Windows Phone 8

Slik skal Microsoft kuppe mobilmarkedet

Microsoft har avduket Windows Phone 8, og med det knytter de sammen Windows på PC og Windows på mobilen.

NYTT UTSEENDE: Windows Phone 8 har fortsatt de såkalte Live Tiles, men nå kan du endre størrelse på dem selv.

NYTT UTSEENDE: Windows Phone 8 har fortsatt de såkalte Live Tiles, men nå kan du endre størrelse på dem selv. Foto: Microsoft

Publisert Oppdatert
WINDOWS: Windows Phone 8 skal bruke samme kjerne som Windows 8. Det vil gjøre det enklere for utviklere å lage programmer både til PC og mobil samtidig.

WINDOWS: Windows Phone 8 skal bruke samme kjerne som Windows 8. Det vil gjøre det enklere for utviklere å lage programmer både til PC og mobil samtidig. Foto: Microsoft

Windows Phone 7 kan ikke akkurat kalles en braksuksess for Microsoft. Etter å ha vært på markedet i to år har Windows Phone en markedsandel på bare noen få prosent.

Men det kan fort endre seg til høsten, for da kommer Windows Phone 8, og dette er ikke bare en oppgradering av Windows Phone 7.

Selv om utseendet er likt har Windows Phone 8 fått en helt ny kjerne.

Dumper Windows Phone 7

Det betyr ganske enkelt at Microsoft dumper hele Windows Phone 7. Eksisterende Windows Phone 7 mobiler kan nemlig ikke oppgraderes til nye Windows Phone.

Grunnen til oppgraderingen er enkel. Windows Phone 8 kommer til å kjøre på samme kjerne som Windows 8. Det vil si at det blir mulig å få samme apper til både PC, nettbrett og mobil.

Det kan vise seg å være genistreken som gjør at Microsoft nok en gang kan bli store på mobil. Utviklere kan lage apper og spill til mobil og PC på en gang, mens brukerne kan ha de samme programmene på både PC og mobil.

Samtidig har Microsoft endret på mye av det som Windows Phone 7 har fått kritikk for.

Blant annet er støtten for flere prosessorkjerner på plass, skjermoppløsninger opp til 720p skal nå være mulig, og ENDELIG får også Windows Phone-mobilene mulighet til å bruke minnekort.

Nytt utseende

Selv om stilen på Windows Phone 8 er den samme som på Windows Phone 7, så er det en forskjell. Nå kan du nemlig endre størrelse på alle flisene på hjemmeskjermen, de såkalte Live Tilene.

Du kan velge mellom tre forskjellige størrelser, og alle apper, bilder, personer, og så videre, som du vil ha på startskjermen kan skaleres til disse tre størrelsene.

Det gjør straks hjemmeskjermen på Windows Phone mer dynamisk.

Andre nyheter i Windows Phone 8 er støtte for NFC, Internet Explorer 10 og at Nokia Maps blir standard på alle Windows Phone-mobiler, ikke bare Nokias modeller.

Det blir nå også mulig å oppdatere mobilen din uten å måtte koble den til en PC og laste ned Zune-programvaren.

Ikke glemt

FOR BEDRIFTER: Bedrifter kan lage sin egne Firm Hub på Windows Phone 8, noe som kan gjøre den populær som arbeidstelefon.

FOR BEDRIFTER: Bedrifter kan lage sin egne Firm Hub på Windows Phone 8, noe som kan gjøre den populær som arbeidstelefon. Foto: Microsoft

Selv om Windows Phone 7-brukere ikke vil få oppgradert sine telefoner til Windows Phone 8, så betyr ikke det at Microsoft har glemt disse.

OPPGRADERING: Windows Phone 7 brukere kan ikke oppgradere til Windows Phone 8, men vil iallefall få det nye utseendet gjennom en egen oppdatering.

OPPGRADERING: Windows Phone 7 brukere kan ikke oppgradere til Windows Phone 8, men vil iallefall få det nye utseendet gjennom en egen oppdatering. Foto: Microsoft

Like etter lanseringen av Windows Phone 8 vil Windows Phone 7 få en oppgradering som gir dem det nye utseendet på hjemskjermen. Denne oppdateringen vil hete Windows Phone 7.8.

Windows Phone 8 er ventet i løpet av høsten, og både HTC, Samsung, Huawei og selvsagt Nokia vil være klare med nye modeller da.

Kilde: Microsoft

Les også:

Microsoft med eget Windows 8 nettbrett

Bruk iPad som baksetekino

Acer med to Windows 8-brett

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning