Targus Versavu Keyboard Case for iPad Air

Plast-skuffelse

Løsningen fra Targus gir et billig inntrykk, og har sine problemer.

Foto: Tron Høgvold
Sist oppdatert

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk: Nordisk
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid:
  • Vekt: 500 gram

Laveste nettpris: 699 kroner hos www.supersmart.no

Førsteinntrykket av Targus Versavu for iPad Air er lite tiltalende. Her er det brukt billig plast som umiddelbart får fettete fingermerker.

Deler av konstruksjonen er laget i en slags skinnimitasjon, mens selve iPad-holderen og tastaturet er i plast.

Targus er den eneste i denne testen som ber om en kode for å koble sammen tastatur og nettbrett.

Det er lett å sette iPad-en på plass i skjermholderen, men litt vanskeligere å få den løs. I sammenlagt posisjon holdes tastatur og skjerm sammen av en plastknott. En enkel løsning, men ikke spesielt enkel å åpne og vi mistenker at denne plastknotten kan være utsatt for å knekke.

Portrettmodus

Targus er det eneste produktet i denne testen som lar deg vri iPad-en 360 grader rundt sin egen akse. Det gjør at du kan bruke denne tastaturmappen med iPad-en på høykant (portretmodus).

Det kan være nyttig noen ganger, som når man skal skrive lange dokumenter eller surfer på nettet.

I portrettmodus er skjermvinkelen bratt, men det fungerer greit. Den største svakheten til Versavu Keyboard Case er den ekstremt bratte vinkelen nettbrettet får i landskapsmodus. Her står skjermen nesten 90 grader på tastaturet, noe som gjør at arbeidsstillingen blir ubehagelig. Er du i tillegg over snittet høy, så får du en svært bratt innsynsvinkel.

Jobber du litt med omslaget, så klarer du å lage en brett på overgangen mellom tastatur og skjermfeste slik at vinkelen ikke blir like bratt. Det burde likevel være unødvendig.

Targus har ikke noe magnetfeste for skjermen når den er oppslått, men et spor den støtter seg mot. I landskapsmodus fungerer dette greit, men på høykant i portrettmodus kan du oppleve at iPad-en faller bakover når du skal bruke fingrene på skjermen.

Tastaturet føles litt trangt

Tastaturlayouten er av øy-typen og tastene er behagelige, selv om tastevandringen er litt kort.

Targus har skviset seks rader inn på tastaturet, mens Belkin Ultimate Keyboard Case for eksempel har fem rader. Det gjør at tastaturet til Targus føles litt trangere og vi skriver ikke like presist her som på de beste tastaturene i denne testen.

Tastaturmappen har også lav friksjon mot underlaget, slik at den ikke alltid ligger like rolig.

Det er langt mellom lyspunktene på Targus Versavu. Vi synes dette er bortkastede penger. Produktet virker, men vi tror du ikke vil bli særlig fornøyd. Spesielt ikke når du finner bedre produkter i samme prisklasse.

Les også

Dette nettbrettet får ternigkast 6

Så bra er Office på iPad

Så bra er Samsung Galaxy S5

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2014, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også