LG G2 D802

Sjarmerende toppmodell

LG G2 imponerer både i rene spesifikasjoner, og med sine unike funksjoner.

TOPPMODELL: G2 er LGs nyeste toppmodell, og skiller seg ut ved å kun ha knapper på baksiden.
TOPPMODELL: G2 er LGs nyeste toppmodell, og skiller seg ut ved å kun ha knapper på baksiden. Foto: LG
Publisert Oppdatert
STOR: G2 har en 5,2 tommer stor skjerm, med full HD-oppløsning. Med målene 138,5 x 70,9 x 8,9 mm er den noen millimeter større enn Samsung Galaxy S4 i hver retning.
STOR: G2 har en 5,2 tommer stor skjerm, med full HD-oppløsning. Med målene 138,5 x 70,9 x 8,9 mm er den noen millimeter større enn Samsung Galaxy S4 i hver retning. Foto: LG

G2 er LGs nyeste toppmodell.

Det er verdt å legge merke til at LG her har droppet Optimus-merkenavnet som de har brukt på stort sett alle sine Android-mobiler hittil. Det kan tyde på at LG mener at G2 går litt nye veier i forhold til foregående modeller.

Litt større

Og her er det absolutt nok å legge merke til. Skjermen er 5,2 tommer stor og har full HD-oppløsning.

Dermed er skjermen litt større enn andre toppmobiler som Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z1. Den konkurrer dog ikke med de største mobilene i Xperia Z Ultra og Galaxy Note 3 sin klasse.

Selv om mobilen er et par millimeter større enn Samsung Galaxy S4 i alle retninger, så fremstår G2 på ingen måte som stor eller klumpete.

Den er selvsagt ikke like lommevennlig som iPhone, men skiller seg ikke nevneverdig fra de andre modellene i samme klasse rent størrelsesmessig.

Baksideknapper

Verdt å legge merke til er det også at G2 ikke har noen knapper verken på forsiden eller på siden av telefonen. Istedenfor sitter det tre knapper midt på bakdekslet. Det er volum opp og ned, samt dvaleknappen.

Vi innrømmer at vi ikke var helt komfortabel med knappeplasseringen til å begynne med, men det gikk relativt raskt over. Nå føles det langt mer naturlig å trykke bak på telefonen enn å prøve å finne riktig knapp på siden.

Knappeplasseringen gjør også at vi langt sjeldnere kommer borti noen knapper ved et uhell, og det er en drøm for alle som jevnlig monterer telefonen i en holder, for eksempel i bilen.

Vi liker også veldig godt at man kan vekke telefonen fra dvale ved å bare tappe to ganger på skjermen. Det gjør det langt enklere å sjekke mobilen mens den ligger flatt på bordet.

Spesifikasjoner for LG G2 D802

 • Operativsystem: Android 4.2.2
 • Skjermstørrelse: 5,2 tommer
 • Skjermoppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 800 2.26 GHz Quad core
 • Kamera: 13 megapiksler
 • Video: 1920 x 1080 piksler, 60 bps
 • Sekundert kamera: 2,1 megapiksler
 • Fotolys: Ja
 • Data: GPRS, Edge, 3G, LTE opp til 150 Mbps
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth: v4.0
 • GPS: aGPS
 • Radio: Stereo FM
 • NFC: Ja
 • Internminne: 16/32 GB
 • Minnekort: Nei
 • Hodetelefonutgang: Ja
 • Exchange-støtte: Flere kontoer
 • Mål: 13,85 x 7,09 x 0,89 cm
 • Vekt: 143 gram

Batteri

 • Kapasitet: 3000 mAh
 • Standby: 758 timer
 • Taletid: 21 timer
 • Avspillingstid for video (målt): 7:23 timer
 • Laveste nettpris: 4190 kroner hos www.netonnet.no

Kraftig

Spesifikasjonene ellers viser at G2 byr på en kraftig firekjerners prosessor på hele 2,26 GHz. Mobiltelefonene har virkelig begynt å konkurrere med vanlige PC-er på datakraft.

Den har 2 GB RAM, et kamera med 13 megapikslers oppløsning og selvsagt LTE-støtte. Opp til 150 Mbps skal telefonen klare, så sant den har tilgang til et så raskt nett.

Telefonen finnes både med 16 GB og 32 GB internlagring. Vår testmodell er 16 GB versjonen, hvorav bare 10 GB er ledig for bruk. Det er litt lite, spesielt siden mobilen ikke støtter minnekort.

Det ser likevel ut til at det først og fremst er 32 GB-versjonen som selges i norske nettbutikker. Også de laveste prisene vi fant gjaldt 32 GB-versjonen, så da ser situasjonen straks litt lysere ut.

Vi synes alltid det er en ulempe med mobiler som ikke lar deg utvide lagringsplassen med minnekort, men gjør dem ikke det bør de ha minst 32 GB å by på.

Takler alt

Resultatene fra Benchmarkene til G2 viser at det er en særs kraftig mobil vi har med å gjøre her. Den slår Galaxy S4 på de fleste ytelsestester (skjønt nyankomne Galaxy S4+ kan endre på det).

Den greier seg også bra mot Sonys toppmodell Xperia Z1, men må se seg slått av Samsung Galaxy Note 3 på de fleste punkter. Skjønt den ligger ikke langt bak her heller.

Batteritiden er også imponerende. I vår filmavspillingstest holdt den i godt over 7 timer.

Det er langt bedre enn gjennomsnittet, selv om den ikke når opp til de aller beste, slik som Galaxy Note 3.

Vi opplevde ikke noen gang at mobilen ble tom for batteri i løpet av dagen, og ofte holdt det over natten også uten lading.

Greit kamera

LG G2 har et kamera med en oppløsning på hele 13 megapiksler. Både Sony og Nokia har bevist at det er mulig å bruke høy oppløsning i mobilkameraer med henholdsvis Xperia Z1 og Lumia 1020.

HØYOPPLØST: Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler, og har optisk bildestabilisering. Under finner du telefonens eneste fysiske kanpper: Volumknappene og dvalaknappen.
HØYOPPLØST: Kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler, og har optisk bildestabilisering. Under finner du telefonens eneste fysiske kanpper: Volumknappene og dvalaknappen. Foto: LG

Selv om LG ikke går like høyt i oppløsning som disse to, lykkes de fortsatt ikke like godt.

Detaljgjengivelsen er bra, og spesielt i godt lys tar LG G2 gode bilder. De preges dog av at de tydeligvis går gjennom et støyfilter som gir en litt usjarmerende støy.

Ved ISO 800, som er så høyt lysfølsomheten går, er resultatet ganske grøtete.

Verdt å merke seg er at kameraet har optisk bildestabilisator, noe som hjelper på ytelsen i lite lys. Morsomt er det også at du kan filme med front og bakkameraet samtidig.

Videoopptakene G2 leverer fra seg er heller ikke i toppklasse, men gode nok. Alt i alt gjør kameraet jobben, uten å imponere nevneverdig.

En god mobil

LG G2 byr kanskje ikke på like mange fiksfakserier som Samsung Galaxy S4, slik som å automatisk bla nedover med øynene, og luftgesturer.

G2 har likevel et grensesnitt som er praktisk lagt opp med en mengde snarveier i nedtrekksmenyen.

Nederst i grensesnittet finnes Androids software-knapper. Denne kan du velge layout på, alt ettersom om du vil ha tilbakeknappen på høyre eller venstre side.

Du kan også få en fjerde Quick-memo knapp inn på linjen. Denne er spesielt praktisk for dem som liker å ta skjermbilde av telefonen sin. Vi vil gå så langt som å si at vi er superfornøyd med brukervennligheten på LG G2.

Det er småting å trekke for her. Vi ville gjerne hatt støtte for minnekort, og kameraet kunne godt vært litt bedre. LG G2 er likevel en av de beste mobilene på markedet nå, og fortjener toppkarakteren.

Testresultater

Modeller

LG G2 D802

DEKSEL: LG har lansert sine egne deksler for G2. Quick Window Case gir deg et lite vindu framme hvor du kan se klokke, værmelding eller meldingsvarsler.
DEKSEL: LG har lansert sine egne deksler for G2. Quick Window Case gir deg et lite vindu framme hvor du kan se klokke, værmelding eller meldingsvarsler. Foto: LG

Samsung Galaxy S4

Sony Xperia Z1

Samsung Galaxy Note 3

Quadrant

20.279

12.647

20.630

21.479

Browsermark 2

2698

2341

746,4

3000

Linpack Singel

453,153

201,240

405,080

465,713

Linpack Multi

1047,619

418,530

745,718

838,336

Sunspider

1047,4

972

744

596,4

Batteritid (filmavspilling)

7:32 timer

6:28 timer

7:10 timer

12:55 timer

Les også

Sniktitt på Microsofts nye Surface

Nokia med killer-mobil

Ny og tynnere iPad

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning