Samsung gjenoppfinner hjulet med Gear S2

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Vi har prøvd Samsungs splitter nye smartklokke, Gear S2.

Publisert Oppdatert
NAVIGASJON: Ringen rundt Gear S2 bruks til å navigere i smartklokkens menyer. En smart og intuitiv løsning.
NAVIGASJON: Ringen rundt Gear S2 bruks til å navigere i smartklokkens menyer. En smart og intuitiv løsning. Foto: Truls Steinung

Samsungs nye smartklokke Gear S2 som ble lansert på IFA-messen i Berlin torsdag, tar den koreanske elektronikkprodusentens smartklokker i en helt ny retning. For første gang har de satset på et rundt design, og Gear S2 framstår mye mer som en klokke enn en miniatyrdatamaskin til håndleddet ditt.

Samsung har tidligere lansert Gear S og et aktivitetsarmbånd/smartklokke med navnet Gear Fit.

Den mest spennende nyheten er likevel ikke at klokken er rund i seg selv, men heller at du får en helt ny måte å styre den på. Du kan selvfølgelig fortsatt trykke og sveipe på skjermen som før, men i tillegg kan du også styre klokken ved å vri på hele den ytre ringen. Da vi fikk mulighet til å prøve klokken selv, var det første som slo oss at: Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Gear S2 kjører for øvrig ikke Android Wear, men i stedet Samsungs eget operativsystem Tizen OS, og grensesnittet er tilpasset det nye hjulet. Appene blir for eksempel plassert i en sirkel som du kan rulle gjennom, og du kan også bruke det til å skrolle i nettsider, flippe mellom bilder, og zoome i kart. Det hele føles umiddelbart veldig naturlig, og vi ser for oss at det kan bli vanskelig å gå over til en annen smartklokke etter å ha blitt vant til dette.

Det virker nemlig veldig befriende å slippe å dekke over den 1,2 tommer store skjermen med fingeren når du skal lese tekstmeldinger, se på bilder eller rett og slett forflytte deg i menyene.

Stilfull design

Samsung var også veldig opptatt av å snakke om designen, og Gear S2 kommer i to utgaver. Standardutgaven har et litt mer sporty utseende og reimer i plast, mens Classic har en mer klassisk klokkedesign med rustfritt stål og reimer i ekte skinn. Som nevnt virker det som ideen er å få Gear S2 til å framstå mer som enn klassisk klokke, og vi synes det fungerer veldig bra. Den føles framfor alt ikke for stor på armen, slik mange tidligere smartklokker inkludert Samsung sine har gjort.

Vi kan også ta med at Gear S2 støtter helt vanlige 20 mm klokkereimer, så du har gode muligheter til å bytte til akkurat den reimen du vil ha.

Du kan selvfølgelig også tilpasse hvordan selve klokkefronten ser ut med en rekke ulike medfølgende design, og du får også mulighet til å tilpasse enkeltdetaljer og funksjoner i hver design som du selv vil.

Trådløst og 3G 

Gear S2 er godt utstyrt med trådløse tilkoblingsmuligheter. I tillegg til Bluetooth har den nemlig også WiFi og NFC, og sistnevnte skal kunne brukes til mobilbetaling. Ikke minst vil den komme i en 3G-versjon med e-SIM-kort, og den vil dermed kunne fungere uavhengig av telefonen din.

3G: Samsung Gear S2 har det meste av tilkoblingsmuligheter inkludert 3G, WiFi, Bluetooth og NFC.
3G: Samsung Gear S2 har det meste av tilkoblingsmuligheter inkludert 3G, WiFi, Bluetooth og NFC. Foto: Samsung

Apropos telefoner, så kom også Samsung med den gledelige nyheten at Gear S2 ikke bare vil fungere med deres egne telefoner, men også alle andre Android-modeller med minst 1,5 GB RAM og Android 4.4 eller høyere. Samsung har riktignok ikke strukket seg like langt som Huawei som har gjort sin nye smartklokke kompatibel med iOS, men det er absolutt bedre enn ingenting.

Samsung lover for øvrig at Gear S2 skal holde det gående i 2-3 dager før den må lades, og den tilhørende trådløse dokken skal også gjøre ladeprosessen mindre plagsom.

Ingenting er nevnt om prisene på de ulike modellene ennå, men Wifi-utgaven skal bli tilgjengelig i begynnelsen av oktober.

Foreløpig imponerer altså Samsung stort med Gear S2, men det gjenstår å se om den holder alt den lover når vi får den inn til en mer grundig test.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning