Nettbrett med både penn- og fingerstyring

Slik er Samsung Galaxy Note 10.1

Nettbrett, mobil og digital notatblokk. Samsung Galaxy Note 10.1 kan bli litt av et kinderegg.

TO FARGER: Samsung Galaxy Note 10.1 kommer i to farger; hvit og gråblå.
TO FARGER: Samsung Galaxy Note 10.1 kommer i to farger; hvit og gråblå. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Du kan nå lese testen av Samsung Galaxy Note 10.1 her.

Samtidig som Samsung krangler med Apple om plagiatbeskyldninger i amerikanske rettssaler, så spyr Samsung ut stadig nye nettbrett. Samsung Galaxy Note 10.1 ble første gang vist fram på den store mobilmessen i Barcelona i februar i år. I løpet av neste uke kommer den for salg i en butikk nær deg. Nettbrettet Note 10.1 er et forsøk fra Samsung på å videreføre suksessen de har hatt med mobilen Galaxy Note. En mobil som Samsung alt har solgt over 7 millioner eksemplarer av.

Det spesielle med Note-produktene til Samsung er at de er fingerstyrte produkter som også er utstyrt med en penn. Pennen kan brukes for å skrive notater, tegne eller redigere bilder. Her er noen av de viktigste funksjonene på Galaxy Note 10.1:

S Pen

Pennen er helt klart det som skiller Galaxy Note 10.1 fra andre nettbrett. Pennen er integrert i nettbrettet på en elegant måte. Pennen er også oppgradert i forhold til penne som følge med mobilen Note. Den nye pennen er tykkere og bedre å holde i. Pennen er trykkfølsom, slik at du kan variere trykket når du tegner. Du kan bruke pennen for å ta notater med dine egen håndskrift i Samsung appen S Note. Vi fikk dette ikke til å fungere i en populær app som Evernote.

Multiskjerm

På Galaxy Note 10.1 kan du dele skjermen mellom to apper. Foreløpig er denne funksjonen støttet av nettleseren, videospilleren, Polaris Office, Bildegalleriet, e-post og S Note. Dette gjør at du kan se en film og samtidig ta notater eller lese på en nettside.

Mobil

Galaxy Note 10.1 har også telefonifunksjon slik vi kjenner det fra noen av Samsungs andre nettbrett, som Samsung Galaxy Tab 2 10.1. En funksjon vi setter stor pris på. Dette gjør også nettbrettet til et allsidig kommunikasjonsverktøy.

Apper

Samsung har ikke bare lagt ved sine egne apper, som S Note, på Galaxy Note 10.1. Med på kjøpet får du også Photoshop Touch fra Adobe, kontorprogrammet Polaris Office og et redigeringsverktøy for videoredigering.

Fjernkontroll

Galaxy Tab 10.1 er utstyrt med en IR-sender, slik Sony har gjort på sin Tablet S og Tablet P. Fjernkontrollen kan tilpasses til å styre utstyr som TV-en og Blu-ray-spilleren din.

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Note 10.1

OS: Android 4.04

Prosessor: Nvidia 4 kjerner, 1,4 GHz

Skjerm: 10,1 tommer, 1200*800 punkters oppløsning

Minne: 2 GB

Lagringsplass intern: 16 GB

Minnekort: Ja, microSD maks 64 GB

Mobilfunksjon: Ja

3G: Ja, HSPA

Batteri: 7000 mAh

Pris: ca. 4.900 kroner

Førsteinntrykket

Visuelt er det liten tvil om at Samsung Galaxy Note 10.1 er i nær slekt med Samsung Galaxy Tab 2. Selv om Note 10.1 er bitte litt større i alle retninger, kjenner vi igjen de frontplasserte høyttalerne i tillegg til at alt av knapper har fått en nesten identisk plassering på disse to nettbrettene.

Galaxy Note 10.1 har i tillegg fått fotolys og den nevnte IR-senderen. Innmaten i Galaxy Note 10.1 er også hakket hvassere enn i Galaxy Tab 2. I Note-en får du en firekjernet prosessor, mot en tokjerneprosessor i Galaxy Tab 2.

Nettbrettet har også lånt en del smarte funksjoner fra Samsung Galaxy III, som at skjermen ikke går i dvalemodus så lenge du ser på den og i tillegg har den fått samme tema på åpningsskjermen.

Etter noen timers bruk, er det ikke veldig mye vi kan si om hvor bra Galaxy Note 10.1 har blitt. Mange vil kanskje finne pennen litt overflødig, men vi ser at den kan ha en funksjon. Notatprogrammet S Note er ok, men vi hadde blitt mer begeistret om håndskriftsfunksjonen hadde fungerte i andre apper, som Evernote.

Prisen på Galaxy Note 10.1 ser ut til å starte i underkant av 5.000 kroner. Den anbefalte utsalgsprisen fra Samsung er oppgitt til 5.800 kroner. Til sammenligning koster en iPad med 16 GB lagringskapasitet og plass til SIM-kort 4.790 kroner. På Galaxy Note 10.1 kan du imidlertid sette inn minnekort og du kan bruke den som telefon.

Samsung Galaxy Tab 10.1 kommer i salg neste uke. Vi kommer tilbake med en grundig test av nettbrettet i løpet av noen få dager.

Les også:

Appene alle studenter bør ha

Spill som passer for barn

Dette bør du vite før du kjøper PC

OPPGRADERT: Siden første visning av Galaxy Note 10.1 er både innmat og penn oppgradert.
OPPGRADERT: Siden første visning av Galaxy Note 10.1 er både innmat og penn oppgradert. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning