Acer Iconia Tab 10 (A3-A20)

Batterilevetiden ødelegger

Acer har laget et rimelig og helt ok nettbrett, men i dette testfeltet så taper Acer på batterilevetiden.

OK: Acer Iconia Tab 10 er et helt ok nettbrett, men i dette testfeltet ødelegger batterilevetiden.
OK: Acer Iconia Tab 10 er et helt ok nettbrett, men i dette testfeltet ødelegger batterilevetiden. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Acer Tab 10 er på alle måter et helt greit nettbrett, men i denne testen møter den noen konkurrenter som er hakket hvassere på et par vesentlige punkter.

Visuelt synes vi Acer har laget et pent nettbrett. Den hvite fronten og den sølvfargede baksiden gir nettbrettet et moderne utseende. Konstruksjonen avslører likevel til en viss grad at dette er et rimelig nettbrett. Det er ikke Apple-standard på sammenføyningene og vi kjenner noen skarpe kanter om vi fører fingeren langs overgangen mellom for- og baksiden.

Vi klarer også å lage en sprekk i sammenføyningen når vi knekker litt på nettbrettet. Her mener vi de andre testdeltagerne henger litt mer sammen.

Brukervennlighet

Selve brukervennligheten på Acer Tab 10 er god. Brukergrensesnittet ligger nært opp til en ren Android-versjon og det gjør at ting er veldig gjenkjennbart og man føler seg hjemme i grensesnittet ganske umiddelbart. Som ofte på Android-nettbrett savner vi et effektivt søkeverktøy for å finne apper og innhold på nettbrettet. Her har både Asus og LG har fått til en god søkefunksjon i «app-skuffen», noe som gjør det effektivt å finne en app som ikke ligger på en fast plass på skrivebordet.

Spesifikasjoner: Acer Tab 10 (A3-A20)

 • OS: Android 4.4.2
 • Skjerm: 10,1 tommer
 • Oppløsning: 1280 x 800, 149 ppi
 • Prosessor: 1,3 GHz Quad Core
 • Minne: 1 GB, DDR3
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
 • Kamera: 5 MP
 • Selfiekamera: 2 MP
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Størrelse: 89 x 171 x 256 mm
 • Vekt: 510 gram

Acer skal imidlertid få et pluss siden de er den eneste i denne testen som har funnet plass til en HDMI-utgang på nettbrettet. Det gjør det enkelt og effektivt å koble nettbrettet til en TV om du for eksempel vil vise fram bilder, film eller bruke noen av appene mot TV-en.

Ytelse

Det er batterilevetiden som skuffer mest i denne testen. Vi målte den til 5 timer og 43 minutter, som for så vidt ikke er så ille. Avstanden opp til de tre beste i denne testen blir likevel stor. Acer slår likevel Samsung når det kommer til batterilevetid.

Vi er heller ikke kjempeimponert over skjermen til Acer.

Nå er den ikke veldig mye dårligere enn skjermen til LG eller Asus. Problemet som går igjen er at tekst og ikoner kan virke noe uklare, der kantene på tekstelementene flyter litt utover.

Heldigvis går ikke dette merkbart utover film og spill, der vi synes skjermen fungerer helt greit.

Høyttalerne til Asus Tab 10 er plassert på baksiden omtrent der fingrene havner når du holder nettbrettet i landskapsmodus. Utrolig nok så fungerer dette ganske greit. Fingrene våre dekker sjelden eller aldri over høyttalerne og selv når nettbrettet ligger flatt mot et bord, så er lyden ok. Dialogene i film er tydelige og det generelle lydtrykket er helt greit for å komme fra et lite nettbrett.

Oppsummering

Acer leverer et helt ok nettbrett i denne prisklassen. Den byr på HDMI-ut som det eneste nettbrettet i dette testheatet. Ut over det har vi likevel litt problemer med å finne de store høydepunktene som gjør at du skal velge nettbrettet til Acer framfor konkurrentene. Asus har dokkingmulighet, LG og Lenovo har god batterilevetid, og Lenovo (som for så vidt er i en egen prisklasse) har en praktisk og tiltalende løsning med det integrerte batterigrepet som også inkluderer en støtte. Når prisene stort sett er jevne, så er det til slutt batterilevetiden som gjør at Acer ikke når opp denne gangen.

HELT GREIT: Acer Iciona Tab 10 er et greit og billig nettbrett.
HELT GREIT: Acer Iciona Tab 10 er et greit og billig nettbrett. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning