, slik at batteriet holdt greit i over to dager.

Kameraet på 8 megapiksler oppløsning tar helt greie mobilbilder, men ligger et stykke unna bildekvaliteten som vi får med mobilene med de beste kameraene. Kameraappen til Ascend G6 fungerer jevnt over bra og har flere manuelle justeringsmuligheter, som ISO, fargemetning, kontrast og eksponering. I tillegg kan du styre kameraet med stemmen eller når motivet smiler.

Spesifikasjoner: Huawei Ascend G6 LTE

 • OS: Android 4.3
 • Skjerm: 4.5 tommer
 • Oppløsning: 960 x 540 punkter, 245 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Quad Core
 • RAM: 1 GB
 • Lagringsplass: 8 GB
 • Minnekort: Ja, maks 32 GB
 • 4G: Ja, cat 4 150/50 Mpbs
 • WIFi: 802.22 b/g/n
 • Kamera 1: 8 MP
 • Kamera 2: 0,9 MP
 • Batteri: 2000 mAh
 • Størrelse: 131,2 x 65,3 x 7,85 mm
 • Vekt: 115 gram

Konklusjon

Jakter du på en rimelig 4G-mobil som også ser bra ut, så kan du trygt velge Ascend G6 fra Huawei. Telefonen har OK ytelse, et pent design og et brukervennlig grensesnitt. Det du ofrer ved å velge en mellomklassemobil som Ascend G6  er noe ytelse, kamerakvalitet og at batterilevetiden er dårligere enn hva du får med en mobil i toppklassen. Men til 1695 kroner er Huawei Ascend G6 et godt kjøp.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning