Hvor langt ned i pris kan du gå - og likevel få en god kinoopplevelse? Vi har testet to hjemmekinoprojektorer til rundt 7.000 kroner.

Er du glad i film? Liker du et stort bilde? Da er svaret kanskje ikke en ny flatskjerm, men en HD-projektor. Vi har testet to rimelige full HD projektorer som begge har en prislapp på rundt 7.000 kroner. For den prisen for du et høyoppløst bilde som godt kan være på 100 tommer. Projektorene vi har testet, fra InFocus og BenQ, støtter ikke 3D. Så om 3D er viktig for deg, må du lete etter modeller som støtter dette. Blant annet lanserte Epson tidligere i høst en 3D-projektor (EH-TW5900) som skal koste under 10.000 kroner.

Krever litt

En projektor krever normalt litt mer planlegging enn når man kjøper en TV. For det første må du ha en vegg som er stor nok til å kunne vise bildet på. Det beste er å bruke et stort lerret, men i mange tilfeller kan det også fungere å vise bildet direkte på veggen. Et lerret på 100 tommer koster fra cirka 1.000 kroner. I tillegg må du sørge for at du ha en DVD/Blu-ray-spiller eller en annen kilde som også er koblet til et lydanlegg. God lyd løfter hjemmekino-opplevelsen mange hakk. Strekker ikke budsjettet til kan PC-en din gjøre nytte som avspiller og PC-høyttalerene fungere som lydanlegg. Vil du lære mer om "kino" hjemme kan du lese mer i vår "hjemmekino-skole".

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!