HTC Titan X310e

Rå Windows-mobil

HTC Titan har en monsterskjerm på 4,7 tommer, og byr på Windows Phone 7 på norsk.

HTC Titan er en Windows Phone 7 telefon, og støtter endelig norsk språk.
HTC Titan er en Windows Phone 7 telefon, og støtter endelig norsk språk. Foto: HTC
Publisert Oppdatert
HTC Titan har et kamera på 8 megapiksler. Det gir en bildestørrelse på 3264 x 2448 piksler. Telefonen har også et frontkamera på 1,3 megapiksler.
HTC Titan har et kamera på 8 megapiksler. Det gir en bildestørrelse på 3264 x 2448 piksler. Telefonen har også et frontkamera på 1,3 megapiksler. Foto: HTC
Med den medfølgende Fotoforbedrings-appen kan du med et trykk få bildene dine til å se gamle ut.
Med den medfølgende Fotoforbedrings-appen kan du med et trykk få bildene dine til å se gamle ut.
Med 1,5 GHz prosessor er ikke HTC Titan noen sinke, men dobbelkjerneprosessor har den ikke.
Med 1,5 GHz prosessor er ikke HTC Titan noen sinke, men dobbelkjerneprosessor har den ikke. Foto: HTC
App-utvalget begynner å bli anstendig på Windows Phone 7. Det kan ennå ikke konkurere med iOS og Android, men du finner iallefall Angry Birds der.
App-utvalget begynner å bli anstendig på Windows Phone 7. Det kan ennå ikke konkurere med iOS og Android, men du finner iallefall Angry Birds der.

HTC Titan X310e

 • Formfaktor: Touch (kapasitiv)
 • Operativsystem: Windows Phone 7.5
 • Skjermstørrelse: 4,7 tommer
 • Skjermoppløsning: 800 x 480 piksler
 • Kamera: 8 megapiksler
 • Video: 1280 x 720 piksler, bps
 • Sekundert kamera: 1,3 MP
 • Fotolys: Ja
 • Data: GPRS, Edge, 3G (opp til 14,4 Mbps)
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: v2.1 med A2DP
 • GPS: a-GPS
 • Radio: Stereo FM
 • Internminne: 16 GB
 • Minnekort: Nei
 • Hodetelefonutgang: Ja
 • Exchange-støtte: Ja
 • Mål: 13,15 x 7,07 x 0,99 cm
 • Vekt: 160 g

 • Batteritid
 • Standby: 460 timer
 • Taletid: 6:50 timer

Det er ikke lenge siden Microsoft slapp sin lenge etterlengtede oppdatering til Windows Phone 7 kalt Mango. Denne oppdateringen ga oss norsk språkdrakt, og åpnet marketplace opp for oss nordmenn.

Dermed ble plutselig Windows Phone 7 et reelt alternativ for oss også.

Nå begynner de første mobilene med Mango å komme på markedet, og HTC Titan er en av dem.

Monsterskjerm

Det som gjør at HTC Titan skiller seg ut fra mengden er monsterskjermen på 4,7 tommer. Det er til og med litt større enn kommende Samsung Galaxy Nexus.

I motsetning til Nexus har dog ikke Titan noen superoppløsning. Her er den samme oppløsningen på 480 x 800 piksler du finner på de fleste nye telefoner.

Det gjør at pikseltettheten på Titan blir noe lavere enn disse andre telefonene.

Med en såpass stor skjerm blir nødvendigvis telefonen fysisk stor også, men med sine 13,15 x 7,07 cm er den ikke mer enn en halv cm lengre i hver retning enn HTC Sensation med 4,3 tommer skjerm.

Personlig synes jeg det er råtøft med en så stor skjerm. Det merkes spesielt godt når man skriver på skjermtastaturet, ser på bilder og videoer, eller surfer på nettet.

Selvsagt hadde vi ønsket oss høyere oppløsning, men spesielt irriterende er det ikke.

Med en tykkelse på rett under 1 cm så er den fortsatt lommevennlig nok for de fleste, skjønt det begynner å bli på grensen til at den blir forbeholdt vesker eller jakkelommer.

Bedre WP7

Allerede da vi testet Windows Phone 7 første gangen lot vi oss imponere av hvor stabilt og gjennomtenkt OS-et var, men det ble fort kjedelig uten tilgang til å laste ned app-er fra Markedplace.

Nå som dette er på plass, samt andre små forbedringer (som klipp og lim, og bedre funksjon for å bytte mellom programmer) så er WP7 blitt langt morsommere.

Nå finner du kjente og kjære spill som «Angry Birds» og «Plants vs. Zombies» i Marketplace.

Utvalget er riktignok ikke like bra som i iOS og Android hvor du kan finne en app for alt.

WP7 har for eksempel ingen app for noen av de kjente musikkstreamingtjenestene, og du finner heller ingen app for å ta skjermdumper (noe som for så vidt har vært et problem på Android også).

Rask og stabil

HTC Titan har ikke fått dobbelkjerneprosessor, men prosessoren kjører med en hastighet på 1,5 GHz. Det gjør telefonen svært kjapp og responsiv i bruk.

Vi har vel knapt opplevd å vente på en eneste meny eller app under hele testperioden. Dette er nok av de raskeste Windows Phone 7 mobilene på markedet akkurat nå, men kan likevel ikke matche de råeste Android-mobilene.

Batteritiden på Titan virker absolutt å være akseptabel. Vi kunne fint gå både en hel dag uten å tenke på å lade mobilen, og greide seg fint til dagen etter og.

HTC har selvsagt lagt sitt eget preg på telefonen, i den grad det lar seg gjøre på en Windows Phone 7 mobil.

Her får du apper som HTC Hub og Locations.Filmtjenesten HTC Watch er også med, men foreløpig finnes det bare trailere der for oss nordmenn. En norsk lansering skal være rett rundt hjørnet.

Morsom er også Fotoforbedringsappen. Den lar deg enkelt fikse opp bildene dine, lage sort-hvitt bilder eller få de til å se gamle ut.

Greit kamera

HTC har aldri levert de råeste mobilkameraene, og det gjør de heller ikke denne gangen. Kameraet har en oppløsning på 8 megapiksler og to kraftige led-pærer som fotolys.

Kameraet gjør jobben, og på mobilskjermen ser bildene flotte ut med god fargemetning. Man skal dog ikke zoome mye inn på bildet før man ser at detaljer fort blir grøtete.

Det samme gjelder videoopptakene. Titan kan gjøre opptak i 720p, noe som kvalifiserer til et HD-stempel.Dette er nok ikke de beste HD-opptakene vi har sett, men langt fra de verste heller.

Kameraet funker til sitt bruk, men dette er langt fra noen kameratelefon.

På den positive siden så har kameraet svært god nærgrense til mobil å være, noe som gjør at du faktisk kan drive litt makrofotografering.

Kul mobil

HTC Titan kommer med 16 GB innebygd lagring, og ikke noe mulighet for å sette inn eget minnekort. Man skal ikke kimse av 16 GB, men de fleste nye mobiler støtter minnekort på 32 GB i tillegg til eventuelt intern lagring.

Likevel tror vi den største utfordringen til Titan er at den kjører Windows Phone 7 istedenfor Android.

Til tross for det synes vi Titan greier seg bra, og WP7 blir et stadig mer interessant OS selv om det ennå har et stykke opp til Android og iOS.

LES OGSÅ:

Super filmleie med Apple TV

Strålende Android-mobil med tastatur

Årets mest nyskapende mobil

Skjermen på 4,7 tommer gjør nødvendigvis HTC Titan litt større enn mobiler flest. Her sammen med HTC Sensation (4,3 tommer) og iPhone 4S (3,5 tommer).
Skjermen på 4,7 tommer gjør nødvendigvis HTC Titan litt større enn mobiler flest. Her sammen med HTC Sensation (4,3 tommer) og iPhone 4S (3,5 tommer).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning