Stor test av touchmobiler

De billigste berøringsmobilene

Mobiler med berøringsskjerm, eller touchmobiler om du vil, er inn som bare det. Vi ser på alternativene som er snille mot lommeboken også. 

HjemmePC 5-2010
Billige touchmobiler
Mobiltest
HjemmePC 5-2010 Billige touchmobiler Mobiltest Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Når man tester produkter kan man fort bli litt blind for det siste kule produktet på markedet, og ofte er ikke det produktene som ligger lengst nede på prisstigen.

Likevel er det ikke alle som vil legge en liten formue i potten når man kjøper seg ny mobil.

Samtidig er det ikke til å komme utenom at touchmobiler gir en helt ny mobilopplevelse, og du får en stor skjerm med på kjøpet.

I alle fall større enn de fleste klassiske mobiltelefonene kan skilte med.

Del på Facebook Del

Prisgap

I denne testen har vi prøvd å få med de billigste rene touchmobilene fra hver av de store produsentene.

Det viste seg å resultere i litt av et prissprik.

På testtidspunktet lå Sony Ericssons billigste ligger på ca. 3.000 kroner, mens HTCs billigste så vidt presset seg under 2.000 kroners grensen.

Begge disse produsentene har kommet med billigere alternativer etter at vi gjennomførte denne gruppetesten.

HTC Smart får du for cirka 1.500 kroner, mens Sony Ericsson Xperia X10 Mini koster cirka 2.200 kroner.

Dessverre rakk vi ikke å få med disse to modellene i denne testen, men vi har testet dem etter at denne testen ble fullført.

I den billigste enden av skalaen har LG og Samsung med modeller til bare en tusenlapp hver.

Det blir dermed litt som å sammenligne epler og bananer, men vi gjør vårt beste for å prøve å veie funksjonalitet og brukervennlighet opp mot pris, samtidig som vi ikke vil straffe noen modeller for å rett og slett ligge i en annen klasse.

Viktige apps

I tillegg til Pris, brukervennlighet og funksjoner har vi også tatt med i vurderingen hvor mange programmer som er tilgjengelig for hver mobil.

Å kunne utvide funksjonaliteten og underholdningsverdien til mobilen din med ekstra programmer og spill er noe som blir stadig viktigere, noe som enhver iPhone eier som har prøvd App Store sikkert vil skrive under på.

Vi har prøvd å sjekke både gjennom produsentenes nedlastningsløsninger, og fra frittstående nettsider som www.mobile9.com.

Vi kan ikke påberope oss vitenskapelig nøyaktighet på dette området da det er et uoversiktlig marked, men antallet vi har ført opp i spesifikasjonene burde i alle fall gi en pekepinne.

Totalt har vi testet syv touchmobiler i denne stortesten.

Følg HjemmePC på Twitter Follow HjemmePC on Twitter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen