Huawei Ascend W1

Super billigmobil

Huawei Ascend W1 er rett og slett en billig og veldig bra Windows-mobil.

Foto: tide
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pris

+ Lang batterilevetid

+ Stor skjerm

- Lite intern lagringsplass

- Billig byggekvalitet

BLÅ: Vi kjenner igjen blåfargen på Ascend W1, men den er blassere og materialkvaliteten er nok lavere enn på Nokias-mobiler.
BLÅ: Vi kjenner igjen blåfargen på Ascend W1, men den er blassere og materialkvaliteten er nok lavere enn på Nokias-mobiler. Foto: tide

Huawei Ascend W1 viser på mange måter både svakheten og styrken til Windows Phone 8. Operativsystemet til Windows er nemlig like bra på en billig mobil som en dyr mobil. Om vi ser bort fra kameraet og en og annen produsentspesifikk app - og til en viss grad design og byggekvalitet - så er det liten forskjell på å bruke toppmobilen Nokia Lumia 920 og billigmobilen Huawei Ascend W1.

Sammenlignet med Nokias billige Windows-mobil, Lumia 620, står Huawei W1 seg også veldig godt.

Billig

Prisen på Huawei Ascend W1 er kun 1295 kroner. Det gjør at ingen trenger å hevde at de ikke har råd til en smartmobil. Det kan også være en billig inngangsbillett for deg som kanskje har gått lei iOS og Android og ønsker å teste ut Windows Phone uten å måtte blakke seg helt.

Grei ytelse

Vi har i tidligere tester kommentert at Windows 8 er et kjapt og responsivt operativsystem.

Det gjelder også for Huawei Ascend W1. Vi skal ikke bruke mye spalteplass på selve operativsystemet, for Huawei har valgt en veldig ren og grei versjon uten noe ekstra. Det eneste vi kan pirke på er en skrivefeil i et menyvalg. App-utvalget på Windows Store blir gradvis bedre, selv om det ennå er et stykke fram til iOS og Android.

I ytelsestestene våre klarer Ascend W1 seg veldig greit. Den skårer litt bedre enn Nokias billigmobil, Lumia 620, på testene våre og batterilevetiden er helt suveren.

I vår test tikket og gikk mobilen i 9 timer og tre minutter før batteriet var tomt. Det er nesten tre ganger lengre enn Lumia 620. Det er også bedre enn Samsung Ativ S, som leverte drøyt åtte timers batterilevetid.

Skjermen på Ascend W1 har ikke den høyeste oppløsningen, men vi synes den fungerer bra. Fargene er gode og tekst fremstår som skarp og svært lesbar, selv om skjermen på ingen måte kan måle seg mot de aller mest høyoppløste mobilskjermene.

Godt kamera

Vi har jevnt over vært vant til at kameraet på en billigmobil ikke er mye å samle på. Det stemmer ikke lenger. Kameraet på Ascend W1 er faktisk helt ok. Kameraet kan absolutt måle seg mot kameraet i Lumia 620, men når naturligvis ikke opp til de beste kameramobilene.

Bildene fra Ascend W1 er skarpe og har ikke noe av det litt uskarpe og lavoppløste uttrykket vi har vært vant til fra kameraene på billigmobilene. Vi synes også kameraet treffer godt med fargene.

Spesifikasjoner: Huawei Ascen W1

 • OS: Windows Phone 8
 • Skjerm: 4 tommer
 • Oppløsning: 480 x 800 punkter
 • Prosessor: 1,2 GHz, dobbeltkjerne
 • Minne: 512 MB
 • Lagringsplass: 4 GB
 • Minnekort, Ja, microSD opp til 32 GB
 • Kamera: 5 mp
 • Blits: Nei
 • Batteri: 1950 mAh
 • Størrelse: 63,7 x 124,5 x 10,5
 • Vekt: 130 gram

Billig og grei byggekvalitet

Huawei Ascend W1 har fått et litt Nokia-preget design, og kommer med et blått plastdeksel på baksiden og en skjerm som dekket med plast - og ikke glass som på de dyrere mobilene. Vi ser at plasten ikke er av samme kvalitet som komposittmateriale Nokia bruker og fargen er litt mer matt der Nokia har kraftige og høyglansede farger. Likevel synes vi både design og byggekvalitet til Ascend W1 er god nok - spesielt når vi tar hensyn til prislappen.

En egen kameraknapp liker vi også godt og gir rask tilgang til kameraet.

Konklusjon

Huawei Ascend W1 er rett og slett en billig og bra Windows Phone 8-mobil. For knappe 1.300 kroner får du en mobil med en firetommers skjerm, tilgang til Windows Phone 8-universet, en suveren batterilevetid og en mobil som er kjapp og responsiv til normal bruk. Du bør budsjettere med et minnekort, for den interne lagringsplassen bruker du raskt opp.

Vi triller lett en god 5-er til Huawei Ascend W1 og er av de bedre mobilkjøpene akkurat nå for under 1.500 kroner. Til sammenligning koster Lumia 620 hele 500 kroner mer. Vårt valg ville helt klart vært Ascend W1.

Les også:

Samsung Galaxy S4 - massivt førsteinntrykk

FLERE FARGER: Ascend W1 kommer i flere farger, som sort, hvit, blå og rød.
FLERE FARGER: Ascend W1 kommer i flere farger, som sort, hvit, blå og rød. Foto: tide

Kameratest: Sony Alpha 58

Billig og bra handsfri til bilen

Dobbelt lykke? PC- med skjerm på to sider
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning