AppBrain

Mist aldri en app igjen

Når du bytter Android-mobil, får du ikke nødvendigvis med deg alle programmene dine. Det fikser AppBrain.

KONTROLL: AppBrain gir deg kontroll på alle mobilprogrammene du har installert, men gir deg også tips om nye og nyttige apper.
KONTROLL: AppBrain gir deg kontroll på alle mobilprogrammene du har installert, men gir deg også tips om nye og nyttige apper.
Publisert Oppdatert

Til tross for at det ikke er et eget nettmarked, men heller et mye bedre grensesnitt for Android Market, gjør AppBrain det uendelig mye lettere å holde styr på appene dine. For eksempel er det ikke bare å finne tilbake til alle appene du hadde på mobilen din om du bytter mobil, eller må nullstille den av en eller annen grunn. Fra Android versjon 2.2 kom det riktignok en backupfunksjon inn i Android, men erfaringsmessig fungerer denne bare delvis og det er litt hipp som happ hvilke programmer du faktisk får automatisk gjenopprettet, om noen.

Bedre enn Market

AppBrain tar seg ikke bare av å holde en fullstendig oversikt over hvilke programmer du faktisk har installert (eller avinstallert), men gjør det også mye enklere å installere nye apper. Når alt er satt opp riktig er det bare å surfe etter apper på AppBrains nettside, trykke «Install» og se på at appen automatisk installerer seg på telefonen din.

Slik kommer du i gang

SKANN: Les av denne koden med din strekkodeleser på mobilen for å installere AppBrain-appen.
SKANN: Les av denne koden med din strekkodeleser på mobilen for å installere AppBrain-appen. Foto: HjemmePC
SKANN: Bruk en strekkodleser på mobilen for å laste ned  Fast Web Installer på mobilen din.
SKANN: Bruk en strekkodleser på mobilen for å laste ned Fast Web Installer på mobilen din. Foto: HjemmePC

1. Gå til www.appbrain.com og klikk «Sign In» oppe i høyre hjørne. Du kan bruke din eksisterende Google-konto til dette.

2. Trykk på denne linken «App-Brain App Market» (eller skann koden til venstre med mobilen din).

3. Start AppBrain appen og velg «Manage and Sync». Du blir bedt om å logge inn med samme brukernavn og passord som du brukte på nettsiden. Du vil se en komplett oversikt over alle appene på mobilen din.

4. For å gjøre installasjonsprosessen fra AppBrain litt enklere, må du installere en app kalt «Fast Web Installer». Følg linken eller skann koden til venstre.

5. Åpne «Fast Web Installer» appen på mobilen din og aktiver den med «Continue» knappen.

6. Gå tilbake til AppBrain-nettsiden, søk opp eller finn en app du vil installere, klikk «Install» knappen, og vips installeres appen automatisk på din mobil.

Dersom du ikke har en strekkodleser på mobilen kan du laste ned en av de mange strekkodelesererne som er tilgjengelig på Android Market. HjemmePC' favoritt er Barcode Scanner fra Zxing Team. Bruker du en som du merner er bedre? Tips oss gjerne i kommentarfeltet.

God orden

Har du flere mobiltelefoner, for eksempel en jobb og en privatmobil, så kan AppBrain holde oversikt over hvilke App-er du har på hver enkelt mobil. Klikker du på «My Apps» på AppBrain-nettsiden vil de forskjellige listene dine dukke opp på venstresiden.

OPPDAG: AppBrain er ikke bare bedre for å holde orden på appene dine, men er også mye bedre å finne nye apper.
OPPDAG: AppBrain er ikke bare bedre for å holde orden på appene dine, men er også mye bedre å finne nye apper. Foto: Skjermdump

Om du bytter mobil må du derfor først installere og klargjøre AppBrain på din nye mobil. Gå så til listen for din gamle mobil og merk alle appene. Klikk «Add to list» og velg modellnavnet på den ny mobilen din. Nå vil AppBrain installere alle programmene du brukte før på den nye mobilen din.

Vær oppmerksom på at AppBrain tar med «Alt» av programmer, også de produsenten selv har valgt å inkludere i produksjonen. Det kan derfor være lurt å se over listen og klikke bort programmer som du kanskje likevel ikke vil ha der. Husk også at AppBrain bare husker hvilke App-er du har installert. Den tar ikke vare på bilder du har laget med diverse bilde-app-er, eller fremgangen din i Angry Birds eller andre spill (prøv «Angry Birds Save Your Save»). Heller ikke SMS eller MMS-er blir tatt vare på (her kan du prøve «Backup to Gmail»).

Les også:

Tynn og tøff MacBook Air-utfordrer

Test: To supre og rimelige full HD-projektorer

15 supre teknojulegaver

OVERSIKT: Med AppBrain på mobilen din får du raskt oversikt over hvilke App-er du allerede har installert.
OVERSIKT: Med AppBrain på mobilen din får du raskt oversikt over hvilke App-er du allerede har installert. Foto: HjemmePC
APP FOR APPS: Med AppBrain på mobilen din har du full kontroll over alle andre appene på mobilen din.
APP FOR APPS: Med AppBrain på mobilen din har du full kontroll over alle andre appene på mobilen din. Foto: Skjermdump

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning