Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 er lansert

Samsung med to nye toppmodeller

Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 er lansert. Slik er Samsungs nye supermobiler.

GALAXY S6: Her er Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge fra Samsung.
GALAXY S6: Her er Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge fra Samsung. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge

 • OS: Android 5.0 Lollipop
 • Skjerm: 5.1 tommer, superAMOLED
 • Oppløsning: 2560 x 1440, 577 PPI
 • Prosessor: Quad 2.1 GHz - Quad 2,1 GHz Octacore
 • Minne: 3 GB RAM
 • Lagringplass: 32/64/128
 • WiFi: 802.11 ac/b/g/n (2.4 og 5 GHz)
 • 4G: Ja, Cat. 6 300/50 Mbit/s
 • NFC: Ja
 • Bluetooth: v4.1 A2DP
 • Batteri: 2550 mAh
 • Størrelse: 70,5 x 143,4 x 6,8 mm
 • Vekt: 138 gram
 • Annet: Ant+, Klar for Samsung Knox, innebygd pulsmåler.

Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 er Samsungs nye toppmobiler. Samsung nye toppmodeller ble lansert en dag før den store mobilmessen, Mobile World Congress, i Barcelona åpner.

Begge modellen kommer i salg 11. april i år.

What’s Next?

Mens Samsung normalt har annonsert en ny toppmodell på sine Unpacked-arrangementer, ble det søndag kveld lansert to nye toppmobiler.

Galaxy S6 Edge bygger på teknologien først vist frem på Galaxy Note Edge, der skjermen på den ene siden var bøyd. På Galaxy S6 Edge er begge kantene på skjermen bøyd. Kantene inngår i brukeropplevelsen og vil kunne vise ulike typer informasjon.

Den andre toppmobilen som ble lansert søndag kveld, Galaxy S6, har en vanlig mobilformfaktor med flat skjerm

Begge har fått svært høyoppløste skjermer på 5.1 tommer. Oppløsningen er på 2560 x 1440, noe som gir en pikseltetthet på 577 piksel per tommer (PPI).

Til sammenligning har iPhone 6 en pikseltetthet på 326 PPI og iPhone 6 Plus 401 PPI.

Supert kamera

Kameraet er noe av det viktigste når forbrukeren kjøper ny mobil. Det vet Samsung. Og på de nye Galaxy-modellene har de puttet inn det som ser ut til å være svært gode kameraer både foran og bak. Lysfølsomheten er økt og begge kameraene har fått en lyssterk blender på f/1.9. Frontkamerat, eller selfiekameraet, har fått en oppløsning på 5 megapiksler, mens hovedkameraet får en oppløsning på 16 megapiksler.

Kameraene har også fått en ny HDR-funksjon som fungerer i realtid. Det betyr at kameraet klarer å balansere ut bilder som har store kontraster mellom de lyse og mørke områdene. Normalt gjøres dette ved at det tas flere bilder, som så legges over hverandre. Dette skal nå Samsung klare å gjøre på direkten.

Sterkere prosessor

Apple kom med en såkalt 64-bits arkitektur da de lanserte iPhone 5S. Nå kommer også Samsung etter og Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge får en ny prosessor med 64 bits teknologi og 14 nanometers prosessorteknologi, noe som betyr at det er pakket mer kraft inn på mindre plass på prosessoren.

Ifølge direktøren for strategi og markedsføring i Samsung, Justin Denison, skal den nye prosessoren være 20 prosent raskere og 35 prosent mer energieffektiv enn prosessoren som sitter i Galaxy Note 4.n

Fra scenen forteller Dennison også at de har brukt den nyeste minneteknologien i Galaxy S-mobilene, DDR4. Denne minneteknologien er opp til 80 prosent raskere enn DDR3-teknologien som til nå har vært mest vanlig.

Trådløs lagring

Samsung lover god batterilevetid på Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Hele 13 timer med videoavspilling skal være mulig.

- Det mange er opptatt av er likevel ladetiden, hevder Denison. Han hevder at med 10 minutters ladning av Galaxy S6, så skal man få ut 4 timer ekstra taletid. Han lover også at en fullading tar halvparten av tiden det tar å fullade en iPhone 6.

Samsung har også ryddet kraftig opp i brukergrensesnittet sitt. Nå skal det være slutt på unødvendige meldinger og utydelige ikoner. Flere steder er ikoner byttet ut med tekst og noen steder brukes både ikoner og tekst. I sum skal dette gjøre det enklere å bruke Samsungs supermobiler. Begge kommer med nyeste versjon Android 5.0.

Spark til Apple

Designet til Galaxy S6-serien er et steg i riktig retning. Nå er det metall som gjelder. Galaxy S5 fikk noe kritikk for å bruke plast. Samsung lover at metallet som er brukt er opp til 50 prosent sterkere enn det som brukes av andre smarttelfonprodusenter.

- Denne bøyes ikke, sies det spøkefullt fra scenen. Et tydelig spark i siden til Apple og iPhone 6 Plus, som det ble rapportert «bøyeproblemer» med i starten.

Til skjermen er det brukt Gorilla Glass 4. Også det skal være sterkere og mer motstandsdyktig mot riper enn tidligere versjoner.

- Den beste mobilen

Mobilsjefen i Samsung, JK Shin, beklaget at han snakket litt dårlig engelsk, da han presenterte Galaxy S6. Årsaken var at «morsmålet» hans var «ingeniørsk».

- Vi er her fordi vi er fascinert av teknologi, vi lytter til våre kunder, vi lærer fra våre suksesser og vi lærer fra våre feil. Vi tar i bruk nye teknologier og kobler det med nye ideer og på den måten kan kan vi tilby den beste smarttelefonen, hevdet han fra scenen. Han mener at mens andre kun tenker på design og andre igjen kun på praktiske løsninger, så har Samsung forenet design med praktiske løsninger i Galaxy S6.

- Vi satte oss fore å lage verdens beste smarttelefon – og det har vi klart, sa JK Shin til en stappfull sal i Barcelona fylt med presse, partnere og kunder.

Galaxy S6 i salg i april

Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge kommer for salg i Norge 11. april. Prisen for Galaxy S6 vil starte på 6.590 kroner og Galaxy S6 Edge får en anbefalt pris på 7.990 kroner. Galaxy S6 Edge med 128 GB lagringsplass vil ifølge Stig-Ove Langø i Samsung Norge få en pris på 9.990 kroner.

Hvilke av modellene som blir storselgeren i Norge ønsker Langø ikke å spekulere i.

- Det får markedet avgjøre, sier han i en kommentar til Klikk Teknologi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning